Четвъртокласници 2020/2021

• 42 678
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Госпожата каза, че по време на това двуседмично ДО няма да им дава тестове, защото много родители се изкушавали да помагат.
При нас се дават тестове. Внукът ми каза, че на теста по математика той е бил по средата, когато деца са започнали да предават (електронен е бил). И не става въпрос за математиците на класа, а за такива с по-скромни възможности. Вероятно калкулаторите са били пуснати в действие.

# 316
Моя е със скромните 11 оценки за втори срок.
Контролни правят онлайн, не знам в какъв формат, тази седмица по човеците и по математика имаше.

# 317
  • София
При нас са толкова оценките, защото госпожата им дава всяка седмица задължително по 1 тест по БЕЛ и по 1 - по математика, във формата на предстоящото НВО. Отделно правят и четене с разбиране, творят и разни неща по ТП. По английски, КМ, ФВС са с по 1 или 2 оценки.
Сега очакват с нетърпение ваканцията, да отпуснат малко. Дъщеря ми има и състезание/танцово/ в началото на април, но не се знае дали ще се проведе.

# 318
Такаа. Стигнахме вече до начало на обсъждане на подарък за класната за завършването.
Някои майки искат да правим огромен колаж със снимки / метър на два/. Все ми е на ума, че ще си го нареди някъде и ще се умили.
Така и така ще правим албумчета, който иска / 25 лв., с твърди корици/, по- добре да поръчаме и едно за нея- да си има за спомен.
И тук идва въпросът какво друго може да е.
Мислех си за някоя графика, картина, голямо цвете в саксия- но пак не се знае дали ще й улучим вкуса, цветарка ли е...
При вас започнахте ли подобни обсъждания? Ще се радвам на идеи.

# 319
  • София
Нашите се разделиха с началната си класна миналата година. Подарихме колаж със снимки на класа, с авторско стихотворение, посветено на нея в средата на колажа + ваучер.

# 320
Огромен колаж не ми се струва добра идея. Това 1х2 м. си е голямо нещо, къде ще го слага, аз лично никак не бих се зарадвала. Бих се умилила от колаж, който все пак мога да прибера някъде и да му се радвам отвреме-навреме, а не да заеме половин стена на средностатистическа спалня. Не че имам по-добра идея, и ние тепърва ще мислим подарък, но това определено бих го отхвърлила.

# 321
Един албум на класа + ваучер, цветя и бонбони ми се струва подходящо за подарък. Хем остава за спомен, хем не е ангажиращо, а и с ваучера си купува нещо, от което има нужда.

# 322
  • Sofia
За сина ми преди 5 години се напънах да намеря оператор и снимахме клип, без да знае госпожата - всеки каза по нещо, снимаха се и как играят навън. В последния учебен ден го гледаха заедно и всеки получи диск. Големият си го гледа от време на време и е доста забавно, защото те продължиха заедно до 7ми клас и доста се промениха в следващите три години. За наборката обаче изобщо не ми се занимава с такава организация Relaxed

# 323
  • София
Обикновено човек се нагърбва с такива организации за първо дете, а за следващите отстъпва път на младите. Joy

# 324
В класа на дъщеря ми има няколко майки ентусиасти, които винаги купуват или правят нещо , но не се дава информация за това ( съответно и пари не ми искат).
Та аз от първи клас правя индивидуални скромни подаръци, предимно книги и май и сега ще е така. Честно казано не държа и да съм в кюпа и в разни Вайбър групи месеци наред да спорим за подаръци.

# 325
  • Sofia
Обикновено човек се нагърбва с такива организации за първо дете, а за следващите отстъпва път на младите. Joy

Бях го написала и го изтрих - за второ, камо ли пък третото вече ... Laughing

Все пак в градината на малката (наборката) пак аз бях организатор и касиер, та там госпожата няколко пъти ми намекна как на нейна колежка групата ѝ подарили златно бижу и това оставало спомен за цял живот... Купихме обици тогава, нямахме бюджет за повече (3 чифта) - споделям го, ако на някой идеята му е от полза.

# 326
Много деликатен намек Joy
Ама пък от друга страна ви е улеснила с избора, не е имало какво да се чудите.

# 327
Много ни е позамряла темичката, гледам. Как сте, момичетата, как са наборчетата, успяхте ли да починете по празниците? Избрахте ли подаръци за класните вече? При нас вече дойде на дневен ред и ще се радвам на свежи идеи. На мен ми се върти някакъв сувенир, часовник да речем, със снимки на класа, плюс бижу - висулка на Пандора или сребърно.
Иначе четвъртокласничката ходи в събота на Пролетното математическо състезание, ама не се е справила много добре - с последните 2 задачи за най-много точки не е успяла - едната не е решила, другата е объркала. Ще има още един шанс с Математика за всеки, ама взех да се настройвам, че има голяма вероятност да не успее да влезе в МГ. Тази година и наборът е голям, и напливът - също. Разочарована ще е, но не знам дали до голяма степен не е заради моите очаквания и се опитвам да я подготвя, че каквото и да стане, важното е, че направила каквото зависи от нея, пък може и за добро да е.

# 328
  • София
Починахме си ние. За Великден бяхме в Ува нестум в Гоце Делчев за 4 дни и после вкъщи. Дори го оставих в сряда да не ходи на училище и да отдъхне още малко. Подарък за класната не сме мислили още, оставила съм това на по-младите родители. Simple Smile

# 329
За подарък на класната при нас вероятно ще бъде сребърна икона - пазеща, спомен и е красива

Общи условия

Активация на акаунт