Фермата сезон 6 Тема 2

• 28 810
  • 619
  •   1
Отговори
# 15
  • Mediterraneo
След първата седмица моето обобщение е същото- скука, предвидимост, неуспешен каст. Снощи не гледах, след като още в началото разбрах, че никой няма да отпадне, заложих на конкуренцията.

# 16
Аз гледам фермата от сезон 3. Всяка вечер залепена за ТВ. Този сезон..  все по-често сменям на конкурентното предаване. Много го разводниха това предаване, а сме една на първа седмица..

# 17
Аз също гледам с едно око игри на волята, че понякога не мога  да понеса тези Биг брадърски проститии във Фермата.
Фермата сниши някак нивото, беше по-интересен формат с по-дълбок прочит на живота. Може би ми липсват традиционните неща, гласът зад кадър, къщичките на дуелистите и тн.

# 18
  • Другата България
След първата седмица моето обобщение е същото- скука, предвидимост, неуспешен каст. Снощи не гледах, след като още в началото разбрах, че никой няма да отпадне, заложих на конкуренцията.
Кастът е добър според мен, но липсва по-възрастен участник, или поне двама-трима. Каквито бяха Райно, Мустафа, Нури, мама Галя. Шестака не се справя с тази роля на един вид балансьор, човек от село, който знае, може, има какво да покаже и какво да научи останалите. Няма и ментор, като Данчо Йовчев, Владо Николов, дори Каролев, това не беше лоша идея, и нея я няма вече. Събрали са все градски хора, които нямат хал хабер от село и фермерство, създали са им удобства с цел интрига и евентуално любовни или сексуални взаимоотношения, и чакат сеир. Ами идеята на предаването се губи по този начин.
А какви "Ферми" имаше....Ензимче, помниш ли....

# 19
  • SF
Защо са премахнали къщичките на дуелистите? Дуелистите до последно ли си стоят във фермата с останалите? Имаше ли някакви обяснения защо така са решили?

Иван и Андрей са много горди с двуетажната си арена, но така някак не виждаме реакцията на "публиката". Декорът на арената също е странно решение и не е най-добрият избор за най-български сезон.

С тези плоскости, сглобяването на алпийски къщички, също не ми е типично българско. Харесваше ми претворяването на стари необитаеми къщи в нови реставрирани домове, годни за живеене. Харесваше ми как от площадка правеха кухня. Дано и сега да сглобят нещо сами. Сигурно ще им подарят някаква електрическа печка.

# 20
Благодаря за новата тема.
Поведението на Асен вчера опроверга голяма част от визитката му и всичките му високопарни приказки. И сега комай ще бъде редовно вариант за дуелист.

# 21
  • Sofia
Според мен на следващ дуел си тръгва жена.

# 22
  • София
Добре, че почнах от късно да гледам състезанието, голямо превъртане падна. Като видях Асен втория път колко време се опитва да мине за втората торбичка,  викам дай да превъртя направо на петата 😁 ... Хаха и се изненадах. Отначало бях за Асен, че някак го бяха нарочили, но после като видях Митко с какъв хъс се хвърля...заслужена победа. Само не ми харесва където се прави на интересен с простотиите, които говори.

# 23
  • София
Мери, Ангел и Надя са явно по-селските хора, които така си живеят и в реална, но те селски задачи почти нямат, имат строителни, а поне 3ма имаха строителни фирми или са в сферата, така че има кой да дава акъл. Запомни, че Борислав и македонеца имат фирми, май и Ангел. Така че строители бол.

Задачите куцат, за тях тези задачи са нищо.

# 24
  • при късмета
Първата седмица наистина беше разочарование. От начало обявиха, че животните са задължение на ратаите изцяло, а не доят, в обора има само чистене. Други животни явно няма да има, в проекта не видях предвидени за тях постройки, а нали по проекта трябва да се движат. А стопанина няма намерение да се занимава с друго, освен с овцете. Градината е готова иска само поливане. Малко им е работата и според мен.
Според мен лично кастинга не  слаб, а са ги подбирали по малко по-различни критерии. Сега няма разделение на някакъв принцип и всъщност критерия (за запазване на българщината) всъщност обединява участниците и затова няма крайности в характерите, от там няма и скандали и размирици от начало. Ще се появят нататък разбира се, но ще са личностни. Лично на мен така по-ми харесва, че само като се сетя за това противно същество Шопски, от миналия сезон, се напрягам. От началото с изхвърлянето, подковаването на други участници с/у някой, който е нарочил, самоизтъкването и вечното присъствие пред камерата ме натоварваха и сега се радвам, че в този сезон тази линия липсва.
Но, ако не им намерят повече работа, наистина ще е скучничко. Според мен парите определи за седмицата не трябва да им ги дават в началото, а в края, вместо кошници. Т.е. при вече свършена и оценена работа. Така нямат стимул.
А някои жени тази седмица се включиха в строителните задачи. На прима виста се сещам за Даяна и Дана ли беше, дето пчеларката я изгони от кухнята
Иначе, се радвам, че победи Митко. Мен лично много ме забавлява македонския диалект и ми е смешно като някой го използва. Може би защото от години лично познавам човек от района и това винаги е било повод за смешки и забавление, а не за друго. Мисля, че и водещите вчера на това се смееха, а не на друго

# 25
Бях за Асен точно защото го бяха нарочили, макар да не ми е симпатичен. Гледах началото на дуела, но след отказването при първата игра и някакво оправдателно мрънкане (което май го е има и след другите игри; съдя от коментарите), което дочух, хвърлях по едно око. Може би щеше да е по-интересно, ако и за зрителите беше изненада, че няма да има отпаднал.

А Асен наистина показа, че не може да губи с достойнство, както се отбеляза. Браво на Митко, дошъл е подготвен, преди показа, че се е постарал за българската история със сигурност, а сега и за другото.

Тъкмо се хванах да гледам някое предаване, то се оказа, че не са го доизкусурили. Кой сезон препоръчвате?

# 26
  • Другата България
Ако наистина няма да има други животни, е мега тъпо.

# 27
Kakx, гледат ти се предишни сезони на Фермата ли? Първи, втори и трети за мен бяха хубави. Четвърти не ми хареса с разделението на емигранти/тукашни.
Всъщност и аз втори сезон го гледах след трети - виповете ме отблъснаха и реших да пропусна. И то не само защото е съвсем брадърско, а защото в едно от последните си мнения в темата за първата ферма написах, че догодина могат да направят вип-ферма, да гледаме как ринат тор разни префърцунени звездички. Joy
 Но после прочетох много мнения тук, че е бил хубав сезон и го изгледах - хареса ми.
Но като видях как почва пети сезон - богатите в луксозна къща, а бедните без покрив над главата - мерси, по-тъпо от това - накъде...
Затова повече харесвам сезоните, в които няма разделение на участниците  по каквито и да било признаци, да не говорим за специални привилегии за някои - това ме отблъсква особено много.

Мери, да, хубави бяха първите сезони... По-фермерски си бяха, не че им е липсвал напълно брадърски елемент, ама от четвърти сезон насам - съвсем на Б.Брадър го обърнаха....
А стопанинът май само овце гледа, та не знам дали ще има други животни. Според мене и тези са предостатъчни, ако требва двама души да ги доят. Joy Може би някоя-друга кокошка ще им доставят, та да имат яйца..

Благодаря за темата! Flowers Hibiscus

Последна редакция: нд, 13 сеп 2020, 13:13 от Слънчев Ензим

# 28
  • София
След толкова нововъведения къде изчезна бутонът,с който сами си пускат и спират времето?
За мен най-хубав сезон беше трети.
Сега прегледах визитките в началото-Мария и хепи Ванче не съм ги засичала пред камери, а уж гледам всичко.
Давано ли е нещо с тях?
Благодарности за темата!

# 29
  • Другата България
След толкова нововъведения къде изчезна бутонът,с който сами си пускат и спират времето?
За мен най-хубав сезон беше трети.
Сега прегледах визитките в началото-Мария и хепи Ванче не съм ги засичала пред камери, а уж гледам всичко.
Давано ли е нещо с тях?
Благодарности за темата!
Мария е из не съм я виждала, но я познавам по гласа и акцента, трудно ще я сбъркаш.
Хепи Ванче също, запомних я с подсказката за Неофит Рилски и с надъхването на Митко за дуела, тя беше най-шумната от неговата агитка.
За сметка на това Калоян след изцепката с обяздването глас не му се чу.
Македонеца /забравих му името/ пък го запомних с това за яденето, дето недоволстваше, че се закъснява, а той не е свикнал.

Общи условия

Активация на акаунт