COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 005 193
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 14 580
Положението е безнадеждно сякаш. Виждаме какво става по болниците, а определени хора не искат да се ограничават изобщо. Вчера гледам на живо позната вие хоро в заведение, маси, софри, музика на закрито. Механата е в София, но като дискотека ми заприлича с тия хора. Гледах това и направо не ми се вярваше. Коронавирус сякаш няма.

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 09:24 от daisy12

# 14 581
Легла има, но никой не иска да работи в Ковид отделение. На този етап това е проблемът. Аз нямам право да съдя медиците, защото не съм направила нищо за да помогна. Дори и за санитар не мога да се запиша, защото имам близнаци на 5г. и няма кой да ми ги гледа.

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 10:10 от Monza

# 14 582
Положението е безнадеждно сякаш. Виждаме какво става по болниците, а определени хора не искат да се ограничават изобщо. Вчера гледам на живо позната вие хоро в заведение, маси, софри, музика на закрито. Механата е в София. Гледах това и направо не ми се вярваше. Коронавирус сякаш няма.
Това и аз не го разбирам. Не става дума да се затвориш и да се скриеш от света, а за неща, които могат да бъдат отложени за по добри времена. Дали такива хора са безсмъртни или безотговорни, не знам.

Изобщо не упреквам лекарите, които отказват да работят в Ковид отделение. Не може едни да залагат живота си, защото други, не могат да се лишат от удоволствията му, поне за малко.

# 14 583
Монца, всички ние които сме далеч от тази професионална сфера може да помогнем, като просто спазваме мерките, за да не създаваме работа на Ковид отделенията. То няма нужда всеки да облича скафандър, за да е полезен. Важното е да сме здрави, за да може да си вършим нашата работа, която е също в полза на обществото.

# 14 584
И аз идвах да кажа за интервюто на здравния министър. Направо беше побеснял. Ако можете го гледайте. Скара се на директорите на болниците, скара се на родителите, които пускат децата си по моловете и нощните заведения - подкара всички наред. Каза, че не предвижда въвеждането на нови мерки, обаче ще има масови проверки навсякъде за да се следи дали се спазват сегашните мерки. Много беше емоционален

# 14 585
И в другата тема писах - министърът на здравеопазването по БТВ даде интервю - бесен е от това което става. Тръгват проверки по болниците и ще има санкции за тези, които не разкриват Ковид легла или имат такива, а не приемат пациенти. Каза, че ако няма кой, той лично ще влезе в Ковид отделение да лекува, ще призове за това и всички депутати от НС, които са лекари. От тази нощ МВР с коли се включва заедно със СП в извозването на болни към болниците......дано се създаде някаква организация и да няма хора оставени на произвола на съдбата- Изгледайте интервюто, заслужава си.

Доста е емоционален тоя министър и май не е наясно, че задачата му е  да организира целия медицински ресурс, а не да се прави на рицар на бял кон.
А пък излизането на нож срещу управителите на болници може и да  доведе обратен от очаквания резултат. Ще стане двама се карат, всички губим.
...
Утре и МП може би ще се включи с извозването на болни с джипката, да го видим какъв храбрец е.

# 14 586
Положението е безнадеждно сякаш. Виждаме какво става по болниците, а определени хора не искат да се ограничават изобщо. Вчера гледам на живо позната вие хоро в заведение, маси, софри, музика на закрито. Механата е в София. Гледах това и направо не ми се вярваше. Коронавирус сякаш няма.
Това и аз не го разбирам. Не става дума да се затвориш и да се скриеш от света, а за неща, които могат да бъдат отложени за по добри времена. Дали такива хора са безсмъртни или безотговорни, не знам.

Изобщо не упреквам лекарите, които отказват да работят в Ковид отделение. Не може едни да залагат живота си, защото други, не могат да се лишат от удоволствията му, поне за малко.
Че как да изпуснат - Хелоуин. Млади са, за тях не се отнася ковида. Даже под лайфа във фейсбук хората се слагат сърца. Аз не съм лекар и ми е кофти като видях това, а камо ли медицинско лице да изгледа тези кадри. А въпросната механа дори не е някъде на затънтено място, даже е не много далече от болница.

# 14 587
За първи път ми хареса мздр. Все едно пада от небето, но по- добре паднал, отколкото  летящ в розАви облаци.
Дано има и практически резултат.

# 14 588
Ще видим, ако НЗОК отреже дейността на всяка една болница, тя ще загине. Та не знам колко са силни директорите на болници срещу министъра. Той самият каза, че е бил и директор на болница, и лекар и всичко в тази система му е ясно. Може би от правителството си дават сметка, че ако продължават новините за загинали хора от Ковид по домовете си без оказана помощ, ги чака не просто загуба на изборите, а публичен линч.

# 14 589
Така де, ама извиване на ръце ли ще е политиката му?

# 14 590
А ти какво предлагаш? Приканването вече приключи, нямаше резултат. Съпротивата в системата е огромна.

# 14 591
  • Варна

Не мога да повярвам, че от март досега сме на кота нула в организацията. Какво си мислеха от правителството, че ще им се размине ли?

Май така са мислели. Деница Сачева беше при Жоро Любенов в БНТ и в началото на разговора  каза, че много лекари са заявявали на правителството ,че вируса ще изчезне с топлото време и май това са се надявали да се случи през лятото , но не се ....и сега ситуацията ги хвана по бели гащи направо и се чудят какво да правят. Откакто премиера се зарази и взеха изведнъж да се качват случаите, почна да се усеща лека истеричност при проявата на разни политически кадри по телевизията.

# 14 592
  • София
И аз идвах да кажа за интервюто на здравния министър. Направо беше побеснял. Ако можете го гледайте. Скара се на директорите на болниците, скара се на родителите, които пускат децата си по моловете и нощните заведения - подкара всички наред. Каза, че не предвижда въвеждането на нови мерки, обаче ще има масови проверки навсякъде за да се следи дали се спазват сегашните мерки. Много беше емоционален

И един мармот завива, завива...
С емоция сега няма да стане, трябваше да вложи емоция и да "поработи" преди да се кара.
Не забравяйте, че лекарите ще са ни нужни и след това.

# 14 593
Въобще не се впечатлих от интервюто, дежурните приказки. Имаха 6 месеца, за които не си мръднаха пръста. Ще апелирал. Не вижда ли какво става в Европа, там на съвест ли разчитат, или на мерки и глоби?

# 14 594
Абе току виж се разработили и се лекуват по-успешно хората, в това ми е надеждата.

Общи условия

Активация на акаунт