Студенти в Нидерландия - 8

• 60 379
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Знае ли някой дали резултатът трябва да е разпечатан или може да е на файл на телефона?
Проблемът е, че дъщерята лети на 03.01. и понеже лабораториите ще почиват на 01.01., единствения шанс е да направим тест на 02.01. Но ако не е излязъл резултатът до 11 часа, кога тя ще мине секюрити, може да ѝ го пратим по месинджера, въпросът е дали ще го признаят така или трябва да е на лист (навярно и печат на лабораторията).
Две лаборатории на Рамус в София ще работят на 01.01.21 - от 8 до 15,30
Синът ми пътува на 02.01 и това е единствения ни шанс. Чудя се само резултатите за колко време излизат и как ще се получат...

Последна редакция: пт, 25 дек 2020, 11:46 от Ивка

# 421
Знае ли някой дали резултатът трябва да е разпечатан или може да е на файл на телефона?
Проблемът е, че дъщерята лети на 03.01. и понеже лабораториите ще почиват на 01.01., единствения шанс е да направим тест на 02.01. Но ако не е излязъл резултатът до 11 часа, кога тя ще мине секюрити, може да ѝ го пратим по месинджера, въпросът е дали ще го признаят така или трябва да е на лист (навярно и печат на лабораторията).
Две лаборатории на Рамус в София ще работят на 01.01.21 - от 8 до 15,30
Синът ми пътува на 02.01 и това е единствения ни шанс. Чудя се само резултатите как ще се получат...
Най-сигурно е на 31.12, когато работят с нормално работно време от 8 до 20 часа. Така резултатът може да се вземе и на 31,12 и на 01.01 - трябва да се отиде до лабораторията, за да се издаде на английски. Вчера ги питах и казаха, че това е най-добрия вариант за полет на 02.01.

# 422
Момичета, а защо теста не се прави на летището в Нидерландия?  Защо се носи от България ? Синът ми лети на 08.01, като се предполага теста да се направи след кацането му.

# 423
Момичета, а защо теста не се прави на летището в Нидерландия?  Защо се носи от България ? Синът ми лети на 08.01, като се предполага теста да се направи след кацането му.

Защото без тест няма да го качат в самолета

# 424
Точно така, изискването е да бъде предоставен преди качване на самолета, за което са инструктирани всички превозвачи.

# 425
Благодаря за отговорите, аз явно бъркам Германия с Нидерландия и съвсем се омотах. Има ли значение къде се прави теста? Преди няколко дни синът ми направи в Бодимед тест за антитела, явно факта че има предостатъчно такива няма да му помогне, но дали тази лаборатория е лицензирана и ще признаят ли нейния PCR на летището. И дали всяка лаборатория вади теста на английски? И само един вид ли е теста който се признава , скоро май обявиха за легитимен и още един вид...не съм сигурна кой точно, но дали и той би бил достатъчен за да се допусне до полет?

# 426
  • София
Весела Коледа на всички!

G..D.., в сайта им си пише, че се изисква PCR-тест... И според мен, логично да е в лицензирана лаборатория.

Ужасно се получава обаче. Буквално след празниците, освен Рамус никой не прави  PCR-тестове, така че да се вържем със 72 часа преди пристигането... Синът ми лети на 05.01. сутринта рано, тест трябва да се направи най-рано събота, 02.01. А повечето или почиват или са обявили, че дори и да работят, няма да правят PCR-тестове. А някои пък не дават чуждоезични резултати. Говоря за по-евтините варианти. Иначе има де, за по 170-200 лева експресни.
А честно казано, от Рамус не сме хич доволни... не ми се изпада в подробности, но никак не ми се искаше да стъпваме повече там.
Открихме през септември една лаборатория, Глобалтест - София. Там, срещу 100 лв, сутрин ти взимат пробите (изключително внимателно и безболезнено), следобеда след 16:00 си взимаш резултатите, на английски. Е да, ама са спрели да правят PCR-тестове... през ноември още ги правеха. Но нямам идея кога и защо са спрели. Иначе те ми бяха идеалния вариант - на 04.01. щеше да си направи теста - хем прясно-прясно за вторника.... Уви!
Та питането ми, освен Рамус, имате ли представа някоя друга лаборатория в София да прави събота или неделя (02-03.01) тестове. А ако излизат и за един ден, понеделник, 04.01. също е опция. И естествено, за нормална сума...
А да не говорим, че не съм сигурна дали като се вземе в почивен ден ще излезе в понеделник, защото пишат че излизат за 2 работни дни. Т.е. съвсем няма как да влезем в друг вариант освен експресни. Пълна простотия!
Съвсем логично: В най-бедната държава в ЕС все още се плащат на доста висока цена PCR-тестовете....

Последна редакция: пт, 25 дек 2020, 19:29 от КалиБери

# 427
Весела Коледа на всички!

G..D.., в сайта им си пише, че се изисква PCR-тест... И според мен, логично да е в лицензирана лаборатория.

Ужасно се получава обаче. Буквално след празниците, освен Рамус никой не прави  PCR-тестове, така че да се вържем със 72 часа преди пристигането... Синът ми лети на 05.01. сутринта рано, тест трябва да се направи най-рано събота, 02.01. А повечето или почиват или са обявили, че дори и да работят, няма да правят PCR-тестове. А някои пък не дават чуждоезични резултати. Говоря за по-евтините варианти. Иначе има де, за по 170-200 лева експресни.
А честно казано, от Рамус не сме хич доволни... не ми се изпада в подробности, но никак не ми се искаше да стъпваме повече там.
Открихме през септември една лаборатория, Глобалтест - София. Там, срещу 100 лв, сутрин ти взимат пробите (изключително внимателно и безболезнено), следобеда след 16:00 си взимаш резултатите, на английски. Е да, ама са спрели да правят PCR-тестове... през ноември още ги правеха. Но нямам идея кога и защо са спрели. Иначе те ми бяха идеалния вариант - на 04.01. щеше да си направи теста - хем прясно-прясно за вторника.... Уви!
Та питането ми, освен Рамус, имате ли представа някоя друга лаборатория в София да прави събота или неделя (02-03.01) тестове. А ако излизат и за един ден, понеделник, 04.01. също е опция. И естествено, за нормална сума...
А да не говорим, че не съм сигурна дали като се вземе в почивен ден ще излезе в понеделник, защото пишат че излизат за 2 работни дни. Т.е. съвсем няма как да влезем в друг вариант освен експресни. Пълна простотия!
Съвсем логично: В най-бедната държава в ЕС все още се плащат на доста висока цена PCR-тестовете....

Тази лаборатория лятото даваше резултата на английски и работи на 03.01
https://www.synevo.bg/pcr/

# 428
  • София
Ами аз ги видях тях. Обърнах сайта от-до, ползвах и бота, и търсачката им. Никъде не видях да дават резултати на английски. Лошото е, че чак вчера разбрах за новите разпоредби на нидерландците, а заради почивните дни, Синево не работят, за да ги питам  по телефона. Ще работят чак в понеделник, 28.12.2020. Когато разбера ще пиша тук за всички, които се интересуват. Дано да не са променили и те нещата както лабораторията, за която аз писах....
Благодаря все пак за съдействието!

# 429
  • No Line On The Horizon
Обобщена информация от страницата на посолството в Хага https://www.facebook.com/280619179044855/posts/1097951623978269/?d=n

# 430
  • София
Синът ми трябваше да се връща на 2ри януари, но имайки в предвид трудната организация за PCR тест в празничните дни, решихме и току що преместихме полета му за 9ти. Все още има тук таме места за по-късни дати, ако някой смята че е добра идея.

# 431
Синът ми трябваше да се връща на 2ри януари, но имайки в предвид трудната организация за PCR тест в празничните дни, решихме и току що преместихме полета му за 9ти. Все още има тук таме места за по-късни дати, ако някой смята че е добра идея.
С коя компания ще лети и колко излезе смяната на полета, питам, защото и ние обмисляме този вариант.

# 432
  • София
С коя компания ще лети и колко излезе смяната на полета, питам, защото и ние обмисляме този вариант.
Той лети с Райън. Доплатихме 30тина евро. Смяната е безплатна, просто новия билет беше с 30 евро по-скъп.

# 433
  • No Line On The Horizon
Ние не можем да сменим билета, защото е купен пролетта и тогава нямаше опция да се добави смяна на билет. Пробвах да го променя за края на януари, но няма смисъл, защото излиза много по-скъпо от нов билет. За 09.01 с Райън е, с приорити. Знам че промяна на име е скъпо, но ако на някой му трябва да знаете, че е наличен. Така или иначе ще изгори, може да свърши работа на някой.

# 434
Синът ми ще лети на 06 .01. Ше споделя всичко около ваденето на теста и пътуването. Нека всеки който мине по тоя път да го направи, за да има повече информация в групата . Засега плануваме тест на 04.01, лабораторията ще уточним на 29.12 когато е работен ден и проведем консултация с лабораториите в нашия град. Ще търсим такива с лиценз, вариант за формуляр на английски и уверение, че на 05.01 ще има готов резултат . Относно карантината след кацане- и синът ми, и приятелката му са на работа на 07.01. Как ще се случват нещата тогава, за мен е пълна мистерия .

Общи условия

Активация на акаунт