Четвъртокласници 2020/2021

• 42 582
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
Аз пък се чудя какви са тези приказки в 5-ти клас, не са ли вече големи за тях.
Смятам да прочете старогръцките митове и легенди и оттам нататък да го оставя да чете каквото му харесва.

# 571
Аз гледах списъка в сайта на Уча се! Имам чувството, че всяка година им дават български народни приказки.
Днес случайно в Лидл попаднах на Христоматия за 5 клас. Струваше само 3.50 и реших да я взема.

# 572
Старогръцките съм ги чела доста по-голяма и ми бяха скучни, щерката съвсем нищо няма да разбере. Мисля да прескоча тях и номер три - с библията абсурд да я занимавам.
Чете достатъчно, ще прочете останалите.

# 573
  • Sofia
Ние чакаме срочна оценка по ФВС. На база на наормативите господинът е оформил в класа четири петици (на три момчета и моята дъщеря) и всичко останало надолу. В цялото училище при него имало 3-4 шестици за текущи оценки... Ако ѝ развали отличния успех с 5 по ФВС, а и му е любимка, защото е от най-добрите, направо не знам дали да не се видя с него. Чакам да видя дали ще прояви разум в оформянето, макар че вече е съобщил устно оценките на децата. Първи срок е с 6.

# 574
Вероятно не съм права, но по музика, рисуване и физическо поне до 4 клас трябва да имат шестици дори само за старание.

# 575
Съгласна съм, но си зависи от учителя.
Нашата госпожа по англ., например, е малко проклетичка. Онзи ден имали да учат стихотворение, деветима били за двойка, защото не го били научили и днес пак щяла да ги изпитва, за да ги оформи. Кому е нужно, се питам. Пиши им там оценката, малко ли им беше и годината, и НВО- то, че вече и до последно да треперят.

aniK- при 5 и 6 нищо не бърка да пише 6 за годишна оценка, дано.

п.п. Благодаря за списъците!

# 576
Ох, с това ФВС! Моето дете е много ниско и слабо. И тези нормативи никак не може да покрие за 6. В същото време е отлична по футбол, плуване, гимнастика, катерене и висене по лостове. И се ядосва на господина им.

# 577
Противно на очакванията, моето не се справя добре по физическо. Често ми се оплаква, че не я искат в отборните игри. Донякъде ги разбирам децата, тя е доста неориентирана в игрите и в този смисъл слаб играч, но и как ще се научи, ако не се включва? Въпреки това както някой каза по ФВС, ИИ и музика има само отлични оценки. Нормативи не знам покривали ли са, класната им води предмета. Вече е оформена по половината предмети, не се оплаквам, не се оплаквам.

# 578
Едно време и на мен физическото ми беше слаба дисциплина....иначе от малката знам, че почти всеки ден играе футбол с момчетата от класа....често е вратар....колко пази друга тема.

# 579
Нашият господин много държи на бързото бягане и дълъг скок. А тя милата като е с размери за предучилищна, няма шансове и получава 5. Здраве да е. Въпреки че детето много се ядосва.

# 580
Моята има добри дадености точно за бягане и скок, но не й е интересно да тренира и да се състезава. Иначе точно там й е силата, а е най-дребната от класа - 139см/ 22кг

# 581
О, 139 е много далече за моето. Пък знае ли човек, може да вземе и да порасне. Ендокриноложкста ни казва да не губим вяра.
Моето и по музика вероятно ще има 5. Не можа да се научи да пише ноти под диктовка. Знае ги, но ако са и написани, ще направи графичният им символ. Но пък ни се представи учителят по музика в 5 клас. Каза, че няма да им трябват тетрадки, няма да учат ноти, друга теория. Само ще пеят. И съм щастлива. Това го умее детето.

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 20:02 от laurentin

# 582
Моята има на нормативите 4-ка. Текущите оценки са 6,6 и 4. За срочна са ѝ поставили 6-ца.

# 583
  • София
Оформен е по всичко. Във вторник им е изпита за КЕТ сертификат. Ще учат до края на месеца уж, но ще е повече забавления, отколкото учене. Те така или иначе няма какво да наваксват, взели са материал и от следващата година.

# 584
  • при моите любими
Ето нашия списък

Общи условия

Активация на акаунт