Студенти в Нидерландия - 8

• 60 351
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
И ги приемат?

# 166
Да, приемат всичко от магазин, без домашни неща, и да е с дълъг срок на годност, пакетирана, вакумирана, буркани, но само купени неща и при нас в четвъртък сред обяд я пратихме, преди малко я получи

# 167
Явно както се случи, ще се пробвам и аз отново. Миналата година ми отказаха - не можело никакви буркани(въпреки че не са били домашни)

# 168
Явно както се случи, ще се пробвам и аз отново. Миналата година ми отказаха - не можело никакви буркани(въпреки че не са били
домашни)
Пратихме мечтана лютеница, но опакована в бъбъл фолио, преглеждат, затваряш, опаковаш,  плащаш и готово, до 5кг и четиридесет и два или и четири лева, над 5 до 32кг.  Ако не се лъжа 52-54лв. нещо такова

# 169
Здравейте, някой пътувал ли е скоро до Айндховен? Само със здравна декларация ли минавате? От вчера имат нови мерки сръщу ковид, а летим на 18.10.2020г. Притеснявам се да не искат отрицателен тест за ковид.

# 170
Новите мерки са за срок от 2 седмици, като след още две ще се знае какво ще се промени. Все още няма изискване за пср тест. Попълнете декларацията (раздават и в самолетите). Не ги искат обаче от всеки.

# 171
Утре ще опитам с Интерлогистика, партньор в Холандия им е GLS. По телефона казаха, че ще вземат мед в пласмасова опаковка, но не носят отговорност.Цената е доста по-добра от Арамекс-40 лв за колет от 5 до 30 кг.

# 172
Явно както се случи, ще се пробвам и аз отново. Миналата година ми отказаха - не можело никакви буркани(въпреки че не са били
домашни)
Пратихме мечтана лютеница, но опакована в бъбъл фолио, преглеждат, затваряш, опаковаш,  плащаш и готово, до 5кг и четиридесет и два или и четири лева, над 5 до 32кг.  Ако не се лъжа 52-54лв. нещо такова

# 173
Да споделя относно лютеницата в" метро " има малки расфасофки в подобни на пастет опаквки .Пращала съм с спиди никакъв проблем.

# 174
Здравейте на всички ! Бих искала да попитам дали някой от вас познава студент в изследователски университет, с ИТ програма в Холандия.
Дъщеря ми мисли да кандидатсва с тази специалност, но се притеснява относно изпитите по математика. Познавате ли човек, който учи в такъв университет. Какво трябва да е нивото й на математика ? Ще може ли да се подготви до месец март (тоест за 5-6месеца отсега)  тази година ?  Моля, ако имате някаква информация, не се колебайте да споделите ! Simple Smile)

# 175
Не са много коректно изписани мерките в този вид. Точно може да се запознае човек от правителствения им сайт:
https://www.government.nl/latest/news/2020/10/13/partial-lockdow … g-down-infections

Здравейте,
Дъщеря ми е ваканция от 16.10 до 25.10. Купила съм билети за България. Има и други познати деца, които имат билети и са й казали, че ще пътуват. При създалата се ситуация обаче, ние се чудим какво да правим?

Синът ми се прибра на 9. октомври във ваканция за една седмица, трябваше днес да пътуват обратно отказаха се. Леко са притеснени много болни, трябва да са затворени в една стая /в общежитие е/, все още не си е намерил работа и без това още от началото е онлайн. Малко тъпа работа с университета, едни ходят 1 път седмично, други са изцяло онлайн, възможност за местене почти няма и решиха да останат тук, засега. А и университета имат готовност да минат онлайн изцяло при влошаване на ситуацията там.

Относно карантината на този етап няма задължителна, НО пет дни след полета им насам се обадиха, че имало положителна проба на някой от полета им и затова трябвало да се карантинират до 23 октомври /т.е. 14 дни от пристигането им/. А случайност или не в същата ситуация изпадна и друго дете, но пътувало на 2 октомври.
И така задължителна карантина засега няма, но намират други начини.

Бъдете здрави и до скоро!

# 176
Здравейте на всички ! Бих искала да попитам дали някой от вас познава студент в изследователски университет, с ИТ програма в Холандия.
Дъщеря ми мисли да кандидатсва с тази специалност, но се притеснява относно изпитите по математика. Познавате ли човек, който учи в такъв университет. Какво трябва да е нивото й на математика ? Ще може ли да се подготви до месец март (тоест за 5-6месеца отсега)  тази година ?  Моля, ако имате някаква информация, не се колебайте да споделите ! Simple Smile)
За кои изпити питате- по време на самия бакалавър или приравнителният изпит по математика, който обикновено изискват при кандидатстването?

# 177
  • дядовата ръкавичка

Изпитите в различните университети са различни. Синът ми кандидатства в ТУ Айндховен. Параметрите на изпита са описани в сайта. Самият изпит, по думите на сина, не е тежък, но това е субективно. Той се подготвя около месец, по няколко часа дневно, тъй като и работеше междувременно. По-скоро трябва да имате предвид, че в програмата на следването има доста и нелека математика, и не само.

# 178
  • La casa de Mickey Mouse
Не са много коректно изписани мерките в този вид. Точно може да се запознае човек от правителствения им сайт:
https://www.government.nl/latest/news/2020/10/13/partial-lockdow … g-down-infections

Здравейте,
Дъщеря ми е ваканция от 16.10 до 25.10. Купила съм билети за България. Има и други познати деца, които имат билети и са й казали, че ще пътуват. При създалата се ситуация обаче, ние се чудим какво да правим?

Синът ми се прибра на 9. октомври във ваканция за една седмица, трябваше днес да пътуват обратно отказаха се. Леко са притеснени много болни, трябва да са затворени в една стая /в общежитие е/, все още не си е намерил работа и без това още от началото е онлайн. Малко тъпа работа с университета, едни ходят 1 път седмично, други са изцяло онлайн, възможност за местене почти няма и решиха да останат тук, засега. А и университета имат готовност да минат онлайн изцяло при влошаване на ситуацията там.

Относно карантината на този етап няма задължителна, НО пет дни след полета им насам се обадиха, че имало положителна проба на някой от полета им и затова трябвало да се карантинират до 23 октомври /т.е. 14 дни от пристигането им/. А случайност или не в същата ситуация изпадна и друго дете, но пътувало на 2 октомври.
И така задължителна карантина засега няма, но намират други начини.

Бъдете здрави и до скоро!

Няма задължителна карантина в България за пристигащи от Холандия, или няма задължителна карантина в Холандия за пристигащи от България?
В холандия, задължителна карантина за пристигащи от България има:
https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/tackling-n … s/self-quarantine
Няма стандартните проверки както в България, поставените под карантина трябва да имат самосъзнанието да спазват мерките. Не е правилно да се обяснява, че карантина няма

# 179
В БГ карантина за пристигащи от Холандия няма, но излизат с номера, че има положителна проба за пътник от полета и те карантинират.
В Холандия нещата са малко по-различни, там всяка община имя право да решава за мерките си, но в последните дни нещата са доста динамични и всеки ден може да има промяна относно карантина и т.н. Доколкото ми е известно при тях понятието ЗАДЪЛЖИТИЛНА карантина е само при условие, че си ковтактен с болен или нещо подобно. Другото понятие е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА карантина, което от своя страна ти позволява да отидеш до магазин, но препоръчват да не е в пикови часове и съответно да ограничиш контактите до минимум и подобни.

Както казах синът ми решиха да си останат в БГ, защото на този етап у нас мерките са доста по-либерални.
Мами споко, нещата ще се подредят по най-добрият начин за децата ни.
Всичко това ще мине и ще бъдем по-силни отпреди.

Общи условия

Активация на акаунт