Четвъртокласници 2020/2021

• 42 575
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Да, вярно е, че децата са различни. Животът на моето дете е започнал по трудния начин и може би затова има непоносимост към всякаква агресия и зловещи сцени. Ще мине и без да чете повече тази книга, все някак дано се оправи в час.

# 601
А тази книга изобщо изучава ли се в 5 клас?

# 602
Хм, а сега, не съм се замисляла. Дадоха ни я в задължителен списък. Може би защото се изучава.

# 603
  • София
Да, изучава се.

# 604
Изпращането на нашите беше с дъжд. Разходка с корабче както на 15.09.2017 и след това на едно заведение в парка. Много се колебаех да я пусна ли, че беше с присъствието само на част от родителите, тези, което могат да си позволят да не са на работа. Пуснах я, тя е доволна.
С библията няма да й пълня главата. Древногръцките сигурно също няма да ги разбере. Рик Риърдън май се пробва да чете нещо преди време и не й хареса.
Скоро поиска да купим книги и си избра Кало Змея. Подозирам, че не я е прочела цялата, но започна "Децата от Шумотевица " и много й хареса. Ама то и Пипи й е любима, та се очакваше и тази да й хареса.
Приказките сме ги чели, определено ще я запозная с "Хайдути" и мисля да й дам "Под игото" да прочете, мисля че ще й хареса.

# 605
  • София
Аз не съм чувала за петокласник, който е харесал Под игото Joy , но тя може да е първата.

# 606
По мое време учехме Под игото там някъде, 5 - 6 клас. Е, да си призная, нищо не разбрах и не можах да я прочета. Когато обаче я учехме в 10 клас, я прочетох на един дъх и ми стана една от любимите български книги. За мен лично е рано да се учи преди 9-10 клас. Ще остане неразбрана.

# 607
Похитителят на мълнии е прочетена някъде между първи и втори клас, вече не си спомням. Митовете също са четени, както и всички дадени приказки.
В момента чете Училище за добро и зло....моята дъщеря обича фентъзи.

laurentin Книжката е филмирана...та ако мислиш, че няма да може да я изчете...изгледайте го. Детето така поне ще придобие представа за съдържанието.

# 608
Аз, хем четях много като дете, хем "Под игото" я учихме чак в 7- ми клас, и пак - ударих яко на камък с тая книга. Никога не ми е била толкова скучна друга книга... Не знам защо е необходимо това издевателство над поколения българчета в среден курс. Не му е там мястото на този роман.

# 609
  • Пловдив
Абсолютно подкрепа за Под игото!
Това беше книгата, заради която намразих четенето между 7 и 8 клас.
Това беше и книгата, която възроди любовта ми към книгите между 2 и 3 курс Simple Smile Съдба!
Определено мисля, че не е книга, която един 13-14-15 годишен тийнейджър би разбрал!

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 14:07 от sweet_maniche

# 610
Явно само на мен ми е било интересно това "Под игото" JoyJoy
Ама аз си бях направо книжен плъх. Летата, които прекарвахме на село, бях изръчкала библиотеката вкъщи и изчела всичко, дето що-годе ставаше за възрастта ми (а дядо ми имаше богата библиотека). Когато бях колкото дъщеря ми, бях прочела "Джейн Еър" сигурно 5-6 пъти. Много любима ми беше тогава Grinning
Децата играят навън, мен сестра ми не може да ме измъкне.
И пак имаше време за всичко - и за игри и за книги. Голямо бегрижие и безвремие беше. Heart Eyes

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 13:53 от Lúthien

# 611
Някъде шести клас трябваше да четем "Записките" и беше огромна мъка за мен. "Под игото" много ми хареса, а и не е голяма, лесно се чете. Но аз обичам историята и четях книги за войната (художествени), ходех и на такива филми.
Горе-долу на тази възраст четох "Дъщерята на Калояна", "Без дом", съвсем малко по-голяма -"Нана". Тази последната тогава не й е било времето, разбрах я по-късно.
В университета трябваше да прочета "Майсторът и Маргарита", но я захвърлих на 17 страница някъде. Но пък "Война и мир" съм я чела 4 пъти в оригинал!

# 612
"Под игото" в кой клас се учи в момента?
На мен ми беше много любима. Но на голямата ми дъщеря, която чете много и чете всичко, не й хареса никак. Според мен се дължи на това, че не разбират много от думите.

# 613
Моят син чете Похитителят на мълнии от края на миналата седмица и я преполовил, смята че е много интересна, зачудих се дали е подходяща като чета какво сте написали...

# 614
О, Sparkies може и да е подходяща. На моето дете се видя ужасна. И на мен също.

Общи условия

Активация на акаунт