Четвъртокласници 2020/2021

• 42 597
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте! Ние догодина ще сме първи клас и сме се насочили към Кочо Честименски - Пловдив. Намесвам се в темата за да помоля за информация и мнения за учителите, които тази година водят 4-тите класове. Ще съм благодарна ако някой сподели! Може и на ЛС за да не се отклоняваме от темата.

# 136
Здравейте,  не съм писала скоро, но ви чета от време на време.
Детето ми е 4ти клас в Пловдивско училище. До преди два дена беше под карантина, класната беше с Ковид. Тъкмо се върна на училище и от понеделник пак. Той лично много се радва понеже нямало да го вдигам рано.
Трябваше да стана навремето учител по математика и аз, и ние по цял следобед се борим със задачите😂😂
Направо ми се реве вече, не е моето това, куца ми нещо методиката на преподаване.
Той се справя чудесно като цяло, но се готвим за кандидатстване в МГ след 4клас. Предстой му олимпиада, която май ще се отложи за сега е на 12.12 Общински кръг. Ходи на уроци от 1ви клас, решава много задачи, доста е напред,   справя се с много трудни задачи. Но на моменти греши елементарни неща. Не дочита условията. Пише например 1000:2= и нищо готов съм. А отговор няма.
От школата по математика са онлайн вече 2ри месец, сега и в училище онлайн направо не ми се мисли тези задачи откъде да ги хващаме.
Оф, оплаках се и аз от тази математика..

# 137
  • при моите любими
И аз да оплача. Моят четвъртокласник три карантини изкара и сега и той се разболя. За щастие беше само с Т за 24 часа и вече в добре. Чакаме ние да го изкараме или не чакаме и аз вече не знам кое е по-добрият вариант. Ако цяла зима седим под карантина. Вече съм подложила близки и познати а пазаруване на разни неща. Да го минаваме вече всички и да се свършва. Не знам и аз какво да мисля вече.

# 138
Gossips, при нас е същата работа с математиката. Давам ѝ да решава задачи от олимпиади, почти не се затруднява как да ги реши, но абсолютно винаги има по някоя ужасно глупава грешка - или преписала число грешно, или направила елементарна грешка в изчисленията или пък недочела добре условието и намерила нещо друго. Скъсах се да повтарям да чете по 2-3 пъти условието, ако трябва, и да се проверява внимателно, и всеки път едно и също. Сега най-вероятно ще отложат общинския кръг, но все още никой не знае нищо. Дано да ни информират навреме от училище. Ако не - другата седмица ще звъня в инспектората да питам. Иначе при нас дистанционното започна учудващо нормално и без непредвидени ситуации. Слава богу, класната им оздравя и се върна миналата седмица, така че поне сега ще са си с нея.

# 139
  • София
Как сте? Как върви ДО?

# 140
Привет!
При нас бива.
Класната май им хвана цаката.
Като изпитва някого го кара да гледа тавана.Joy
Много " преписват" .

# 141
Върви криво ляво. От седмица имаме заместник на класната, детето се активира, разцъфтя.
Имаме и грамота от конкурс за рисунка в Поморие, подготвяме втора за София.

Рисунката от Поморие. Темата е "Моето семейство"

# 142
  • Пловдив
Аз а четвъртокласника нямам никакви ядове - сам се оправя, слуша, снима, праща - всичко е точно.
Препитвам го по уроците по ЧО и ЧП, както и на думите по английски, а с баща си решават задачи по математика, но като цяло - оправя се абсолютно самостоятелно.

...помагам за някой проект и по ТП... Последно го оставих сам да се оправя с едно преспапие - апартамента  е все още цялия в  брокат 🙄

# 143
И нашата четвъртокласничка откакто получи "нов" лаптоп втора ръка и реших донякъде проблема с Wi-Fi-то с един удължител на обхват (смяна на мястото на рутера се оказа, че ще е сложна мисия и голямо главоболие  с дупчене, токове и т.н.), си кара в стаята си и изобщо не ни заимава с нищо. Иначе беше позиционирана в хола на моя лаптоп и само разнасяше учебници насам-натам. Като разбира се навсякъде има купчини. От време на време питам, дали всичко е наред, направо ме отсвирва. В петък каза, че били правили контролно по математика, имала отличен, но и две глупави грешки, естествено.
Иначе направихме коледната украса на Никулден, котката участва много активно, ама засега успяваме да опазим елхата, само една играчка жертва имаме. Девойката се е ентусиазирала на тема сладкиши, вчера прави бонбони от фурми, орехи и кокосови стърготини, чудни станаха, ама недостатъкът им е, че много бързо се изяждат Bowtie После е решила меденки да прави по рецепта на баба си. Изобщо забелязвам, че много и се отдават печива и други  подобни. Последният път прави хляб с хлебопекарната, оказа, че и двете ни везни са прецакани, а отгоре на всичко брашното не стигна и ходи да купува допълнително, т.е. всичко направи на око в крайна сметка и пак стана страхотен хляб. Та, така - математичка не знам дали ще стане, ама някой кулинар или пекар може да ѝ се получи.

# 144
Luthien, ха-хааа, развесели ме, та с носталгия се присетих. Миналата година на отборното в Несебър, отборът на моето се провали с гръм и трясък. Обаче той доволен, че си намери приятелчета за игра на плажа и им вика: " А бе, в математиката сме кръгли нули, но поне я какви дупки можем да копаем!" Stuck Out Tongue Stuck Out Tongue Sweat Smile Та така, ще си намерят призванието и таланта децата. Grin
У нас лаптопът на ученика си му е в стаята, но това не пречи купчините с учебници и тетрадки да са буквално навсякъде. Само в банята още не съм намирала. Много е вбесяващо, наистина.
С училището нямаме проблеми. Като изключим дължината на учебните часове и междучасията, не мисля, че нормалните им часове в училище протичат много по-различно. Госпожата им ги стяга, доколкото и' е по силите. Извънкласните занимания вървят по-тегаво от вкъщи. Нашият е записан на курс в "Телерик" и от самото начало са дистанционно, а по-друго щеше да е да са си там, на място.
Вече дружно чакаме с нетърпение ваканцията, празниците и ските. Здраве и малко сняг - колко малко му е нужно на човек, за да е щастлив...

# 145
  • София
При нас всичко е наред, 100% перфектно, ако не се задълбочавам и не се занимавам аз с детайлите Grinning
Седна ли да проверя нещо, я домашна работа, я знания, което е писала, ама доколко го разбира и т.н., всичко се оказва пълно с пропуски Stuck Out Tongue Winking Eye Разбрано недоразбрано, писано недописано и т.н. Грешки от бързане и недоглеждане... едно оставено за утре, ама забравено, Тест в shkolo за който знае и може да го направи , но и той забравен...
Така мога да обобщя нашето ДО- "перфектно докато не се загледа родителя в детайлите"
Иначе си седи в стаята, гледа , слуша, участва... Има 6ци и 5ци, на първите места в класа.. Абе дете чудо, учебен процес  чудо ! Можем до 12сти клас така да я караме... Bowtie

# 146
Така мога да обобщя нашето ДО- "перфектно докато не се загледа родителя в детайлите"
Иначе си седи в стаята, гледа , слуша, участва... Има 6ци и 5ци, на първите места в класа.. Абе дете чудо, учебен процес  чудо ! Можем до 12сти клас така да я караме... Bowtie
GrinGrin
Подозирам, че и при нас може да се окаже толкова перфектно, ама ще я проверявам и понаваксваме ваканцията, че уж и аз тогава ще почивам.
Днес се прибирам и гледам - до купчината учебници и две бутилки с вода. Ползвали ги за гирички по физическо. Ама нашата не намерила еднакви и си напълнила една 500 и една 750 мл... Ама, справила се със ситуацията, де Sweat Smile

# 147
  • гр. София
Да, дяволът е в детайлите Simple Smile Иначе демонстрира голямо самочувствие и гордост, докато не я подхвана.
Все пак, доволна съм и от класната, и от децата, и другите учители. Но вече четвърта седмица (ДО започна по - рано при нас) и като се добави и предходното ДО... Гадно е. Говорят си в общ чат със съученици (извън платформата), но не е същото.
Допълнителните курсове прекратих. Онлайн обучение на няколко стана не ни се получи.

# 148
  • София
Нашето ДО е от началото на ноември. Той е почитател на ДО-то още от миналата година и не му тежи. Срещи с приятели му организирам, липсва му само хип-хопа. Нищо не проверявам и не препитвам. Те си карат по нормалната програма с 40-минутни часове и нормалния храриум. Само спорт, рисуване и музика са намалени до по 1 час седмично и през различните дни имат по 7, 8 и 9 учебни часа. Правят тестове и диктовки по бел, английски и математика всяка седмица, и не смятам за необходимо да се намесвам. Абсолютно самостоятелно се справя с всичко - тестове, принтиране, снимане, прикачване. Нямам ангажименти аз. Simple Smile

# 149
Чудя се как така не проверявате? А кой проверява домашните? Учителката при тези условия - едва ли.

Общи условия

Активация на акаунт