МАЙско сладко бебче се обръща по коремче! (37)

• 9 850
  • 312
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте мами на сладки бебчета!
Честити 4 месеца на Евка и на Калоянчо и 5 месеца на Бетинка /е с малко закъснение/, да са здрави, весели и щастливи .
Честит юбилей на Еленка, да си жива и здрава, много щастлива и малките ти мадами много да те радват.
Добре дошла на мама Люси и бебка Траянка.

ИМар с тези сини очи ни откраднахте Евка, чиято мама ни хареса, ама като ни порасне още косата може пак да ни обърне внимание /хихихих/. А тя е красавица и спортна натура, направо мечта, ноооооооооооо това правят сините очи.

Анни изцяло те подкрепям. Аз съм против оставянето на дрехи до кофата. За наште ми е жал, а пък за дрехите на детето – абсурд. Предпочитам да знам на кой ги давам. Е вярно е, че аз ползвах и от племенника ми и сега им ги връщам /защото сестра ми ги дава на една нейна приятелка/, но така е по добре /поне аз така мисля/. На мен също ми е мъчно за летните дрешки. Имала съм дни в които съм го преобличала по 4-5 пъти само и само да му сложа всички дрешки.

Като чета за болните бебчета ми става мъчно, дано всички оздравеят и повече никога не им се налага да пият лекарства. Да са здравички и веселички и да радват мама и тати

Относно кърмата  знам, че е хубаво да се пие водата от варено жито /е може да се яде и самото жито/, а също така и да се ядат орехови ядки. Но всеки си преценява сам.  

Може ли някой да ми пусне на лични как да си кажа и аз снимка, че нещо не се оправям /май съм много глупава или не съм си научила домашното newsm78/.

Мами бихте ли ми казали за този компрес с мед, който го слагате след ваксина. Защото при последната ни ваксина /една нова сестра боцка/ такава синка ни стана, че ми идеше да я  #2gunfire……… и Зари много плака. Благодаря.

Относно тежичките на мен най- много ми допада № 4 “Септемвриско Слънце грее, МАЙ-ско бебе хубавее!(на олл4то мамето).

Е нещо май ви досадих, така че чао от мен и много целувки на бебчетата.

# 286
Честито на Емоли!
Да си ни жива и здрава, много щастлива със семейството, мнгоо успехи в начинанията и повече време за губене из форума!  Mr. Green

# 287
Емоли,честит рожден ден и от мен! Да си много здрава и щастлива мама и все да ти е пълна къщата с дечица!!! WinkМимозата,ако не бях да простирам,щеше да видиш ти кой е пръв...
Стайпърчее,това мила е голяма гадост...знам,че трудно се избиват и явно са мутирали,защото отровите не всякога им действат...ние имахме в магазина и си спомням ,че 2 кила отрова ми изядоха/от оная червената/ и пак си се разкарваха като у тях си.. smile3514Стискам палци да се оттървете/но за всеки случай заложете и капани/...
Крейзи,змейковица...продължавайте да наливайте смело течности...минавайте на биричка,аз уж с лечебна цел вече направо съм станала като алкохолиците вечер beer..само чакам бирено коремче да ми се появи...
Икати-компреса го направих,като топнах едно памуче в меда и го лепнах с лепенка на мястото на убождането...и днес няма и следа от зачервяване/че и нашето педи ги бие малко като ветеринар инжекциите/    newsm61А за снимката-като пишеш отговор-отгоре,дето са квадратчетат-под това с В има едно с картина-цъкаш върху него и ти се появяват едни скобки-м/у тях пействаш адреса на снимката/а него го копваш от propertiеs /с десен бутон на мишката кликваш в/у снимката,но трябва да ти е качена някъде в сайт-от рода на бг.фото,снимка.бг ...и т.н./надявам се ,че не се изложих много с обяснението...Даже показно ви мятам една снимка на Ивчо:

С много най-добри пожелани за месечковците днес!!!

Стига съм давала съвети,ами да отивам да лягам,че моят благоверен утре заминава в командировка и ще си дойде или в петък вечер или в събота...и той не знае кога...И си представям каква ще да е лудница тук...но май ще гледам да сме повече навън...че днес за малко оставих Сами при Иво/само да направя заливката на мусаката/ и бонбони му дадох,за да има занимавка и какво мислите заварих-нашия батко дал на Ивчо книжките от бонбоните-да му "шушкали"...и диването като ги стиснало в ръчичиките и се радва все едно бонбон са му дали... smile3511

Последна редакция: чт, 14 сеп 2006, 00:42 от Анонимен

# 288
Честит рожден ден ЕмолиЧестито на месечковците.
Добре дошла на новата мама lusmar и бебе Траяна.
И на мен ми харесва четвъртото предложение за тема на Олчето.
Кабранска Ивчо много е сладичък, ние отдавна сме му хвърлили око, а ето ни и нас с малко играчки ама тук сме на 2 месеца още сме финни мадами
 Аз малко се поскарах с татито и хич не ми се спи, а все си казвам че няма да се ядосвам ама все той изморен, на работа ходи, прибере се и докато приспя малката и той заспал на дивана, а аз се мъча вечеря да готвя, ох лека нощ отивам да спя, сстига съм се оплаквала.

# 289
Здравейте мамчета на майски бебчета. Hug Най-после намирам време да се присъединим към компяанията. Аз се казвам Руми и имам една майска хулиганка - Хана родена на 04.05.2006г. и една голяма кака Рая, която ще е първокласничка само след един ден. Може би няма да имам много свободно време предвит обстоятелствата, но ще се постарая да присъствам когато ми се отдаде възможност. Поздрави на всички празнуващи бебчета и техните мами и татковци.
Ще се радвам да си поговорим за захранването, защото разбирам, че в различните градове това става на различна възраст. Аз живея в Разград и педито каза вече да се захранваме. При вас как е?
За сега чао, че трябва и да се спи.

# 290
Добро утроооооо !!! Аз се " излюпих " kyllmg рано днес само и само да мога да ви прочета !!!

bdbaloni на Емоли и на Еленка / на патерици / ! Бъдете здрави и щастливи !!!

welcome на новите мами Лусмар и РРая !!! Ама много хубави имена имат тия момичета , лелеее !

Честито и на месечковците - 4-ри на Ева и на всички , които пропускам !!! А тя Ева да си знае , че е класирана за финалният кръг на нашия вътрешен конкурс smile3521 , в конкуренция е с още 2 мадами , ама ще си трая кои , че нали съм от журито !

На мен тези дни ми върви като на куче тоягите ... и сто са ми малко- след припаданиците Sick си смазах крака с количката и като ми се надуха пръстите ... елате да видите как се ходи... а след това премръзнах в градинката cold и като ми се схвана врата Shocked ... болииииии... и вече съм " праволинейна" - гледам само напред  Mr. Green!

Змейковица , дано да се регулира наново кърмата ти , че аз изкарах същият вирус през юли и ... на другия ден окончателна сушааа #Cussing out.Крейзи и на теб пожелавам бързо оправяне - това за ядките при мен действаше безотказно , а килограмите не ги мисли сега !
Разстройство след антибиотик са оправя със Сулфур , но ще попрочета  smile3529още и може да ми пишеш на лични !

Мими , как са децата??? Ако мога да помогна с нещо newsm78 ... винаги съм насреща...пощата си я проверявам редовно !

А за нослетата на бебоците е по-добре да се ползват тези ампулки , за които ви писах преди време ... сега ги открих казват се Tonimer ... много са удобни и са по- безопасни от спрея !

.... newsm78 ,ами това е за сега ... исках и за ходенето и бънджи-  гащите да пиша ама ме виикаааат newsm22 mamma!

# 291
  • Велико Търново
 newsm59 Честит Рожден Ден Emoli! bdbaloni Желая ти много здраве,щастие,любов и нсичко най-хубаво!

Добре дошли на новите мами и техните бебоци,сигурна съм,че тук ще ви хареса! welcome

По горе някой беше питал за компреса от мед.Моята свекърва ми го каза,писала съм при юнските мами,но и тук ще кажа какво правя аз.Където е убоденото от имунизацията слагам мед на един памук и отгоре залепвам с водоустойчива лепенка и така къпане не пропускаме.Меда се слага за да разсее серума то ваксината и така не се получава бучка.Това е изпитано! Peace

Вчера купих на Дара много сладки обувки и веднага и ги обух.Те са си баш за декорация,ама нали ми е госпойца трябва да я килипря.Такива красоти правят за мъниците,ама цените на някои са просто космични.
   Утре при нас откриват Central Mall и да видим каква безбожна скъпотия ще е.Бенетон,Сисле други видни фирми ще правят магазини.Та,ако някой минава през Търново да се обажда,живея точно да мола.
  Вчера пак бях при педито за 10 дн сме придали 200гр.само на кърма,а предишната педка ме накара на 15 ден да купя Фризолак,защото не и достигала кърма.Идваше ми да я  #2gunfire smile3513 и това малко ще ше да и.Както казва свекърва ми педиатър се раждаш,не можеш да станеш.Ама чудна ми е свекървичката Heart Eyes!

Честито на всички месечковци,малко на патерица  Hug!
 Това е от мен,желая ви слънчев и спокоен ден! Hug

# 292
  • София
Здравейте, майчета! Уж аз щях първа да се отчитам (да наваксам липсата ми от тия дни), обаче на беб му стана скучно сам в кошарата и се гушкахме пред компютъра.
Първо да честитя рождения ден на Еленка на патерица и на Емоли! От здраве да не се отърват! Честити и 4 месеца на Ева - да слушка и да папка! Много хубава с тоя анцунг, спортно гадже и Румен я видя. Фаворит ни е тя, ама като гледам колко много ухажори има, ако предпочита и синеоките, май ще трябва да се пренасочим Cry
Добре дошли на новите мамита Лусмар и Прая! Дано да ви остава време да се отчитате често.
Змейковица и Крейзи, знам че е много неприятен тоя проблем с кърмата Confused Пожелавам ви по-бързо да се оправи и да си кърмите спокойно.
Абе момичета, много плюшени играчки сте натрупали, какво ги правите, бебчовците занимават ли се с тях? Шашнахте ме с количествата baby_neutral
На мен ми харесаха четвъртото и второто заглавия за теми, ама повече това на майката на Олчето, а на Бубилинка може да е за другия път.
Ох, писна ми с тия прясни млека Close, оня ден купих едно Пършевица от Кауфланд и днеска като реших да си направя мляко с нес кафе и като го помирисах, то мирише на вкиснато. Реших да го сваря и веднага се пресече #Crazy а трайността му иначе е до 19.09. #2gunfire И това не ми се случва за първи път, не знам какво ги правят тези млека, не ги ли транспортират правилно... Само с Верея съм нямала проблеми, ама то сигурно е защото има много консерванти, само боклуци продават #Cussing out
За седенето и ходенето смятам да послушам ортопеда - след третия месец бебчетата могат да се надигат до седнало положение като им подаваме ръчички, както и могат да се возят в количките с наклон на гръбчето. След шестия месец могат да седят подпрени с възглавници. Трябва да ги оставим сами, когато те си решат да пролазят, да се изправят и да проходят, без да се използват проходилки, кошари и бънджи гащи, които да ограничават движенията. Та ще се постараем да минем без тия приспособления, въпреки че мамите казват, че много улеснявали живота на майките, а бебчетата се кефели на бънджитата, ама...
Дано всички бебчовци оздравяват бързо Praynig Ние засега нямаме такива проблеми, единственият ни кусур е, че трудно заспиваме и ревем много преди това. Оня ден на разходката пак станах на луда калинка, изиграх цялата програма от люшкане, държане, вода, залъгалки и не, пак мрънкотене. Май изгонихме всички мами около нас, давах и цица и заспа, обаче като му махах пелената, се събуди, най-накрая го налях с вода и от умора май заспа, а аз бях направо психически изморена. И мисля че донякъде вина за това има приспиването на гърда, затова го свеждам до минимум и се тренираме да заспиваме сами в кошарата, май има напредък. Тя нали Ванилайс беше пускала такава тема за вредния навик, аз не отговорих там, ама въпреки преобладаващите мнения, моето е че, приспиването на гърда въобще не е добър навик. Трябва да може и друг да го приспи като се наложи, а не само гърда да търси Peace
Вчера свъкървата гледа малкия следобяд, аз трябваше да свърша нещо, а след това ми се обадиха, че имало уговорка за кръчма с едни бивши колеги, които не съм виждала сигурно от 9 месеца. Свекървата предложи да остане и за по-късно и ходихме с мъжо на кръчма, кой като нас. Вярно че аз постоянно гледах часовника, а пък Румен вкъщи си поревал, обаче като се прибрахме той заспал и дори не го къпахме (кви сме лоши родители, а Wink). Абе хубаво си е човек да се откъсне от бебето за малко, въпреки че са ни много милички и сладички.
Цял роман стана...

# 293
Добро утро!

nbirthday newsm67
Честит рожден ден на Емоли!!! Много здраве, щастие и любов!
 party023  bigdance2

Змейковица, много е гадна тази работа с кърмата, но се надявам да не се откажеш толкова бързо, макар и това да е много изнервящо, когато бебето реве на гърдата. Аз вчера реших да си направя чай от копър и изпих сутринта една голяма чаша. Тази сутрин щях да гръмна. Изцеждах се рано рано. Това не ми се е случвало от седмици. Като се сетя сега ядох и доста бадеми. Стискам палци да се регулира кърмата  Praynig! Крейзи, и на теб стискам палци!

А аз да се оплача. Килиан има хрема и постоянно хърка с носа и не може да яде като хората. Тук има някакъв вирус с хрема и кашлица, надявах се да ни подмине, но уви..то толкова деца около мен...Педиатърката е в отпуск и не мога да я питам какви капки да му слагам  Sad, след малко ще отида до аптеката, може и да улуча доктора там, та той да ми каже.

Цитат
и като ми се схвана врата  ... болииииии... и вече съм " праволинейна" - гледам само напред  !
Вечерница, много се смях на това  smile3532 макар, че хич не си е до смях, защото много добре знам какво е. Даже заради моите и на мъжо проблеми с гърба си поръчахме ново легло, по-голямо (и мноооого скъпо), дано да си струва.

Камбанска, Деси, много играчки иматате бе. Много весели снимки.

Чао от мен, отивам да чистя носове.

# 294
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Много ви благодаря за загрижеността и топлите думи   bouquet Днес съм малко по-добре и като че ли се възвръща млекцето  Praynig

Честит рожден ден на Емоли!

Ето и един поздрав от нас  Grinning

Последна редакция: чт, 14 сеп 2006, 10:55 от змейковица

# 295
  • София
 newsm51 ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ЕМОЛИМного,много,мноооого здраве, късмет.... каквото си пожелаеш happy bd bdbaloni

# 296
  • Плевен
Честит празник Емоли! Много здраве, късмет и детска глъчка!  bouquet
Щом искате да ни видите ще направя опит - надявам се да се получи
По "вирусния" въпрос - аз също го преболедувах и ми намаля кърмата след това. Сега се мъча с прясно мляко , мюсли и вечер биричка . Добре дошла и на другата нова мама и бебка!!!!!!!
Дано бебоците и майките да оздравяват (схващането на врата е мнооооооооого гадно нещо)

# 297
Днес съм за малко,че ще гледам повече да сме навън...но чакам баткото да се изака и тогава,че нали сме вече големи/уж/ и без памперс ходим/от два дни...ама не ме питайте какво е вкъщи clean   bath wash hang 1ironing,но дано поне всичко да стане по-бързо...че вече ще хващам гората..../
Иначе Ивчо ми е душичка и от него не мога да се оплача...
А относно играчките-явно нямате реална представа,какви количества се натрупват след като поотраснат децата....при нас това е само част от колекцията плюшковци/нте са ни едната слабост...другата са влакове,коли ,камиони/е те вече са гадни за настъпване Mr. Green/,отделно разни строителчета и всякакви други боключки...ама като не слушам бабите-да ги "вдигна"...и може би да им ги дам да им се радват като се върнат от казармата... Thinking
Вечерница-ти си нашата здравна консултантка...кави са тия перипетии,бе newsm78..нещо като"обущаря ходи бос" ли стана работата?
А за млеката...и аз нямам думи...нали щях да си "разстроя "Самито с едно такова/от Била/...и крем"Оле"...ама като сме такива смотани...само се каних да се оплача в комисията за защите на потребителите... #2gunfire
И добре дошла на новата мама RRAIA,наистина са много хубави имената на момите/а снимки има ли?да питам пак аз... Embarassed/
Хайде да се стягаме,че Змейковица и Мрънчо сигурно вече тръгнаха...

# 298
 bdbaloni И честит юбилей на Емоли! Да си жива и здрава и мноооооооооого касмет и дано си изкара6 един незабравим рожден ден.

Днес май сме по-добре, ма беб пак е кисел и маи няма да наблегнем на разходките, 4е в последно време вси4ки ни разбират кога излизаме или се прибираме. Имам 4увството, 4е нещо не си долюбва коли4ката и предпочита да си спи на кревата.

Чао и целувки от мен и Аничка. Отивам да последвам нейния пример и да кукна баката. Hug

# 299
Здравейте Simple SmileХа сега да видим какво съм разбрала(че и аз съм малко от тъпичките Simple Smile[img][http://snimka.bg/album.php?album_id=52152&photo=11/img]

Общи условия

Активация на акаунт