COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 019 946
  • 22 282
  •   2
Отговори
# 90
Шлемовете са измислени със съвсем друга функция, за съвсем различно нещо.
Шлемовете предпазват от опръскване със течности, например в хирургия, месообработване, работа в лаборатория.
Нито маските, нито шлемовете са нещо ново, което да ни изненадва. За тях си има изисквания за работа с тях, изисквания за безопасност, материали за изработка и т.н.
Все едно да отречем престилките на лекарски и лабораторен персонал, или защитните ръкавици на касапите. Отново са ЛПС, отново се използват с определена цел.
Ами ти сама си го казала. Това са ЛПС, създадени за определени професии и с определена цел.
Не са предвидени да се носят по цял ден и навсякъде, от всеки. Най-малко пък от деца.
Досега не са налагани като задължителни за всички в обществото, за пръв път се сблъскваме с такова нещо. И започват да се виждат недостатъците, трудността и понякога пълната безмисленост на това нещо.
Обаче някои хора по-скоро ще умрат, но няма да го признаят това.

Да, не е приятно с маска часове, но след като помага, можем поне да опитаме. Смятам също така, че това е удобен момент да се обясни на децата, що е то общество и емпатия, определено ще ни е от полза.
Определено не приемам, че носенето на маска е израз на емпатия в настоящата ситуация. Израз е единствено на излишна истерия. Дистанцията и хигиената ще свършат повече работа, но къде ти, най-лесно е да се покрием с маски. И като сте такива емпати, защо не проявите разбиране към малките деца, а настоявате да ги увием с маски на всяка цена? Вредите от маските при тях многократно надвишават имагинерните ползи от носенето им.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2020, 19:46 от Анонимен

# 91
Две млади учителки са починали в Щатите от ковид преди броени дни. Едната на 28 години (умира няколко дни след диагнозата), другата на 34 (след три седмици в болница).
https://www.yahoo.com/lifestyle/school-report-card-this-week-lab … 19-195843333.html
Там кога започва учебната година?

# 92
Междучасието е 10 мин средно. Някои са по 5 мин. Едва ли всяко междучасие децата ви ходят до тоалетна. Но дори да ходят, 5 мин с маска и 40 без.... Къде е проблемът, наистина не разбирам?
Дори може да сложите 5 маски,за всяко Междучасие по една. Плик с чисти и плик за ползвани маски.
Къде е драмата?
  И аз не разбирам. Голяма драма, голямо нещо. В момента водя битка персоналът на детско заведение, да си спазва мерките. Безумно било да разкарват родител заради един сопол, ама мен разкарвате, нали? Инак сополивите си ги отглеждате цяла седмица с кашлици и температури. Пък моето вкъщи с антибиотиците. Толкова ми е писнало, а пък сега с ковид.. съвсем. Безсмъртни са и туй то.
Кой постна по - горе за двете учителки в САЩ? Сега ще бъде обвинен във всяване на паника, очакване на апокалипсис, а простата истина е, че застраховани няма. Да направим поне минимално усилие, не коства кой знае какво, но пък ще помогне много.  Отчайвам се от всеобщата нагласа, на мен няма да се случи, просто грип. Е, който не е карал грип, така говори. И го говорят такива, които работят с детето ми. и не само с моето.

# 93
Те и шаловете са гадни за повечето деца и чорапите, и ръкавиците, ама...
Разликата е че възрастните са осъзнали ползите от тях, докато децата не съвсем и се противят.
Децата не се противят. Проблемът е че може да не се сетят цял ден да свалят маската, разсеяни са, докато един възрастен човек се наблюдава и търси всеки удобен момент да подиша далеч от другите. Съвестните деца наистина може сериозно да пострадат от липсата на приток на свеж въздух. Също особено по-малките, например моят син е на 10 г. не се се усещат че я замърсяват при направилно хващане при сваляне, след която следва натъпчване в джоба, слизане по стълби с ръце триещи парапета и после хоп по очите или  носа. Децата в училище взаимодействат тясно едно с друго и по-малките не знаят кога да свалят и вдигнат маската и как да се пазят. Нистина ме  страх от неправилно ползване на маската.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2020, 15:32 от Sparkles

# 94
  • Germany
Утре синът ми има 2 часа спорт в училище и учителят им казал, че ще играят с маски. В Мюнхен маските са задължителни и в часовете. Супер притеснено ми е. За маските съм по принцип, но в училище по-цял ден и спорт с маска ми се струва прекалено. Друг е въпросът, че градът ни е на косъм от червената зона и вече се готвят за разделяне на класовете на половина, като една седмица ходят, една учат в къщи. Родителите взеха да мрънкат, че може да се ходи на заведение или на разни сбирки, а децата ни не могат да ходят на градина и училище.
И да в Мюнхен имаше протест вчера, около 3000 човека бяха заявени, но при струпване на повече хора, които са били без маски, полицията ги е разпръснала. И все пак градът е с около 2 млн. жители, не е ненормално едни 5000 или 10000 дори да са против маските, мерките и да вярват във всякакъв род конспирации.

# 95
Две млади учителки са починали в Щатите от ковид преди броени дни. Едната на 28 години (умира няколко дни след диагнозата), другата на 34 (след три седмици в болница).
https://www.yahoo.com/lifestyle/school-report-card-this-week-lab … 19-195843333.html
Там кога започва учебната година?
Август

# 96
Утре синът ми има 2 часа спорт в училище и учителят им казал, че ще играят с маски. В Мюнхен маските са задължителни и в часовете.
Учителите по физическо би трябвало д аосъзнават рисовете от спортуване с маска, ама всички мълчат да не си изгубят заплатите.

# 97
Здравейте в новата тема. Имам въпрос. Знаете ли къде има списък на държави, от които ако се връща човек има карантина в БГ. Има ли все още такива?

# 98
  • Germany
На мен просто ми се струва нереално да решат спорт с маски, силно се надявам детето да не е разбрало, но той е много стриктен във всичко и твърди, че учителят точно така е казал 🙄 Мисля че утре ще спретна едно писмо до директора...сега времето е прекрасно, щом държат на маските за два часа да ги заведат на разходка в близкия парк, а не да ги карат да играят баскетбол с маски.

# 99
Скрит текст:
Утре синът ми има 2 часа спорт в училище и учителят им казал, че ще играят с маски. В Мюнхен маските са задължителни и в часовете. Супер притеснено ми е. За маските съм по принцип, но в училище по-цял ден и спорт с маска ми се струва прекалено. Друг е въпросът, че градът ни е на косъм от червената зона и вече се готвят за разделяне на класовете на половина, като една седмица ходят, една учат в къщи. Родителите взеха да мрънкат, че може да се ходи на заведение или на разни сбирки, а децата ни не могат да ходят на градина и училище.
И да в Мюнхен имаше протест вчера, около 3000 човека бяха заявени, но при струпване на повече хора, които са били без маски, полицията ги е разпръснала. И все пак градът е с около 2 млн. жители, не е ненормално едни 5000 или 10000 дори да са против маските, мерките и да вярват във всякакъв род конспирации.

Аз не бих си пуснала детето да играе спорт с маска. При никакви положения. Зьодер съвсем изплиска легена. А тази пандемия вече няма нищо общо с медицината.

# 100
  • София

Определянето на пандемия на база резултати от пср-тестове е пълно безумие!
Светът психяса заради грешното им използване.
К19 е обикновен грип, има и по-опасни от него.
Обикновеният грип е избил милиони. Сега има ефективни лекарства срещу него, ваксини и пак умират хора всяка година. Как пък не ви омръзна да повтаряте едно и също с месеци?! Че и накрая другите били психясали...

# 101
  • Linz

А на база препълнени болници и морги?
Хората умират, но не е к19 причината в болшинството от случаите и аутопсиите биха го доказали. Ако започнат да ни тестват за други вируси, още много пандемии ще има. И съответно други вируси ще са причината за смърт. Просто фокуса сега е върху този вирус.

# 102
Физическото трябва да е на открито и на дистанция.
Ако вали - да не се провежда часа, а да се компенсира, когато е хубаво времето.
Часовете по музика не знам как са организирани, но пеенето е много проблематично, особено ако се изреждат в един кабинет различни класове. Мисля, трябва да е само теория и слушане, без пеене и всеки клас да си стои в стаята.

# 103
  • Linz

Светът психяса заради грешното им използване.
К19 е обикновен грип, има и по-опасни от него.
Обикновеният грип е избил милиони. Сега има ефективни лекарства срещу него, ваксини и пак умират хора всяка година. Как пък не ви омръзна да повтаряте едно и също с месеци?! Че и накрая другите били психясали...
Обясних го няколко пъти.
Тестваме за к19 и го намираме. Започнем ли да тестваме за друг вирус- ще намираме него. Вероятно и много повече отк19. И хората ще започнат да умират от другия вирус.

# 104
  • София
Физическото трябва да е на открито и на дистанция.
Ако вали - да не се провежда часа, а да се компенсира, когато е хубаво времето.
Часовете по музика не знам как са организирани, но пеенето е много проблематично, особено ако се изреждат в един кабинет различни класове. Мисля, трябва да е само теория и слушане, без пеене и всеки клас да си стои в стаята.
Спортът задължително навън или в голяма зала с добра вентилация.

Часовете по музика, когато изискват пеене или свирене (франсетата свирят на флейта) са навън. Това по инициатива на учителката, която е българка.

Общи условия

Активация на акаунт