Четвъртокласници 2020/2021

• 42 615
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
Сбъркали са наименованието на втората графа. Не съм у дома и от телефона не мога да вляза, но оценката трябва да е запазена, при нас ги нанесоха вече в дневника.
Има три графи- резултат - до 50, точки - до 100 и оценка.
Всеки коментира различно, никой не удвоява.
Във втората графа са удвоени. И на мен ми излезе 39/78/5.00, но втората графа не я гледам, понеже максималните точки за 4 клас са не 100, а 50. Няма как дете да има над 50т, погледнете теста и критериите към него

# 541
Като гледам резултатите, възможно е скалата да наподобява преобразуването на оценките в точки, само че в обратен ред.
Коригирали са го, както е по наредба и както ще бъде вписано в удостоверението за завършен начален етап на основното образование.
Редактирам се. Не съм отчела междинните резултати от рода на 5, 49. Joy

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 15:31 от Анонимен

# 542
А може ли някой да обясни тия 50 стотни в резултата как се получават? Например - резултат 47,50 (% от максималния брой точки 95, оценка 6). В ключа за верните отговори е дадено точкуване с 1, 2, 3 и т. н. цели числа и максимален резултат 50. Откъде се взе това 47,50?

# 543
Много голям диапазон за отличен дават при такова преобразуване, а за останалите не е пропорционално. 45-50 за отличен вече е реално.
А може ли някой да обясни тия 50 стотни в резултата как се получават? Например - резултат 47,50 (точки 95, оценка 6). В ключа за верните отговори е дадено точкуване с 1, 2, 3 и т. н. цели числа и максимален резултат 50. Откъде се взе това 47,50?
47,50 е резултатът на детето Ви, максимално възможните точки бяха 50. Няма откъде да се вземат 95 точки.
47,5 е нормално, защото при диктовката имаше 1,5т не помня за какво. Отворете теста и вижте критериите за оценяване. Максимално за диктовката бяха 12т, но има различни компоненти, което са включени в тези 12т.

# 544
Двама оценители, средно аритметично на някоя от задачите.
Предполагам, че скалата все ще изскочи отнякъде.

# 545
  • София
Аз оценки на моето чаве не виждам Simple Smile.  Виждам: Оценките не са обявени.
Излязоха 100 т. БЕЛ ; 90 т. МАТ - доволно

# 546
И наш'то дяте има половинка в оценката по БЕЛ.
Като майка на момче-четвъртокласник, за наличието на половинката аз залагам на "оригинално представено лично отношение/мнение" или евентуално на "пресъздадено емоционално състояние на героите" и различно оценяване от проверителите. Друго нещо си е математиката - там всичко е точно и ясно. Smile

# 547
Ако е по БЕЛ, аз го тълкувам като “въртял се е около истината, но не я е казал с точната дума, която са искали да чуят”
За математика - на прав път в решението, но на финала сбъркано пресмятане. Да кажем:-)

# 548
  • София
На БЕЛ разбирам как става това с половинките. Ама на МАТ как става? Там едно приятелско дете има 49,5. На теста нямаше задачи с описване. Нямам идея...

# 549
  • European Union
И моето е с 49,50 . Аз залагам, че са отнели половин точка заради липсващия ботуш.

# 550
На БЕЛ разбирам как става това с половинките. Ама на МАТ как става? Там едно приятелско дете има 49,5. На теста нямаше задачи с описване. Нямам идея...

Задачи 24 и 25 бяха с описване. Сигурно някой дребен пропуск в някое от решенията.

# 551
  • София
Задачи 24 и 25 бяха с описване. Сигурно някой дребен пропуск в някое от решенията.

О, благодаря - явно аз не съм чела внимателно. Мислех, че само трябва да напишат отговора.

# 552
  • Sofia
Кой ги е проверявал тия НВО-та - учителите от училището, нали?

# 553
Не. Всички НВО вече се проверяват от външни проверители. Сканират се и се проверяват през електронна система от двама проверители.

# 554
  • Sofia
Не. Всички НВО вече се проверяват от външни проверители. Сканират се и се проверяват през електронна система от двама проверители.

О, благодаря! Това е добре! От големия помня, че в училище ги проверяваха.

Значи да съм доволна от детето. Много мотивиращо ѝ подейства резултатът - седнала и пише някакви неща по желание, пушек се вдига.

Общи условия

Активация на акаунт