COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 999 737
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 15 330
Този месец съм канена на три тържества -  рожден ден на млади хора, защото „тоя вирус е измислен” и „как можаха да затворят дискотеките, ще се съберем у дома”, на детски роджен ден с малко хора (10-15) и голямо семейно празненство за около 100тина души. Разум все още не виждам в моите познати и роднини. Аз и моето семейство няма да ходим.

# 15 331
  • София
Двупосочната информация обърква страшно много. Непрекъснато излизат власти мощите да кажат, че всичко е наред, същевременно има починали без лекарска памощ, болници отказват прием, чака се линейка 8 часа. Страничния наблюдател се чуди какво става и си вика някой лъже. Министърът обвинява директорите на болници, въпреки че той самият беше директор. Насочва се недоволствотопна хората и си измива  ръцете. Ако пак се случи нещо, ще кажат ние всичко направихме. Става много, много зле

# 15 332
  • При семейството си
Новият рекорд  - починалите показва, че в медицинската част от мерките и организацията сериозно бъркаме.

# 15 333
Бог да прости починалите. Има на 21 и на 33 години сред тях. Дано тия числа, накарат невярващите да се замислят.
Можеш ли да дадеш линк?

# 15 334
Сред изтеглилите късата клечка днес жена на 21, жена на 33, мъж на 44, жена на 49. Има и 8 във възрастова граница 50-59.
За съжаление средната възраст у нас е под тази в Европа. Само от днес е 67г, което са си все още активни хора, част от които даже си работят.

Слагам в спойлър данните за починалите.
Скрит текст:
72    F    Русе    Русе
63    F    София    Костинброд
62    M    Перник    Земен
78    F    Шумен    Шумен
59    F    Разград    Кубрат
21    F    Разград    Разград
60    M    Шумен    Шумен
80    F    Сливен    Нова Загора
70    F    София-град    Столична
63    F    Пловдив    Раковски
76    M    Благоевград    Петрич
65    F    София-град    Столична
74    M    Шумен    Нови пазар
75    M    Монтана    Монтана
71    F    София    Самоков
54    M    Пловдив    Стамболийски
80    F    Пазарджик    Пазарджик
77    M    Габрово    Габрово
69    F    София-град    Столична
60    F    Разград    Разград
78    M    Плевен    Плевен
74    M    Кърджали    Кърджали
51    M    Благоевград    Сандански
55    M    София    Своге
79    M    Шумен    Шумен
76    M    Силистра    Дулово
53    M    Русе    Русе
76    M    Плевен    Червен бряг
33    F    Кърджали    Кърджали
71    M
68    M    Кърджали    Кърджали
70    M    Шумен    Шумен
49    F    Търговище    Попово
58    F    Търговище    Попово
87    F    Габрово    Габрово
44    M    Кюстендил    Кюстендил
81    M    Кюстендил    Дупница
74    M    Монтана    Бойчиновци
72    M    Пловдив    Пловдив
60    M    Перник    Перник
54    F    Пазарджик    Пещера
81    F    Пазарджик    Панагюрище
51    F    Сливен    Сливен
84    M
71    F    Хасково    Свиленград
69    M    Смолян    Смолян
78    F    Пловдив    Родопи
87    F    Пловдив    Пловдив
64    M    Пазарджик    Пазарджик
81    M    Пазарджик    Пазарджик
81    M

# 15 335
Отиват си много млади хора. Confused
Писна ми от тая гад!

# 15 336
  • в страната на чудесата
Някой дали чу предложенията на Москов по бтв?

# 15 337
  • София
Мъжът ми си сложи розовите очила и каза, че всеки умрял го пишели от ковид. Щом като този, уж разумен доскоро, човек си дръпна шалтера и предпочете да вярва на конспирации, очаквам вече всичко. Кофти нещо е човешката психика, лошото е, че някои няма и да мръднат от фазата на отрицанието.

# 15 338
  • София
Някой дали чу предложенията на Москов по бтв?
Не гледам телевизия, но има преразказ на казаното от него. Виждам, че предлага да има план. Може да са пропуснали да опишат какъв план, а може и да не е казал.
https://frognews.bg/novini/petar-moskov-dokato-niama-plan-horata-panikjosvat.html

# 15 339
  • в страната на чудесата
Аз хванах по радиото в колата края. Не мога да ги гледам, никой от тях. Но Хекимян му благодари за споделения план. Та се зачудих какво е казал.

# 15 340
Жалко за хората и семействата им. Това би се избегнало, поне отчасти, ако повече вярваха в заразата, ако се взеха мерки лятото... ще тежи на съвестта на всички ни си мисля((
Повечето хора вече гледам починали са под 65г възраст, това значи, че още не са пенсионери дори.
За 49г мъж от Попово, е от град Опака учител там, починала е в Търговище и негова колежка от същото училище. Живеят в Опака, но явно изписват друго , не знам. Сутринта директорът на училището по НТВ каза, че там няма кой да им направи тестове. Мъжът и жената до 26 са били на работа в училището, жената е закарана с линейка са успели и в болницата е направен тест , но за мъжа дори тест не е имало къде да го направи-записан бил за деня в който е починал (за два дни си отишъл казват, откакто се е почувствал зле)
Та в много места няма и къде да се тестват хората и чакат с дни някой да дойде или ги заведе до болница, приеме в тежко състояние и тества. В Търговище нямало никакви места вече в болницата. Там преди няколко дни е починала и друга учителка от самия град и други са на лечение там.
Е къде ще се лекуват тези хора, като не могат и един тест да си направят и знаят какво им е. Били уплашени в Опака (то било град и няма лаборатория, болница, нищо няма, а училището добре изглеждаше отвън) Ами баби и дядовци , дето децата им в чужбина и само пращат пари да оцеляват, те пък какво ще правят хорицата...Толкова сме нещастни българите и изоставени... ама иначе се ежат и пишат глупости...тепърва ще става страшно навсякъде. Не , че паника всявам нарочно, но съм си в паника -не виждам нещо да се подобри , а и това трябваше да е направено -поне елементарни изследвания дори и платени хората да имат достъп да си направят и консултират.

# 15 341
  • София
Най-общо Москов каза, че трябва да се ползват ДКЦтата, които са достатъчно много и във всеки район в София. И ако не във всяко, то поне в 4-5 района на София  да има ковид-кабинет, в който всеки симптоматичен гражданин да може да отиде,  за да получи преглед, да му се пуснат изследвания и ПСР тест, да му се направи рентген. И след това, според резултатите, да бъде насочен за домашно лечение или хоспитализация.
Като останах с впечатлението,  че става дума за хора, които вече са "отсяти" от личния лекар като ковид-пациенти.
Това, за да не се трупат всички тези хора в болниците, които вече издъхват и нямат капацитет.

# 15 342
Много се натъжих от днешния "рекорд". Да почиват в мир. Застраховани няма. Кога ще приключи тоя кошмар...

# 15 343
Скрит текст:
Бог да прости починалите. Има на 21 и на 33 години сред тях. Дано тия числа, накарат невярващите да се замислят.

Аз изобщо не очаквам младите да се вразумят .
Но дано родителите им да се вразумят да почнат да им дуднат .
Щото и тук  са гръмогласни , на дечицата им е жизнено важно киното , мола , дискотеката , ..
Но щом  мисленето им е такова , че да отгледаш детето си 15-20 години и да го хвърлиш на вълците , кои ли сме ние да ги вразумяваме тия родители .

Къде са данните за починалите?
Кой и къде e писал, че на детето му е важен мола? Аз даже точно обратното четох. На мен ми е важно да ходят присъствено на училище, защото покрай дистанционното на малката дъщеря вече трети език почвам да уча, ама не е и само езика, защото е седми клас и има НВО, та и там се учи здраво и вчера, докато разбулвах тайните на спрежението на испанските глаголи детето тъжно каза - добре, че ми обясни, че това е от миналогодишното ДО - нищо не разбирах тогава. Е, да колко му е на 40 да седнеш да вземеш едно-две нива по език и да свършиш работата на учителката. Отгоре на всичко друго, което правиш. И, когато учителите са топ не е по-лесно - голямата седи от 7:30 до 14 пред лаптопа, вкл. събота, ама не излиза никъде да си проветри главата. Та не е толкова до "дечицата страдат", а до здрав разум - всичко това на фона на вечерен час до 23:30 и пълни заведения. И то ахааа да им се размине затварянето. В другите държави оставиха само учениците, тук от тях почнаха. И не, не е въпроса можеш ли да си ограничиш златното яйце или не можеш. Въпрос на приоритети е.

Стига сте обвинявали тоя и оня, то не бяха децата, не бяха лекарите, не бяха сервитьорите. Има едни хора, на които работата им е да управляват държавата и да взимат решения. Тежки решения. Какво правят тия хора? Какъв план имат? Как се изпълнява този план? А резервния план? Значи могат да ми режат главата от към кръста за данъци и осигуровки, пък като дойде време да си свършат работата - лична отговорност, сами сте си виновни. Ми да, то е лесно, като за теб и близките ти ВМА винаги ще намери легло.

# 15 344
  • в страната на чудесата
Най-общо Модков каза, че трябва да се ползват ДКЦтата, които са достатъчно много и във всеки район в София. И ако не във всяко  то поне в 4-5 района на София  да има ковид-кабинет, в който всеки симптоматичен гражданин да може да отиде,  за да получи преглед, да му се пуснат изследвания и ПСР тест, да му се направи рентген. И след това да бъде насочен за домашно лечение или хоспитализация.
Като одтанах с впечатлението,  че става дума за хоеата, които вече са "отсяти" от личния лекар като ковид-пациенти.
Това, за да бе се трупат всички тези хора в болниците, които вече издъхват и нямат капацитет.
Четат ли ни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт