COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 006 254
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 7 305
Кунчев си разбира от работата, но е прекалено удобен на тези над него ... за това трябва да си ходи. А щаб явно има само на хартия, вече предполагам и не си говорят.

# 7 306
  • София
Значи работата му е да е удобен, а останалото е на второ място. Как да му вярвам? Просто не могат да премълчат пълните отделения.

# 7 307
  • В заешката дупка
Не знам за другите страни, но в Исландия щабът има доста ясна идея как тръгна настоящата вълна. Знае се кои щамове вилнеят, откъде и долу-горе кога са дошли. Според шефа на deCode (те секвенират) влизането е станало август месец когато още мерките на границата бяха само по 1 тест на влизане. После ги направиха 2 с карантина от 4-5 дни между тях. Иначе след като беше овладяна първият вълна и бяхме свели случаите до 0 почти, 2 месеца и половина си живяхме без никакви вътрешни мерки напрактика. “Пожелателна” беше дистанцията, а маските даже нежелателни. И заради това вирусът като е влезнал, няколко седмици се разпространявал “невидимо”, и в момента се оказва, че имаме повече дифузно разпространение отколкото при първата вълна. И се очаква по-бавно да се овладее. Обаче сега правим, казват, повече таргетирано тестване отпреди, включително на повече таргетирани асимптоматични и деца. Преди след карантина (при контакт) от 14 дни, примерно, не се правеха тестове ако не развиеш симптоми, а директно се вдигаше карантината. Сега на 7 ден ако си безсимптомен се прави тест и тогава си свободен. И по-стриктни мерки имаме: затворени барове, нощни клубове и т.н.

И да ви кажа, въпреки че Исландия от известно време насам има по над 250-260 заразаени за 14 дни на 100 000 души, което я нарежда сред челните места, съм много по-притеснена за случващото се в България в момета.  Не че тук всичко върви по мед и масло, но България ми изглежда в пълен хаос, всичко и отвсякъде: цифри, (липса на) стратегия, (липса на) мерки, положението в болниците, противоречива информационна кампания (ако въобще може да се нарече “кампания”) от ръководещите борбата с пандемията и като капак -  медийните изяви на М....

# 7 308
Измама ли е PCR тестът?🙂ако не е обсъждано може да ви е интересно
https://ejednevno.eu/%d0%b8%d0%b7%d0%bc%d0%b0%d0%bc%d0%b0-%d0%bb … 1%82%d1%8a%d1%82/

# 7 309
  • в страната на чудесата
Как разбрахме, че Кунчев си разбира от работата? 20 години проблем с ваксините, с незаразните болести, със заразните болести, с вътреболничните инфекции. Вечен.
Чудесно казано от Анди

# 7 310
  • София
А, то остана ли някой да вярва на тези от брифингите и интервютата!

# 7 311
Та да. Човешка самонадеяност е. Да си мислим, че можем да контролираме вирус.

Никаква самонадеяност не е. Щом като ККП може на практика да спре вътрешното разпространение в 1.3 милиардна държава, значи всички могат. Не и в системата на съвременната слободия обаче.

# 7 312
Не знам за другите страни, но в Исландия щабът има доста ясна идея как тръгна настоящата вълна. Знае се кои щамове вилнеят, откъде и долу-горе кога са дошли. Според шефа на deCode (те секвенират) влизането е станало август месец когато още мерките на границата бяха само по 1 тест на влизане. После ги направиха 2 с карантина от 4-5 дни между тях.

Откъде са дошли?
pcr тестовете на влизане в Исландия само ли са правени или са представяни такива тестове правени до определени часове в други страни?

# 7 313
https://ejednevno.eu/%d0%b8%d0%b7%d0%bc%d0%b0%d0%bc%d0%b0-%d0%bb … 1%82%d1%8a%d1%82/
Въобще не ми бе интересно, много ниско ниво статия особено с цитираните лица - Мангъров Първанова Тодоров. Този въпрос го изяснихме, няма никаква измама.

# 7 314
Въобще не ми бе интересно, много ниско ниво статия особено с цитираните лица - Мангъров Първанова Тодоров. Този въпрос го изяснихме, няма никаква измама.
Извинете ,не знаех, че знаете всичко Blush

# 7 315
Чак всичко не, но се информираме от достоверни източници а не от фалшиви.

# 7 316
на Кунчев не вярвам, ама що си мисля, че "Яко ще се ... " може и да познае.

# 7 317
Напредваме - 819 положителни от 5 898 теста. 6 починали, 67 в интензивно отделение, 1 380 хоспитализирани, 350 излекувани.

# 7 318
  • Bulgaria
819 нови случая от 5898 теста. 13,89% положителни.
9175 активни случая /+463/.
25 новозаразени сред мед. персонал.
1380 хоспитализирани /+73/, 67 в интензивно отделение /+3/.
350 излекувани.
6 починали.

София град - 265, Пловдив - 95, Благоевград - 53, Търговище - 43, Варна - 34, Бургас - 33, Враца - 28, Стара Загора - 27, Кърджали - 23, Габрово - 22, Шумен - 22, Русе - 20, останалите области:

https://coronavirus.bg/bg/statistika

# 7 319
Чак всичко не, но се информираме от достоверни източници а не от фалшиви.
Съветник на НОЩ ли си с такова самочувствие пишеш?
Ти остави самочувствието, кажи от къде изкопа тая статийка и на какво основание реши да замърсяваш темата с глупости писани от автор по-анонимен и от мен?

Общи условия

Активация на акаунт