Четвъртокласници 2020/2021

• 42 552
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Разговарях с дъщеря ми - и тя, и брат й искат да посещават занималнята. Догодина нямат такава и ми се иска да удовлетворя желанието им. Решихме, че ще закъснява за танците. По-важно ми е да ми разрешат да ги взема за урока в сряда, но ще видим.
В школата тренират на 2 смени - сутрин/за тези, които са втора смяна/ и следобед. Досега винаги са били от 17.30, но тази година е от 16.30. И на нас ни е принципно по-удобно, защото малкият е почти всеки ден на тренировки, привечер. Събота и неделя сме по състезания и турнири, луда работа.
Много ви благодаря, момичета, пжмогнахте ми да погледна от друг ъгъл на казуса ни:kissing_heart:

# 76
Здравейте,
търся мнения за предподавателите на деца 4 клас 2020/2021 от училища Н.Й. Вапцаров и А. Страшимиров гр. Варна.Догодина ще имам първойласник и още не мога да избера училище. Знам, че има време, но пп - добре от рано да имам необходимата информация.
Благодаря!

# 77
Здравейте,
търся мнения за предподавателите на деца 4 клас 2020/2021 от училища Н.Й. Вапцаров и А. Страшимиров гр. Варна.Догодина ще имам първойласник и още не мога да избера училище. Знам, че има време, но пп - добре от рано да имам необходимата информация.
Благодаря!
Има теми за училищата по градове във форума....тук ако има варнеска майка може и да ви отговори.

# 78
Здравейте! Има  ли тук мами, чиито дечица ще кандидатстват след 4-ти клас в математическа паралелка? Записах детето на школа по математика с цел да се подготви за състезанията, чиито оценки са балообразуващи при въпросното кандидатстване, но започвам да се чудя дали има особен смисъл предвид Ковид -обстановката... Да не решат да шкартират състезанията и децата да се приемат на общо основание, с резултати само от училище. Не, че ще е излишно едно такова занимание като посещение на школа по математика, напротив. Но за пример само - тази година познато дете -абитуриентка се готвеше усилено по история, ходеше на уроци, после се оказа, че изпит по история няма да има и децата влизаха в специалност "право" в СУ с резултата от матурите. Тя успя, но някак старта беше прекалено равен, знанията по история в случая нямаха никакво значение в конкретната ситуация.
Та, размишлявам си какво да правим. Че никак не е евтино...

# 79
Тази година изпитът за 4 клас за мат. паралелки Математика за всеки се проведе. Така че не виждам причина и следващата година да се проведе. Иначе няма как да отсеят многото кандидати.

# 80
Аз да питам един битовизъм и дребнав въпрос: какво е положението със закуските в 4 клас? Нали има някакво финансиране? В нашето училище положението в момента е "Имаше чай (?!), но свърши (?!)" Това казва персоналът на стола на учениците и ги отказва да ходят. Минала година беше различно -  ябълка, банан, меденка, мляко, морков, кашкавал, все пародийно, но поне се отчиташе дейност.

# 81
  • гр. София
Doro, според мен, не е дребнав въпросът ти. Някой някъде подяжда децата съвсем нагло. Тъй като сменихме училището, от опит мога да кажа - проблемът е в лафкаджията. В старото у-ще ни караха да се чувстваме неудобно като повдигахме въпрос за безпардонното отношение и липсата на закуски. Сега не е така. Пак има кифли, банани, грозде, ябълки, круши, козунак, масленки и др.

# 82
На нашите им дават редовно за закуска кисело мляко / малка разфасовка/ и плод- обикновено ябълка.
Някой път, рядко, има умряла тестяна закуска.
Не закусват във стола. Има по двама дежурни, които ходят с една щайга до столовата и носят в стаята.
Колкото пъти съм влизала инцидентно след часовете в стаята миналата година, закуските си седяха на последния чин, рядко някой си вземаше, не съм питала после дали ги хвърлят или някой си ги взема.
Мен много ме е яд на занималнята / частна/. Редовно за следобедна им дават нещо сладко със сокче- филия с шоколад, кроасан, кремчета, рядко крекери или нещо соленко.

След четвърти клас мислим да кандидатства в друго уч- ще- изобразително. Пусто, само един тел. номер има в нета, който не отговаря, та трябва на място да се ходи да разпитам какви са изпитите, ама дали ще ме пуснат да вляза..
Иначе, в нашето уч- ще съм доволна от мерките. Поне от това, което виждам.
Миналата седмица ходих да взема детето, а класът им беше в парка, той- контузен, останал в стаята, та влязох да се обадя на охраната, че вземам дете- изгони ме като мръсно коте извън двора и там дойде да ме пита за какво съм отишла.
Класовете играят на двора разделени, има доста наотворени прозорци.

# 83
  • София
При нас има. Донесе козунак, който беше хубав, + малка кофичка кисело мляко. Явно веднъж седмично се раздава.
Щерката там не ги яде, но ги носи у дома. Та горе-долу знам какво им дават.

# 84
Има всеки ден. Прясно мляко с пакетче мед, грозде, ябълка, и тестени.

# 85
И при нас има - грозде, банани, тестените не ги бива никак, ама има. Само млякото и плодовете стават.

# 86
Някой може ли да препоръча сборник със задачи по математика за подготовка най-вече за олимпиада за 4 клас? Иска ми се да не са просто примерни или давани състезания, а да са разделени на типове задачи със разяснения.
Гледам ей това например: https://www.book.store.bg/p63100/kurs-po-matematika-za-4-klas-bo … a-dacho-beev.html
Някой дали има впечатления?

# 87
Не се сещам друго, освен “математика за таланти”- ползвах навремето с другото дете. Типове задачи, които не се учат в стандартната програма беше тогава. Сега виждам че е ново издание, но предполагам с подобно съдържание
https://www.ozone.bg/product/matematika-za-talanti-za-4-klas-cha … zdanie-2017-klet/

# 88
Ходихме до книжарница, разгледах всичко, което имаше, и взех в крайна сметка Математическа читанка (Математика за таланти я нямаше). Сега остава и да се спогодим за някакво темпо за по-редовно решаване, че напоследък девойката я е хванал страшен мързел. И тя ще кандидатства в математическа и въпреки че няма място за сравнение със София, випускът е доста голям и за все повече деца чувам, че ще се пробват. Така че няма да е лесно, ще трябва да се решават задачи Nerd Ходи и на курсовете, организирани от МГ, но вкъщи само с много мрънкане от моя страна се случват нещата.

# 89
И моята госпожица тръгна на курс, днес ѝ беше 1-вото посещение. Оказа се, че само от нейния клас има 5-6 дечица записани, които явно ще кандидатстват също. Само в нейното у-ще са 5 паралелки, а имаме още доста училища. Паралелката в МГ, за която ще се кандидатства, ще е само 1 Laughing  Борбата ще е голяма, но и набор 2010 като цяло си е голям, имахме проблеми с влизането в ДГ, макар и далеч от София...
Лютиен, успех в битката Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт