Четвъртокласници 2020/2021

• 42 654
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Това било 1 милион процентова рибка, не друго Joy Това се коментира на закуска днес.

# 421
  • София
Моята мома не беше впечатлена. След прочетеното тук, я питах за картинката. Каза, че е била леко размазана (тя е с лещи в момента заради състезания и уж вижда добре). Каза: Много тъпо! Какво да пиша по това? " Кученцето и котенцето отишли за риба. Кученцето хвърлило въдицата и закачило ботуш. Котето се уплашило и избягало. Кученцето решило да върне ботуша във водата и от него изскочила златната рибка." Мноого тъпо ! Абе, тия мойте риби колко ще живеят? Скоро никоя не ми е умирала. Толкоз за концентрацията й !
Снощи отборът й замина за състезание в Хърватска, а днес 5-ма 4-класници веднага след НВО палят джапанките и те с двама родители. В момента това й е в главата.
Не сме й създавали стрес - тя по БЕЛ грижи няма. По МАТ изпринтих 7-8 НВО и ги дадох на сестрите й да й ги дават и проверяват. В у-ще класната ги подготви според мен много добре. Бяха свършили материала в средата на април и оттогава преговор и подготовка, без излишен стрес. Доволна съм.
Мъчно ми става, когато чета някои постове тук, особено за отношението към детенцето със СОП. Това даже не са първите 7 години - някои хора просто са си зли !
По темата с МГ след 4 клас мога ферман да напиша, след като в 4-клас едната от големите щерки остана втора под чертата в СМГ. Е, след 7-ми влезе с 9-ти резултат при момичетата в цяла София и след дъъъълги колебания дали са избере СМГ. В 8 клас и трудна адаптация, мислех да ги връщам със сестра й в старото у-ще, където изкараха прекрасни 3 г. м-у 5-7 клас, но пък ако напиша тук коя им беше класна, веднага ще дойдат поне 10 лешоядки да я плюят. В момента (10 клас) вече са доволни и от СМГ. Целта на това словоизлияние беше, че светоусещането на хората е различно и човек като печели не знае какво губи, и като губи не знае какво печели, та взимайте решенията и със сърцето, и се влушвайте и в желанията на децата. Има много талантливи деца, при които математиката е в кръвта им , но се поддавайте и на облъчване от родители с болни амбиции, които в последно време ме плашат с размерите си. И това е пандемия според мен !

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 09:27 от bibi

# 422
  • Пловдив
Оххх... то е ясно, чакаме резултатите, ние май се вълнуваме повече от децата, но... аз имам следния въпрос - ако балът ви е достатъчен за прием в МГ Варна (и не само във Варна), какъв би бил доводът ви да не го запишете там?
Чувам толкова разнополюсни мнения, че окончателно се обърках!
“Не го записвай в МГ, там ги побъркват от учене... Там нямат време за нищо друго, освен за решаване на задачи! Ще му откраднеш детството!”
И естествено на другия полюс с мнението: “Ти добре ли си? Това е най-доброто училище! Да има възможност и да не го запишеш там си е безумие и престъпление...!”
И аз съвсем полудях в тази дилема... Както би било предполагам за всяка майка - не иска нито да “открадва” детството на детето си и да го побърквам от учене, нито да го лишава от някакъв шанс с избора си...
Моля, пишете мнението си
При нас движещата сила е друга. Никога не сме имали амбиции, да записваме децата от 1-ви или 4-ти клас в "елитно" училище. Голямата дъщеря си учи в кварталното училище и бях безкрайно доволна. Приеха я в МГ-Пловдив след 7-ми клас без големи усилия. За малките, близнаци, имах същото намерение. Без да си ги хваля,  децата са много дисциплинирани, изпълнителни и ученолюбиви. Първи и втори са по успех в класа. Ноооо, не случиха на клас... Четири години се борихме с едни невъзпитани близнаци, които обиждаха и тормозеха учителите и съучениците си. Писахме жалби и какво ли не. Обаче нищо не постигнахме, освен да идва психолог, които да "работи" с тях, директорка, която наричаше класа "най-лошия клас", пускаше им ден през ден контролни и ги тормозеше психически с присъствието си. Калпазаните не бяха наказани по никакъв начин и не бяха изместени от класа. А моите не искат да продължават с този клас нагоре. Решихме, че ще ги изместим в друго училище. Не беше вариант друго квартално, защото там не се знае на какъв клас ще попаднат. Насочихме се към Патриарха (за Пловдив става въпрос).Явиха се на изпити и се представиха блестящо. Вътре ще са където пожелаят-и математическа паралека и с български език. Решихме да пробват и в ОМГ. Хем ни е близичко, хем си е клАса и се предполага, че там ще има дисциплина и прекрасна подготовка. Знаем с какви резултати завършват тези паралелки в седми клас. Е, по всичко личи, че и там ще ни приемат. Несигурността идва от доста анонимните участници, които е трудно да прогнозираме момчета ли са, момичета ли са и как са се представили като комбинация от трите изпита за прием. Но имаме доста голям шанс. И ако ги приемат, поне девойката е категорична, че иска там. Младежът още се колебае. Но има време да помисли и да вземе своето решение.
За мен е важно детето да желае училището, да не е насила. А иначе, предпочитам конкуренцията и дисциплината, пред свободата и леснотата.

# 423
  • Пловдив
И ние сме от Пловдив, моето ще остане малко под чертата-момче е, а там както знаем конкуренцията в 4-ти клас е жестока. Първо вчера след три часа сметки ми стана малко криво, защото знам какъв труд положихме и той и аз, но след това философски приех нещата като bibi, не знаем какво ще спечелим, като загубим това място.
ilik123 и моето е Патриарха 7-мо /само мат държа той/, предвид че поне 5 преди него са в топ 10 на МГ, със сигурност ще бъде приет. Но той учи в Княза и сега ще се яви и там. Интересно ми стана кои са твоите близнаци, че аз едни таблици съм спретнала и не откривам с еднакви фамилии...Но иначе и моят батко си учеше в квартала от 1 до 7 клас, след което без много усилия искара 2*90 т и си избра Руската с испански, можеше да избере всяка паралелка в града. Но той е друго дете, чак сега се отпусна в 9 клас..., но малкото предпочитам в по-дисциплирина среда и конкурентна!

# 424
Еех, момичета, искрено ме развеселихте с тези моркови, агънца и консервни кутии Joy Ако не друго, въображението им със сигурност е работило на децата.

Графикът за организация на дейностите по приема в пети клас на профилираните гимназии е утвърден отдавна. Не съм разглеждала специално, но го видях на доста от сайтовете на МГ и ПМГ. По отношение на удостоверенията за завършен начален етап има писмо от МОН, че директорите на училищата трябва да създадат организация учениците, които ще кандидатстват след завършване на 4. клас за места от държавния план-прием, да получат удостоверенията на 01. 07. Иначе срокът за издаване е наистина 1-7. юли.

Болднатото ме притеснява мен, нашата директорка е способна да направи проблем от нищото.

И при нас основният мотив е смяна на средата - и не само класа, но и като цяло училището. Отделно че тяхната пралелка, като най-малка във випуска, има голяма вероятност да бъде разформирована догодина. И не мисля, че някой ще ни даде възможност да избираме, къде ще разпределят децата. И най-вече се надявам, че детето ще има късмет и в крайна сметка ще случи това, което трябва.

Стискам палци на всички деца днес и дано са доволни от себе си!

# 425
  • Пловдив
И ние сме от Пловдив, моето ще остане малко под чертата-момче е, а там както знаем конкуренцията в 4-ти клас е жестока. Първо вчера след три часа сметки ми стана малко криво, защото знам какъв труд положихме и той и аз, но след това философски приех нещата като bibi, не знаем какво ще спечелим, като загубим това място.
ilik123 и моето е Патриарха 7-мо /само мат държа той/, предвид че поне 5 преди него са в топ 10 на МГ, със сигурност ще бъде приет. Но той учи в Княза и сега ще се яви и там. Интересно ми стана кои са твоите близнаци, че аз едни таблици съм спретнала и не откривам с еднакви фамилии...Но иначе и моят батко си учеше в квартала от 1 до 7 клас, след което без много усилия искара 2*90 т и си избра Руската с испански, можеше да избере всяка паралелка в града. Но той е друго дете, чак сега се отпусна в 9 клас..., но малкото предпочитам в по-дисциплирина среда и конкурентна!
Да, конкуренцията сред момчетата е жестока! Но си подайте документите за класиране, щом сте малко под чертата. Не се знае, може да има деца, които участват само заради състезанията и не искат да кандидатстват. Ето, има майки, които се колебаят, при приети деца, дали да ги записват.
Кои са моите близнаци, ще ти пиша на лични Simple Smile

# 426
Моето ще се опита да смени училището след четвърти клас и да кандидатства с рисуване, но там ще трябва да се пребори за място с 12 деца, които учат от първи клас + поне 10 "външни" за 12 места. Вероятността да бъде изместено дете, което се обучава в училището от първи клас е минимална, дори микроскопична, но ще се пробва след три години частни уроци. Малкият (бъдещ първокласник) не го приеха там, много силен прием направиха тази година НУИ. Сега кандидатства по район и си промени желанието за паралелка, след като вече го регистрирах. Уж овен, а не знае какво иска. Яко го е хванал страха от промяната.

# 427
Моето ще се опита да смени училището след четвърти клас и да кандидатства с рисуване, но там ще трябва да се пребори за място с 12 деца, които учат от първи клас + поне 10 "външни" за 12 места. Вероятността да бъде изместено дете, което се обучава в училището от първи клас е минимална, дори микроскопична, но ще се пробва след три години частни уроци. Малкият (бъдещ първокласник) не го приеха там, много силен прием направиха тази година НУИ. Сега кандидатства по район и си промени желанието за паралелка, след като вече го регистрирах. Уж овен, а не знае какво иска. Яко го е хванал страха от промяната.
Пробвайте за НУИ, има вероятност не всички деца учили в училището от 1-4 клас да останат. Успех на малката..доколкото помня имам дъщеря.

За НВО-то детето каза, че било много лесно. Мен тия лесните най-ме плашат, защото се допускат грешки от недоглеждане.

# 428
Ще пробваме, да, но тя ще опита с рисуване, а едва ли ще се освободи място. Дори и да се освободят 1 или 2 места за тях ще се борят 10-20 външни деца. Така, че външните трябва да изместят някое от училите до сега. Но ще опитаме, де. За инструмент няма шанс, защото ще трябва да се яви на изпит, а тя никога не е свирила. Само със солфеж са духовите, ама не си я представям с нейните 22 кг с цуг тромбон или валдхорна. Момиче е, да - нежно, чак  грацилно. Балетът и народните танци не са опция, че е с шум на сърцето иначе с народни танци може и да се оправи, но и там ще трябва да се състезава с деца, които са учили от първи клас. Та от пети клас е трудна работа, ако няма нов прием, който да започва от 0. Тя за рисуването се готви. Явно доста й е дошло напоследък, защото днес спа до 11, нещо нехарактерно за нея.

# 429
МамаРу успех на детето!
Нашата госпожа от толкова много тестове, няма да има време за материала по ЧП. Имат още 7 урока, а до края на годината имат само 4 часа.

# 430
Нашите си вземат материала по всички предмети, тестовете си ги правят в часовете по БЕЛ и математика. На обществото и природата вече са на преговор, не виждам нещо ново да имат да вземат. И по руски започнаха обобщение и повторение, а там са 4 часа седмично.

# 431
  • Sofia
Няма ги още задачите, да видим, аджеба, лице ли е трябвало да намират и на коя точно фигура Laughing  Четири различни деца дадоха 4 различни версии на условието Laughing Риба ли е излязла от бУтуша И днес или сешоар.

# 432
  • София

Нашата госпожа от толкова много тестове, няма да има време за материала по ЧП. Имат още 7 урока, а до края на годината имат само 4 часа.
Ето затова се кефя, че нашата преподава само БЕЛ и МАТ, а и се надявам, че са свикнали с разл.учители и преходът догодина ще е по-малко стресов.

# 433
  • Пловдив
Няма ги още задачите, да видим, аджеба, лице ли е трябвало да намират и на коя точно фигура Laughing  Четири различни деца дадоха 4 различни версии на условието Laughing Риба ли е излязла от бУтуша И днес или сешоар.
Хм, и аз чакам задачите с интерес, точно заради тази задача. Лице на триъгълник, с катети и хипотенуза...!?

# 434
За матурата изкопчих само, че 25 задача сто процента й била грешна.

При нас тестове по МАТ и БЕЛ се даваха и в часовете по ЧО и ЧП. Вчера, в часа преди матурата по БЕЛ, имали тест по математика. Моята дописвала в междучасието и забравила да си изяде закуската (отказва да яде рано сутрин и пращам сандвич за училище). Съответно на матурата отишла гладна. Малко в повече ми дойде тоя тест по математика преди матурата по БЕЛ.

Общи условия

Активация на акаунт