COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 005 520
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 9 855
  • в страната на чудесата
Имаме вече 100 човека на аспиратотр.
Нали ви е ясно, че 95% от тях няма да оживеят.
Утре ще са още повече.
Какво ви успокоява, не знам:?
защо 95%?

# 9 856
  • София
cvete7575, децата до 12 г не могат да са сами в къщи. Според мен може да вземете болничен. Как дават за варицела?

# 9 857
Не знам къде да питам, та затова вас..Дете под карантина, защото е контактно, ЛЛ не може да издаде болничен, защото такива са изискванията на НОИ. Давали само на тези от детската градина, но не и на тези от първи клас. Така ли е наиистина?
Може да се издаде болничен. Но е нужно основанието за карантина (документ от РЗИ), а проблемът е, че предписанието пристига с голямо закъснение, ако въобще пристигне, защото РЗИ са претоварени и не стигат до безсимптомните контактни лица. Ако ЛЛ го няма документа или поне номера му, не може да издаде болничен на „честна дума“.
Вариант е да бъде изискан от училищните власти.

# 9 858
  • През девет планини в десета...
От утре влиза в сила заповедта за маските на открито нали? Днес може без маски

# 9 859
Утре ще са още повече.
защо 95%?

Защото голям процент от интубираните не преживяват...
Редки са случаите на успешна екстубация. В Добрич имахме една медицинска сестра, която успяха да оправят след интубация. За други случаи не съм чула.

# 9 860
  • София
От утре влиза в сила заповедта за маските на открито нали? Днес може без маски
Може, може.

# 9 861
  • Русе
Има си предписание, има си всичко, просто ЛЛ казва, е имало някакво тълкувание от НОИ, според което детско заведение било само детската градина и затова отказва.

# 9 862
cvete7575, децата до 12 г не могат да са сами в къщи. Според мен може да вземете болничен. Как дават за варицела?
Дават ако детето е болно. На какво основание да дадат болничен на карантиниране дете? Би следвало да има някакъв друг път. При нас въведоха т.нар. извънреден отпуск.

# 9 863
  • в страната на чудесата
Утре ще са още повече.
защо 95%?

Защото голям процент от интубираните не преживяват...
Редки са случаите на успешна екстубация. В Добрич имахме една медицинска сестра, която успяха да оправят след интубация. За други случаи не съм чула.
голям процент не е 95%.
95% са всички с изключение на стандартното отклонение Simple Smile
та питам откъде данни, съобщава ли някой, вие ли предполагате...

# 9 864
Мисля че казваха за България около 80 % от тези случаи не преживяват. За други страни процента е доста различен. Изтъкваха се различни причини за тази статистика.

# 9 865
  • София
Да си отговорен е едно. Заповед - маските навън задължителни е съвсем друго. Ако си отговорен, не се налага да ти казват къде да слагаш маска. Ако не си - заповед няма да те накара, просто ще ходиш с лигавник и по улицата.
За мен темата е приключена, няма смисъл да чоплим едно и също, всеки си има мнение и глава на раменете. И айде стига сме си насаждали вина, вие обяснявате как си говорите с хора по улиците по време на пандемия, ама другите безотговорни.

За мен мярката също не е от най-смислените, но проблемът е другаде. Казваш, че всеки си носи глава на раменете. Да, обаче на едни тая глава казва, че маските вътре също не са нужни, на други, че ни трябва стаден имунитет. И в техните глави, те имат не по-малко смислени аргументи за това. Ако всеки спазва до момента, в който му харесва, никоя мярка няма да се спазва като хората, включително най-смислените. За да започнат да работят мерките, трябва да се настроим да спазваме. Защото ако днес ревем дали носенето на маски навън ще засегне нас неправомерно, утре ще се молим същото за локдауна. И всичко това, защото вчера някои реваха, че маските на закрито засягат тях.

Разбира се, надявам се малко да прецизират днес мярката. Но ще я спазвам при всички случаи. И без това не смятам, че в тоя студ маската ще е проблем, даже сигурно ще е плюс.

# 9 866
  • София
Мисля че казваха за България около 80 % от тези случаи не преживяват. За други страни процента е доста различен. Изтъкваха се различни причини за тази статистика.
Още по-стряскаща е статистиката при пациентите, които са били на апаратна вентилация. За 8 месеца пандемия у нас, са били интубирани 536 души, от тях 423-ма са починалите, докато лекарите са успели да спасят едва 113 заразени, получили тежки усложнения.
от ТУК

# 9 867
И според мен основната полза от тази мярка би могла да е евентуалното съобразяване на повече хора със ситуацията. Но засега първите реакции на заобикалящите ме са силно негативни, така че може да се получи точно обратното на практика.

# 9 868
  • в страната на чудесата
Е да почакаме да видим. Може това да е само част от новите мерки.

# 9 869
  • София
Дават ако детето е болно. На какво основание да дадат болничен на карантиниране дете? Би следвало да има някакъв друг път. При нас въведоха т.нар. извънреден отпуск.

Ами, 7-годишното не може да е само в къщи под карантина, а родителите да са на работа некарантинирани.

Общи условия

Активация на акаунт