Студенти в Нидерландия - 8

• 60 385
  • 751
  •   2
Отговори
# 390
Най-ранният влак пристига на Центр.гара в 9,28ч... Sad
Полета е с Уизз в 9,30....Айндховен...
Всичко бяхме изчислили, но смениха деня и после часа... Пътува от Енсхеде...
Смятате ли, че има вариант да остане на гарата до сутринта? Поне да е на закрито...чакалня...знам ли...
Извинявам се, просто ни е за първи път!!!

Синът ми  след една Коледа се прибираше към Нидерландия с прикачване в Унгария. Оказа се, че летището не е денонощно. Изтеглят пътниците в един салон отпред, не работят заведенията, чакащите са по пейки и на земя до сутринта. Не е толкова страшно, не е студено, ако има на какво да се облегне ( раница, куфар), ще подремне до отваряне на зеведенията и после ще се прехвърли там. Не е студено.   Преживява се, спокойно. Мъже са.  Важното е да се прибере.

# 391
Добър ден, Прекрасни!
Да кажа, че при нас всичко се нареди... Младежа беше резервирал хотел, точно не летището. Малко по-ранно влакче...яко тичане на прекачванията, но всичко е добре, когато свърши добре!!! Simple Smile
Успешна седмица на всички!
Бъдете здрави! Светли празници ви пожелавам!!!

# 392
Очаква се тази вечер Рюте да обяви по-сериозен локдаун до 19 януари.

# 393
Здравейте мами:)някое дете  случайно да си идва скоро и да тръгва от района на Ротердам?Дъщеря ми иска да купи безжични слушалки(малки за телефон) на брат си и просто искам някой да ги донесе до бг,или някакви идеи с автобусчета ...Пращала съм само със Спиди,но много солено ми идва нещо за едни слушалки.

# 394
Детето каза, че от университетът вече са им изпратили информация за пълен локдаун.

# 395
И моят студент се обади, че всичко без хранителните магазини затваря до 19 януари. Довечера ще го обявят, но не било сигурно дали и след това няма да продължи. Билетът за връщане гори, но да се прибере сега, после ще мислим.

# 396
Очаква се тази вечер Рюте да обяви по-сериозен локдаун до 19 януари.

Ако погледнем тук: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/netherlands/, данните показват високо ниво на ново заразени през последните дни (8800-9800 човека) и смъртност 30-60 души (много под нашата).
Очаквам удължаване на мерките, но едва ли ще станат по-сериозни.
Но пък е напълно възможно университетите да минат изцяло онлайн. Мисля, че в момента присъствените часове са на минимум.

# 397
И на моя вече са му казали, че ще е изцяло онлайн, иначе ходеше чат-пат. И че се очаква информацията да се обяви днес. Но понеже не е черно на бяло- чакаме...
Иначе аз гледам тук:
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel
Половин % е увеличението на случаите за посл.седмица, но те отчитат от сряда до сряда..

# 398
И моят студент се обади, че всичко без хранителните магазини затваря до 19 януари. Довечера ще го обявят, но не било сигурно дали и след това няма да продължи. Билетът за връщане гори, но да се прибере сега, после ще мислим.

Защо гори билетът за връщане? Новости относно  прибирането има ли?
И аз тръпна в очакване. Утре като се прибера от работа едно любимо дете ще ме посрещне у дома.  Нямам търпение.

# 399
Гори, защото трябваше да пътува обратно на 3 януари, но като е затворено всичко, няма смисъл да стои там. Ако удължат след това още затварянето, както стана миналата година, предпочитам да е тук. Дойде си през март и уж до началото на април, а накрая пътува за Нидерландия чак септември Simple Smile

# 400
  • София
Нещо и аз не разбрах. Искате да кажете, че и границите ли затварят?

# 401
Границите не ги затварят. Просто младежът ще предпочете да си остане в България явно, тъй като всичко ще е затворено.

# 402
Ето тук е речта на Рюте:
https://www.dutchnews.nl/news/2020/12/hard-lockdown-unavoidable- … avel-until-march/

Това, което може да касае студентите ни е (по мое мнение):

- Университетите минават на дистанционно обучение до 18 януари, с изключение на изпити или практики.
- Библиотеките остават отворени за обмен на книги (не става ясно дали ще затворят читалните).
- Всички пристигащи от страни извън ЕС трябва да представят отрицателен тест.
- Отворени ще са хранителни магазини, пазари, химическо чистене и пералните.
- ... и канабис кафетата са отворени, но само за "тейк ауей" (за вкъщи Simple Smile)

# 403
Благодаря, bibrana.
 Моя младеж е успял да мине проверка с така обсъждания смесител за душ.  Като си заминат догодина, ще борим тягостното чувство от опразнената къща с преоборудване на баня.

# 404
Имате ли инфо за някой доставчик с бус, който да заминава към Холандия тези дни??

Общи условия

Активация на акаунт