Четвъртокласници 2020/2021

• 42 581
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Еее, тези деца няма ли да почиват? Joy

# 586
  • София
Списъкът на каката беше подобен на споделените. Явно няма да има промени в изучаваните произведения. И няма да се налага да издирвам книгите - имам ги от голямата.

# 587
Детето от тия списъци почти всичко е чела, с изкючение на библейските разкази. Може само да препрочете митовете, ако иска.

# 588
  • София
И нашият списък за четене е подобен.Част от нещата свалих за Киндъл, някои разпечатах от нета.
Да я похваля - днес излезе резултата от изпита по немски на Гьоте Фит 1 (А1). Взела го е с отличен, а в багажа от у-ще (нещата им стоят там и сега е преселение до вкъщи), намерих 6 грамоти от състезанията СБНУ + медал от националното, но тя е над нещата и не е счела за необходимо да сподели с нас. Тоз път няма изгнил банан след изпразването на шкафчето. Предали са учебниците, днес пак бяха на екскурзия. Вторник сме канени на завършване. Дипломата се очертава скучна.Blush

# 589
  • Пловдив
Току-що видях, че сроковете за класиране и записване в двете най-желани от нас училища са тотално разминати Cry
Т.е. ако я приемат в едното,  трябва  да я запиша и чак след няколко дни ще разбера във второто дали е приета... А второто е по-желаното от нея...
Някой наясно ли е много ли ще е сложно да изтегля впоследствие документите и да я местя?
Преди 4 години с каката ми се наложи нещо подобно и беше истинско ходене по мъките...

# 590
  • София
Не би трябвало да е проблем - твое право е да си изтеглиш документите по всяко време.

# 591
  • Пловдив
Не би трябвало да е проблем - твое право е да си изтеглиш документите по всяко време.

С голямата се получи гореописаната ситуация и трябваше да изтегля документите, за да я запиша в другото у-ще.
Но тогава се издаваше отпусно на хартия от училището, в което е била до 4 клас и в това отпусно се записваше къде отива. Помня, че това се оказа много голям проблем. Сега ако се проверява  тази информация електронно - може би няма да е чак толкова трудно?

# 592
Отдавна не съм влизала във форума, сигурно сте ме забравили. Simple Smile

Включвам се по темата с произведенията по литература. Големият ми син завършва пети клас в момента. Миналата година му препоръчаха този начин да се подготви за часовете по литература:

https://view.genial.ly/5ed92bd461d0cc0dae464529/interactive-image-letni-neshica

Иначе по въпроса за приказките, мисля, че са се спрели на този вариант, защото героите и сюжетът са добре познати на децата и ги използват да обсъждат кой какви качества има, т. н. Подготвят ги за анализ на произведенията според мен.

# 593
Ние нямаме още литература за лятото, но пък вчера им направихме събиране за завършване, подарихме си подаръка на класната, а децата много се забавляваха. Предадоха учебниците още в петък, вчера бяха на куклен театър, днес пак ще ги води някъде.
До края на месеца до обяд ще ходят 10-ина деца, включително и моето, предвидила им е музеи, работилнички, паркове, мисля, че ще са много доволни.
За нас ще си остане още един стрес с взимането на свидетелството и подаване на документи за МГ (че всичко ще е събрано в 2 дни), но иначе може да се каже, че сме я приключили тази учебна година.
Иначе ще се притеснявам със сестра ми и със седмокласната епопея край племенницата. Че тя ще кандидатства и в училища към МК и при тях ще е всичко ще много интензивно и стресово до към 10.07.
Не сме запазвали нищо за почивка, ще чакаме и те да се освободят и много се надявам да не останем без море накрая. Аз лично предпочитам някъде на планина + басейн, но децата си го търсят морето.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 21:10 от Lúthien

# 594
  • София
Класната на сина ми сервира по лъжичка на час какви учебници липсват... Disappointed
Хем моят не казва, хем тя мълчи. А можеше да драсне едно съобщение и да поръчам заедно нещата, не само да плащам 'такса-доставка'. 
В събота разбрах от синчето, че липсва учебник по ТП. Поръчах.
Днес, преди да се качат в автобуса за еднодневната им екскурзия - липсвал и учебника по музика. Пак поръчах.
Добре, че се приключва. И добре, че ще е в друг клас.

# 595
  • София
Честито завършване на децата. Да са здрави и успешни!  Само напред и нагоре! Ние днес отбелязахме завършването, плакахме, викахме и се смяхме. Flowers Hibiscus Пожелавам хубави 5ти класове и класни

# 596
  • Пловдив
И при нас ги изпратихме децата... Имаше много сълзи - и опт страна на децата, и от страна на учителнките, и от страна на родителите - уникален клас бяха!
На самото изпращане, децата, без да знае никой от възрастните, се организирали сами - купили балони, които надписали с "БЛАГОДАРИМ ВИ", направили плакат с цитат от Екзюпери: "Една купчина с камъни престава да бъде купчина камъни, когато някой си предстваи, че е катедрала!" Много, много емоционална вечер беше и съжалявам, че дъщеря ми не е с година по-малка, за да е при същите учителки Heart

Е, за съжаление всичко хубаво си има своя край и дойде моментът, в който нашите деца ще поемат към следващият етап от образованието си, а екипът ще поеме бъдещите първокласници. Пожелавам им успех и съм сигурна в него, защото ще попаднат на Учители, за които това не е професия, а призвание!

В понеделник заминават на зелено училище - така се случи, че това е първата им екскурзия с преспиване Simple Smile Всички много се вълнуват и съм сигурна, че в петък, когато си ги прибираме, пак ще има много сълзи и от трите страни Heart

И последно, защото обещах, да кача книгите за лятото, когато пуснат списъка:

Дреб явно ще продължи с книгите, които си купи последно - всичко от списъка е отметнато.

# 597
  • София
И моята щерка получи списък с книги, които е прочела вече. Но пък им подариха карта на Столична библиотека, за която тя мечтае и сега ще се подкрепим с други заглавия. Blush

# 598
На моето дете списъкът е подобен на показаните. "Похитителят на мълнии", Рик Риърдън, обаче е цялата. Взехме я онзи ден от библиотеката. Вчера чете известно време от нея. През нощта обаче се събуди с плач, не можа да заспи. И започна да разказва от книгата. Успокои се някак и заспа. Днес попрочетох и аз от книгата. Сигурно не съм в ред, но ми стори меко казано  ужасна за дете на 10 година. Прекалено агресия има в книгата. Как я приемат вашите деца?

# 599
  • Пловдив
От дете до дете разлика от тук до Луната Simple Smile
Дреб чете Дан Браун в момента Simple Smile
Рик Риърдън го чете преди 2 години, но той четеше Братя Грим в оригинал, та далеч по-зловещи сцени си е представял Smiling Imp

Общи условия

Активация на акаунт