COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 006 169
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 7 290
  • При семейството си
Ох и аз започвам да се замислям - какво е.
Ма ето говорят и за Швейцария. Ми той вируса  си се разпространяваше горе долу предвидимо . Сега някакъв бум и не само в България . Тоя бум трябваше да е още  началото на септември . Който да се беше заразил по моренца и почивки , щеше да избие още докато децата не бяха тръгнали на училище./
Започнах да си мисля  за конспиративни истории или за  някакъв вид война . Имам чувството че някой ни е хвърлил нещо от въздуха .
То не въшлясва целият клас едновременно, в един ден. Така и с гадното вирусче трябва му време за да се разпростре.

Колко време, десети месец му е вече, при това с мерки. Хайде, ние нямаме никакви и не спазваме нищо, според мнозинството, но болшинството  други страни?

# 7 291
  • в страната на чудесата
Би било обнадеждаващо

# 7 292
  • Bulgaria
Кое ще е обнадеждаващо?

# 7 293
  • София

Стига пък ти сега! Аз мисля 804.

# 7 294

Ако с по 4-5 хиляди теста дето правим стигнем и минем хиляда, значи нещата не са зле, а са много повече от зле.
20-25% положителни си е катастрофа.

# 7 295
Скрит текст:
Човешка самонадеяност.

Просто докато ние взимаме някакви мерки(за навсякъде говоря, не специално за България) и си мислим, че контролираме вирус с подобни характеристики, вирусът е на друго и мнение, и се разпространява тихо и бавно. И вече е навсякъде. Между другото Дростен пееше нещо подобно пролетта. Като гледам, май е прав.
Та да. Човешка самонадеяност е. Да си мислим, че можем да контролираме вирус.
В Нова Зеландия го контролират много добре.

https://indianexpress.com/article/trending/trending-globally/net … d-online-6723553/
Ние Европейците забравихме как изглежда пълен стадион, и дълго още няма да видим подобно нещо, ако не подходим като едно цяло. Териториите които успешно контролират вируса, Нова Зеландия, Китай го постигнаха благодарение на 3 неща, централизирано управление, свръх-строги мерки и мощен контрол след това на влизащите да не внасят вируса, и сега живеят свободни от него, както ние си живеехме през 2019 г. Според мен единственият начин ЕС да бъде свободен от вируса е да действа не като съюз от много държави, в който всяка си прави каквото поиска по отношение на вируса, а някои като нас и нищо не правят, а всички действат заедно, вадят чука, удрят мощно и кординирано в целият ЕС, едновременно, локдаунваме се всички, изчистваме се от вируса, както направиха в Нова Зеландия, Китай и след това мощен контрол по границите на ЕС, за да не се допуска внасяне на вируса. И може и по скоро да гледаме пълни стадиони и в Европа.

# 7 296
  • в страната на чудесата
Защо? 20% са симптоматични. При липса на ресурс очакваме именно върху тях да е вниманието

# 7 297
Скрит текст:
Човешка самонадеяност.

Просто докато ние взимаме някакви мерки(за навсякъде говоря, не специално за България) и си мислим, че контролираме вирус с подобни характеристики, вирусът е на друго и мнение, и се разпространява тихо и бавно. И вече е навсякъде. Между другото Дростен пееше нещо подобно пролетта. Като гледам, май е прав.
Всъщност, преди 7 месеца доказахме, че можем да контролираме вируса (и аз за навсякъде говоря, а не само за България). През лятото пък разбрахме, че при разпуснати мерки вирусът го контролира топлото и сухо време. Изобщо не считам, че сега става въпрос за нова, по-заразна мутация. Просто липсата на мерки в комбинация със студено и влажно време са идеални за разпространението на вируса. Да не забравяме също, че през пролетта в държавите, които бяха закъсали имаше над 10% смъртност, което означава, че разпространението и тогава е било доста по-експоненциално, просто не са хващали всички заразени, защото не са тествали таргетно както сега.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 23:52 от mmm75

# 7 298
Oбяснението е, че времето застудя и вече не може да се накъсва веригата на зараза както беше лятото. Възможно е и да се шири съвсем нова мутация, но никой да се е задълбочил да изследва.
Вчера постнах една научна статия за един такъв потенциален мутант, но никой от нарочените в темата за разбиращи не я отрази.
А проф. Радка каза и полезни неща въпреки 99-те % от ненужната стара информация която сподели в интервюто по нова, не  знаеше май, че Тръмп се е оправил от коктейла както твърдят болшинството експерти. Личи си пада си повече по преподаването от четенето.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 23:32 от pehoko

# 7 299
  • на пъпа на Златията
Уф ,  спомних си  политиката на  Мутафчийски да натискаме пиковете .
Ама явно няма какво да се направи повече  от маски и дистанция . Властите казаха че започват да  гонят маските в ГТ , огнищата в Благоевград , Търговище ще ги натиснат за една седмица , ама големите градове какво ще се пправи , нямам идея.

Уф и стига са ни давали  тая  или оная страна за пример. Мънгъровщини не приемам . Това е. Като си спомням мама как ме отделяше с параван в стаята в детството ми  за по месец. . Не може чафффка да ми изпие акъла .  .

Може да сгрешихме с тия 14 дни . Вирус се мори с  40 дневна карантина , като в детството ми . .

# 7 300
Скрит текст:
Скрит текст:
Човешка самонадеяност.

Всъщност, преди 7 месеца доказахме, че можем да контролираме вируса (и аз за навсякъде говоря, а не само за България). През лятото пък разбрахме, че при разпуснати мерки вирусът го контролира топлото и сухо време. Изобщо не считам, че сега става въпрос за нова, по-заразна мутация. Просто липсата на мерки в комбинация със студено и влажно време са идеални за разпространението на вируса. Да не забравяме също, че през пролетта в държавите, които бяха закъсали имаше над 10% смъртност, което означава, че разпространението и тогава е било експоненциално, просто не са тествали таргетно както сега.

Беше експоненциално, но беше само в някои региони. Сега е навсякъде. Тоест нищо не сме изконтролирали. Само го забавихме.

# 7 301
Забавяне беше и целта, да се връщаме на дискусии отпреди 6 месеца ли?
Друг е въпросът как се оползотвори времето на забавяне. Никак.

# 7 302
Ами той Кунчев си каза, че дифузното разпространение не може да се контролира. Сега не е казал, че сме в такова, но преди няколко месеца каза, че е 50/50 с клъстърното. Отдавна и не дават повече информация като: профил на заразените, от къде са а за болниците просто нищо не се съобщава предполагам просто с цел да не се плаши населението. Тук там излезе някаква регионална новина, но като цяло си е информационно затъмнение. Спря и министъра да се хвали колко добре са подготвени, усеща явно какво яйце му се пече отзад.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 23:44 от pehoko

# 7 303
То не въшлясва целият клас едновременно, в един ден. Така и с гадното вирусче трябва му време за да се разпростре.

Колко време, десети месец му е вече, при това с мерки. Хайде, ние нямаме никакви и не спазваме нищо, според мнозинството, но болшинството  други страни?
[/quote]
През март, април, май  в Европа имаше локдаун в много страни и това забави разпространението му.
В България пролетта не беше толкова много навлязал.
Нямаше и движение на хора из Европа.

Pure писа как е започнал в Швеция през февруари след училищната скиваканция. Така започна и в Белгия тогава и най засегната беше Фландрия. След това с локдауна 'нормализираха нещата. В Белгия постепенно след това отпускаха мерките и имаше много ограничения. Лятото и есента не е имало фестивали и концерти например.

# 7 304
  • в страната на чудесата
Кунчев трябва да напусне поста мигновено
Но както казах, той ще оцелее отново. Щото на него винаги другите са му криви, а той е любезният лос.

Общи условия

Активация на акаунт