Четвъртокласници 2020/2021

• 42 560
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Купихме Мат. читанка,  тази с таралежа от Ориндж . Още на първите задачи за вместимост се спънахме. Stuck Out Tongue Winking Eye
Не детето да се спъне. То се отказа на трудните задачи. Ние с баща му се спънахме на последните 3 задачи, тези уж най-трудните. Той, таткото е син на професори по математика, учил един семестър във факултета на баща си, преди много много години. Но пак. Не можа да реши 6- ста задача. Cold Sweat Мъчи, мъчи... не можа Grinning
Аз, се заинатих, е реших я накрая... при това там има пример отпред и е показано как и има някакъв начален модел поне. Но пак. Задачата е ужасно трудна за дете. Не знам до къде ще се докараме, но ние амбиции нямаме за СМГ, просто ще се пробваме с решаване първо  как сме и дали детето го влече.

Вчера имахме род среща, казаха за НВО за 4ти клас ( български и математика ) не било отпаднало, и може и да има, но ще се потвърди допълнително за края на учеб. година. Не беше ли отпаднало НВО или пак не съм разбрала?

# 91
  • София
Отпадна миналата година, заради Ковид. За тази е предвидено да се проведе. Дори има публикувани модели в сайта на МОН. Възможно е пак да се отмени, предвид как вървят нещата с короната, но ще го решат в последния момент вероятно.

# 92
Нашите правиха примерен тест мо математика за НВО- не ми се сториха трудни задачите, хич даже.

# 93
  • София
Като гледам какви задачи решава малкият в момента в училище, за НВО са направо бебешки.

# 94
  • София
A не , за НВО не се притеснявам грам.
Тези задачи за състезания и евентуално за изпит за СМГ ни мъчат, Но ще видим, полека, изобщо дали ще решим да се подготвяме не знам.

# 95
И аз живеех с мисълта, че математиката ни е семейната супер-сила  Laughing ,  ама рязко се приземихме последнаата седмица, след като детето донесе листи със задачи от курса по математика. Т.н. рачешки задачи доста ни затрудняват (мен и ММ, малката въобще не си дава зор да се напъне....). А е дете, което носеше медали от състезания Sad

# 96
  • София
Рачешки задачи, моделиране с отсечки, глави, рога, копита и т.н. ги учиха миналата година и не го затрудняват. Обаче ето ви част от последното контролно - 13 такива задачи за 40 минути:
Скрит текст:

На мен ми се виждат трудни за 4-ти клас. За три не му е стигнало времето и ги решава вкъщи.

# 97
Много трудни стават наистина задачите за 4 клас по състезанията. Задачите на "Математика за всеки", която се проведе за пръв път тази година, ми се сториха ужасни, просто се възхищавам на децата, които са се справили с близки до макс. точки. Моята се справя с рачешките, комбинаториката, числовите поредици, но Диофантовите, календар и други видове изброявания, "чекмеджетата", скорост и време са ѝ трудни, както и с по-сложните сметки се дъни.
Санака, при вас явно е съвсем друго нивото в училище. При нас изобщо не може да се разчита на училищната математика като подготовка за състезания или прием. Да не говорим и че като цяло нивото в класа е много слабо и усилията отиват в бутане на по-трудно справящите се.

# 98
Влизам да се похваля - излязоха резултатите от "Аз рисувам" на СБНУ - 50/50 точки за моето момиче.

# 99
  • Sofia
Mama Ru, това е чудесно! Поздравления за нея на-вече, но и за теб! Revolving Hearts

# 100
Поздравления за момичето на Mama Ru! Дано да направите най-добрия избор с училището догодина!

Как върви при вас присъственото обучение? При щерката е пълна трагедия. Класната ѝ е с ковид, вече 4-та седмица отсъства, не знаем дори как е. Класът им е вече с 3-та заместваща, все възпитатели от занималнята, тъй като явно няма начални учители. Учебният процес е... липсващ, най-меко казано. Онзи ден поредната им учителка, след като изпитала няколко деца и те не си знаели урока, се ядосала и ги наказала в час по физическо на температура от около 11-12 градуса навън, цял час да стоят седнали на пейките, докато тя си говори отстрани с колежките. Бях втрещена. Във випуска им има още една учителка с ковид, отсъстваща от 1 месец, и още една липсваща титулярка, която не се знае с какво е. Това само 4 клас. Не знам, ако в един момент се наложи да преминат на ДО, кой изобщо ще им преподава.

# 101
  • София
При нас има доста болни учители и вече втора седмица сме на ДО. Училището пуска анкета всяка седмица и всеки родител избира на каква форма на обучение да е детето през следващата седмица. Общо взето, при четвъртите класове сме 50/50 присъствено/дистанционно, като и в двата случая са в смесени групи от по два класа, и в двата случая карат по обичайната целодневна програма /само физическо, музика и рисуване са намалени при дистанционната форма/, при което карантинираните учители, които се чувстват добре, могат да преподават ДО, а все още здравите - на присъствените. Организацията е добра.

# 102
Нашата класна е в карантина и също отсъства втора седмица. Всеки ден са с различна заместничка, на някои детето много се радва, че не давали домашни, при други било много интересно, че им разказвали забавни истории в час Simple Smile Детска му работа. Втора седмица нямат и английски, защото и учителката по АЕ също е в карантина. Отделно, вчера от 30 деца са отсъствали 18. Били са само 12 деца, някои болни, някои оставени у дома заради ситуацията. От МС предават топката към Общината, от Общината - към директорите, а въръхт беше, че директорката прехвърлила топката към класната ни - направи анкета онзи ден дали само класът иска да мине на ДО, един от класовете във випуска е вече така. Разбира се, колкото глави, толкова и мнения, стана изпокарване, класната се обиди.... и такива работи за присъственото в момента. Изстрадала работа.

# 103
  • Пловдив
Ние си учим присъствено. Към момента няма болни и отсъстващи ученици. Класната и госпожата по занималня са на линия. Нямам информация за другите класове, но в училището ни все още няма регистрирани болни от ковид.

# 104
Точно за анкетите исках да пиша и аз. В една от паралелките при 30 ученика имаше 31 гласували. Е, за каква достоверност може да става въпрос, не знам. 50/50 са нещата и при нас и отново решението е да продължават присъствено. Вкъщи сме болни, кой повече, кой по-малко, без четвъртокласника. Като му изтече карантината след 3 дни, не ми е ясно кой ще го води и взима от училище. Май ще подавам молба за дистанционно, натам вървят нещата, всеки да се спасява поединично...

Общи условия

Активация на акаунт