COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 020 230
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 120
  • София
В момента този вирус ни създава проблеми - нов е, малко се знае, малко се може и последиците са неясни. Все едно някой да ти е донесъл в кошница някакво непознато животно или растение. Не го знаеш какво е и едва ли си го слагаш под възглавницата.

Катерица, вие не бяхте ли в Германия или изобщо някъде в чужбина?

# 121
Какво означава ковид парти?
Не бих отишла на никакво парти, в което има болни от каквато и да е заразна болест. От както се помня стоя настрани от сополиви, кашлящи, чешещи се, нечистоплътни и т.н.
Но не съм се покрила вкъщи, хоум офис и т.н.  Живеем си нормално, както и преди. Вируси и болести всякакви. Прекалено вманиачаване е симптом на друго нефизическо заболяване. И се лекува по с време.
Против съм маските в училище. Няма да проработят, а ще създадат дискомфорт на децата, в най- добрия случай.

# 122
  • Linz
Катерица, така нахвърляна информацията звучи несериозно. Жената е пенсионирана миналата година, иначе вероятно нямаше да говори публично.
Имаш ли аргументи "против" информацията, която тя изнася? Какво е твоето обяснение да се търсят носители на точно този вирус?

# 123
Ще го обясня така: Ако се носят маски в общите части - при болен се карантинира само класа. Ако няма маски в училище - при болен ще се карантинира цялото училище. Имам наблюдение, че хората, които са против маските в училище, искат присъствено училище. Последно какво искаме. След две седмици да се озовем на ДО или?

# 124
  • София
А ако носят маски навсякъде? Май ще се избегне част от карантинирането. Това нещо се премълчава.

# 125
Ще го обясня така: Ако се носят маски в общите части - при болен се карантинира само класа. Ако няма маски в училище - при болен ще се карантинира цялото училище. Имам наблюдение, че хората, които са против маските в училище, искат присъствено училище. Последно какво искаме. След две седмици да се озовем на ДО или?

Искат си старата реалност.
Ни маски, ни мерки, ни ДО.
ВирОс няма!

# 126
За целодневно носене при децата не мисля че ще има ефект. Те все пак се прегръщат, разменят си всякакви неща. Абе няма смисъл, ама поне в класа да се ограничи.
То и аз искам старата реалност.
И вила на морето искам, ама...

# 127
Вместо да подскачате и да спорите на всяка цена, направете усилие да разберете какво представлява един пср-тест и защо има пандемия от конкретния вирус. Погледнете статистиките за общата смъртност и направете извод. Ама го направете сами. В противен случай ще трябва да свикнем да живеем в ограничения. Дори и да се намери идеалната ваксина срещу този вирус, има още много други вируси за тестване.
Може би "подскачаме", защото тези неща ги бистрим в темата още от преди март?!
Може би точно, защото споделихме толкова много линкове, изследвания и информация.
И да, знаем как действа PCR теста, дори и има в темата хора, които се занимават с това. Конкретно Хеликаза още при първото споменаване на "хваща и други инфекции" каза, че това е глупост. Доколкото знам тя е учила години това нещо. Повече вярвам на нея, отколкото на някакъв антивакс "специалист".
А ти знаеш ли какво и как се търси с PCR тест?
И наясно ли си какво се има предвид със "повишена смъртност"?
Какви свободи се отнемат ми е чудно?
Защо смятате, че правителствата имат някакъв интерес да провалят едно сигурно средство за проследяване- лицево разпознаване- чрез маските?
Защо правителствата по света поставят носенето на маски, над контрола на населението, чрез проследяване?
Защо въвеждат изисквания за PCR на всеки, за да няма нужда от карантини? Може би, защото карантините не действат добре нито на дипломацията, нито на икономиката?
Какво друго право ни е отнето?
Временна забрана за излизане на определени места, докато се овладеят нещата.
Нещо друго има ли?

За правата и пречи ми, не мога да го нося.
Ако в магазина някой ви пипа храната без ръкавици, защото му "пречат" дали ще ви е приятно? Поръчвате си кюфтета, а някой идва и почва да ви ги слага с голи ръце? Ама дали не е минал сега през тоалетната, без да се измие? Или е отишъл да изхвърли развалена стока, отново без да се измие?
Ако лекаря ви оперира без маска, приятно ли ще ви е? Или ако използва нестерилни инструменти, защото така е решил, че е ненужно?

# 128
  • София
Не се прегръщат, по-скоро се бутат, а като са малки стаите съвсем.

# 129
Премиерът на Швеция защити националната стратегия срещу коронавируса

Швеция е избрала правилнята стратегия за борба срещу разпространението на коронавируса, заяви премиерът Стефан Льовен, защитавайки решението на своето правителство да не наложи строга изолация, както сториха много европейски държави, предаде Ройтерс.

Над 5800 шведи починаха от COVID-19 - много по-високо ниво на смъртност, отколкото в съседните Норвегия, Дания и Финландия, които възприеха много по-твърди мерки, отколкото Швеция, и това накара мнозина да оспорят подхода на правителството. Льовен обаче заяви, че Швеция е направила правилния избор.

"Вярвам, че стратегията, която възприехме, е правилната", заяви той вчера в интервю за в. "Дагент нюхетер". "Това, което най-много се дискутираше, и което ние в Швеция направихме различно, е че не затворихме училищата. Сега има доста хора, които мислят, че сме били прави", каза премиерът.

Докато много страни наложиха строга карантина, Швеция разчиташе предимно на доброволни мерки, фокусирани върху социалната дистанция, макар че публичните събирания бяха ограничени, а старческите домове, които дадоха много жертви, бяха поставени под карантина. Макар че Швеция понесе повече смъртни случаи от съседите си, тя не пострада толкова тежко, колкото страни като Великобритания и Испания, които възприеха много по-строги карантинни мерки. Нещо повече, докато много части от Европа преживяват пик на нови случаи, докато постепенно разпускат ограниченията за пътуване и социално общуване, Швеция отбелязва спад както на инфекциите, така и на смъртните случаи през последните седмици, отбелязва Ройтерс.

Льовен защити и решението на Агенцията за обществено здравеопазване да не налага носенето на маски като средство за борба с разпространението на вируса, за разлика от много европейски държави.

"Това, което казват от агенцията, и в което аз съм абсолютно убеден, е че маските не могат да бъдат главния инструмент, който използваме", поясни Льоовен. "Това, което е важно, е социалната дистанция, тестуването и проследяването. Те трябва да бъдат главния ни фокус, за да ограничим инфекцията", подчерта премиерът.

# 130
  • София
Такаааа, да видим кое от трите последни неща при нас е ок, та да се откажем от маските. Simple Smile Дистанция ли имаме, тестване ли имаме, проследяване ли имаме?

Последна редакция: нд, 13 сеп 2020, 17:18 от Andariel

# 131
Това, че продавачът на кюфтета е с ръкавици, съвсем не е гаранция, че е свалил старите преди тоалетна и сложил нови след това. Както и с маските. Чисти, мръсни, нови, стари, паднали, сменени с друго дете, паднали под брадичката и т.н.
Никакъв смисъл няма от тях в училище. Децата не са хирурзи, те просто са деца.

# 132
  • Linz
Гледайте днешното обръщение на д-р Николай Клинкачев към родителите на ученици. Няма да давам линк, всеки може да го намери. Мислете повече за здравето на децата и се освободете от страха.

# 133
  • София
Когато чуя някой да ме убеждава как трябва да се освободя от страха, определено започва да ме хваща повече страх. Както се казва в нашенската поговорка - мен от "не бой се" ме е страх.

# 134
  • София
За целодневно носене при децата не мисля че ще има ефект. Те все пак се прегръщат, разменят си всякакви неща. Абе няма смисъл, ама поне в класа да се ограничи.
То и аз искам старата реалност.
И вила на морето искам, ама...
Дори в София има от всички видове мерки, та ще видим лично кое работи. Както казах, ААУ са с най-железния санитарен протокол – всички са с маски, хранят се на двора, температурата се мери още преди каччването в бусовете за училище, класовете се разминават, част от занятията са навън, ФЛ са с маски в час всички над 11, термокамери на входа и дезинфекция, а за българските също знаем и няма да повтарям. Та ще видим кое как работи съвсем скоро. ААУ започнаха първи, ФЛ една седмица по-късно и вече започват трета седмица, започват тази родните, преди да е свършил септември вече ще има някакви резултати.

Общи условия

Активация на акаунт