Четвъртокласници 2020/2021

• 42 585
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
И инфото от МОН
“ Много добър (5) е средната оценка на националното външно оценяване след четвърти клас. Тя важи както за изпита по български език и литература, така и за изпита по математика. Средният брой точки по двата предмета e съответно 37,25 и 31,57 от максимум 50, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.”

# 556
Еха, значи моето е малко над средния резултат по БЕЛ. Супер.

# 557
  • Върху лъчите на Слънцето.
И инфото от МОН
“ Много добър (5) е средната оценка на националното външно оценяване след четвърти клас. Тя важи както за изпита по български език и литература, така и за изпита по математика. Средният брой точки по двата предмета e съответно 37,25 и 31,57 от максимум 50, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.”
Браво и на учителите, и на учениците! При всичките тия промени за този набор! Справили са се страхотно!

# 558
Скала за приравняване на точките в оценки, получени като резулта … 2020- 2021 година
Тестов резултат в точки             Оценка               
 от 42, 5  до  50              Отличен (6)           
 от 31,5  до 42               Много добър (5)           
 от 20,5  до  31               Добър (4)           
 от 15  до  20                 Среден (3)           
 от 0  до 14,5                 Слаб (2)

# 559
Оформиха днес оценките, доволна съм.
Да помоля, като дадат списъкът на книгите за четене, да ги качи, който се сети, че май навсякъде има различни като заглавия.

# 560
Днес и в понеделник и при нас очаквам оформяне. В понеделник от 11ч трябва да връщат учебниците по график. Ще взема аз да занеса с торбата днес или в понеделник сутрин.
Само по КМ са оформени, но и те приключиха часовете по предмета. Бива. Не се оплаквам.

# 561
  • Пловдив
Вчера го оформиха и по последните два предмета - ЧиО и КМ.
Доволна съм от него, но не разбрах класирането за 5 клас, дали се взимат предвид точките от НВО или оценките Rolling Eyes Ако е първото има реален шанс, да го изместят от първяото му желание.
Учебниците връщаха на порции тази седмица - вчера занесе последните 3.
Списъкът за лятно четене още не е известен, предполагам, че в понеделник ще им го дадат.

# 562
Не е оформена по БЕЛ, математика, ЧО и ЧП....по всичко друго е оформена вкючително и по специален предмет.
Списък с книги нямаме, тя моята и приципно не ги чете...чете много, но само книги избрани от нея самата.

# 563
  • Пловдив
sweet maniche, ако е за МГ ще вземат най-вероятно процента на точките, тоест втората колонка, аз даже мисля, че оценката от НВО няма да е вписана в удостоверението

# 564
  • София
вземат най-вероятно процента на точките, тоест втората колонка, аз даже мисля, че оценката от НВО няма да е вписана в удостоверението
И аз така разбрах. Ще се взима/гледа втората колона, с процента.

Само по бел и мат не е оформен моят. Оценките са шарени. Има пък шестици на матурите. И явно му се чуди какво да го прави.

# 565
  • Пловдив
Слава Богу, отказа се от МГ още зимата Simple Smile
Иска в елитната паралелка на училището, в което учи в момента, но точките от БЕЛ на НВО са му 43.

# 566
  • София
По всичко вече е с оформени оценки.
Иска в елитната паралелка на училището ..........
Нищо не иска. Освен топката, компютърните игри и тенис лагер.
h.d.,  списъкът ни  за четене е повече от скромен. Добре, че нашият обича да чете и вечно се движи с някоя книга.
Старогръцки митове и легенди
      Автор: Петър Кърджилов,  изд. Изток-Запад

Библейски разказ за Началото на света
   (преразказан или откъс от „Битие”)  

„Български народни вълшебни приказки“, изд. Дамян Яков
“Тримата братя и златната ябълка“, „ Златното момиче“, „ Троица братя  града градяха“

Приказки на балканските народи
   “Главатарят, който искал да плени месечината“ – турска народна приказка

Приказки от стари времена, изд. Дамян Яков
„Котаракът Наставник, или Котаракът в чизми“- Шарл Перо

Андерсенови приказки
„Грозното потенце“

Похитителят на мълнии - роман
Автор: Рик Риърдън, изд.“Егмон“

Христо Ботев – стихотворението „Хайдути“
52 легенди и митове- изд. Персей
„Легенда за рома“

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 16:34 от sali

# 567
  • Пловдив
А предполагам, че е заради съуеничка, но той категорично отрича Laughing

# 568
# 569
  • Плевен/Пловдив

Това е литературата, за нашето училище...

Общи условия

Активация на акаунт