COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 005 766
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 9 840
  • София
Днес най-вероятно мярката от вчера ще бъде преразгледана и обновена в по-лека форма, за което изключителна вина имате всички вие, които дадохте или поехте общия тон на противопоставяне след предложението и вчера. Сега всички безотговорни и нехаещи, към които бе най-вече насочена тя, ще имат възможността да я заобикалят с предтекста, че са сами с кучето или на Витоша. И от нея няма да остане никакъв смисъл. Успяхте с воя си да опропастите едно от малкото положителни неща, които това некадърно правителство успя да приеме.

# 9 841
  • Там,където се събуждам щастлива.
Скрит текст:
Скрит текст:
Цитат
Silver birch, мярката е абсолютно безсмислена, изобщо няма да повлияе, дори минимално на разпространението, противоречи на здравия разум и затова дразни безумно. Аз спазвам много строги мерки, които повечето хора не биха си причинили доброволно - синът ми е на ДО, ходя на работа през седмица с маска, не ходя никъде по заведения, избягвам ГТ, доколкото мога. Мисля,, че всяко едно от тези неща е в пъти по-ефективно от маски на открито. На улицата се разминаваш за секунди с някой, винаги можеш да спазиш дистанция при разговор с познат и т.н.
Трябва да си дадем ясна сметка че го правят поради 3 причини. Нито една от тях не е противоепидемичната ефективност. 1-вата е политическият елемент, не може вируса да расте  и те нищо да не правят. Политически не стои добре. Затова трябва да направят нещо. Колко е ефективно това нещо е отделен въпрос. Ефективността не е 0, вероятно някакъв супер минимален процент на заразявания ще предотвратят, но той ще е толкова малък че в голямата картина няма да има ефект. Като в тоя ефект влиза и това че ще накарат някой да влезе в магазина с маска защото е задължителна и на открито и така или иначе ще си я носи за да не го глобят, а иначе няма. Да, пак ефекта е съвсем малко над 0, но не е 0

2-ро срещу тая мярка никой няма да скача, не чувам Алибегов, някоя организация, асоциация да е против маските. Да казва, олеле, ако въведат задължителни маски, край ще съсипят икономиката и няма да има пари за пенсии.

3-то за държавата е най лесната мярка, нито трябва да компенсират затворени бизнеси нито нищо, даже държавата е на + че ще събира глоби.

Аз предполагам че следващата мярка ще е коридорите за възрастни, пък ако продължи вируса да расте, да се задъхва здравната с-ма и т.н. тогава ще преминат и към истински ефективните противоепидемични мерки.

Починали средно на ден:
Април
21-30               2,30
Май
1-10                 2,50
11-20               2,50
21-31               2,18
Юни
1-10                 2,70
11-20               3,20
21-30               3,10
Юли
1-10                 3,70
11-20               4.10
21-31               6,81
Август
1-10                 7,60
11-20               7,30
21-31               8,81
Септември
1-10                 7,70
11-20               5,50
21-30               6,40
Октомври
1-10                 6,60
11-20             12,80
Да се надяваме че ръста на починалите ще се забави, защото той е много плашещ отразяващ състоянието на нещата преди 3 седмици когато бройките бяха съвсем други, а не искам да си представям как ще изглежда тази стат. през втората половина на Ноември ако не се забави вируса.

Тесла, ще ти издам една тайна. Понеже тази вечер бях с 2 лекарки, работещи в ковид отделение, на event. На който между другото нямаше маски. За дистанция да не говорим. Никаква, не един метър, не половин, нула сантиметри дистанция. Отделно говорих с още един лекар, лекуваш ковид пациенти...
...Та заключението е: ние ще продължим да си ходим по eventite(защото имаме билети и за след 2 седмици)
Голяма гордост! И после се чудим къде се заразявали лекарите.

Не, не е за гордост. Но не забравяй, че те ще са тези, които ще лекуват, когато всички други са си били камшика от ужас(извинете за израза).

Именно! Жалко е, че хората трябва да разчитат на такива безотговорни лекари, като тези от цитата.

Боже, а аз исках моят стажант да е отговорен два месеца и да не ходи всеки уикенд по купони и заведения. Той бил направо цвете, защото е на 22 и още има да се развива по отношение на отговорност към обществото. Обаче, лекари с дипломи да са оперирани от всякаква отговорност е доста нелепо. И и звучи доста непонятно страници наред, седмици наред да се пише от даден потребител, че дистанцията била едно от най-важните неща, а сега е напълно ок да си на евент (хм, хм за думата) и да няма дистанция. И е супер, защото след две седмици пак ще се ходи. Няма проблем за ходенето, а за липсата на дистанция.

Лекарите и учителите трябва да са примери в едно общество. Щом като и те са забравили тази си функция, то съвсем сме загазили като общества.

(Габи, няма нужда да реагираш на този пост. Позицията ти е ясна и определено не е за награда.)

# 9 842
  • София
Допускам, че ще заповедта ще бъде прецизирана в поска, че маски на открито не са задължителни, когато човек върви сам/разхожда се, а ще бъдат задължителни на обществени места като спирки на градския, площади, концерти, стадиони и пр. Зависи колко грамотно и ясно ще я напишат. Предполагам, че днес ще има 234908329483294238439028490248 мнения за маските на открито, в тази конкретно тема....
Ех, ако знаеха управляващите откъде и как да пият вода от извора.....позлатени не, ами златни щяха да са вече собствениците не бг мамата.

# 9 843
Положението е катастрофално.
Не знам какви са тези хора, които при тези данни се бунтуват?!

# 9 844
  • в страната на чудесата
Е тук списват 50-на души. Дали това има значение за някого. Според мен не.

# 9 845
Днес най-вероятно мярката от вчера ще бъде преразгледана и обновена в по-лека форма, за което изключителна вина имате всички вие, които дадохте или поехте общия тон на противопоставяне след предложението и вчера. Сега всички безотговорни и нехаещи, към които бе най-вече насочена тя, ще имат възможността да я заобикалят с предтекста, че са сами с кучето или на Витоша. И от нея няма да остане никакъв смисъл. Успяхте с воя си да опропастите едно от малкото положителни неща, които това некадърно правителство успя да приеме.
Изключителна вина? Заслуги, бих казала.

# 9 846
  • София
Според мен в момента ние се нуждаем от незабавни и ефективни мерки за спиране ръста на заразата, а не от имитация на такива. И не по-малко нужно ни е и още нещо - доверие в тези, които определят тези мерки, в тяхната компетентност и в това, че целите им са именно борба с коронакризата, а не нещо друго. Точно поради това смятам, че решението за маски на открито е грешка и вредата от него ще е повече, отколкото ползите. Простотиите със запалените маски на площада го доказват.
Не е нужно тук у нас да откриваме топлата вода - достатъчно е да сe види какво правят в другите страни и да се изберат подходящи мерки за нашия случай.
Задължителните навън маски в Европа - не тотално и заедно с други мерки

# 9 847
Вчера тестваха доста хора от едно министерство, но да не казвам кое е, понеже сигурно е военна тайна Wink.
WhatHapppenedToMonday, дано не я преразгледат. Знам, че повечето не виждат смисъл в тази мярка. Всъшност, смисъл има, стига да се спазва. Мъжът ми работи като куриер, и се среща с много хора, включително и на открито. Със сигурност ще е по-безопасно за нас, ако хората с които се среща са с маска. Вчера се разминах с една съседка пред блока, която зверски кашляше. Тези хора трябва да се научат, че ако ще кашлят и кихат навън, трябва да е в маска. Но трябва да има и кампания, която да им разясни за какво са тези маски. Защото половината не знаят, че те пазят основно околните от тях.
Иначе, аз лично се надявам заповедта да бъде допълнена и маските да станат задължителни и в класните стаи.

# 9 848
Аз вече се ошашавих и никакви числа не ме учудват, просто статистика вече...жалко.((
По фейса се разпространява вече новина от някакъв сайт измислен (не знам колко е вярно де) , че зетят на ББ бил вкарал препълнени кораби с маски и шлемове и затова били мерките. Разбира се хората веднага почват да скачат, че това е да си ги продадат , а не че има нужда от мерки. Вече си мисля, че има профили в социалните мрежи, които нарочно настройват хората, пишат измислени новини, лансират Мангъров, правят всичко възможно да не се вярва във вируса и нуждата от мерки и хората вече с промити мозъци пишат цинизми, отказват да спазват мерки, ежат се, грозна работа, но и опасна за здравето ни.
статията
https://click-click-bg.blogspot.com/2020/10/2-900.html?fbclid=Iw … d8OSc1mzs&m=1

Имало 2 жени позитивни, които родили нормално и дечицата са здрави казаха.

Хеликаза, прочетох за маските да питаш за родителите си. В аптека Марешки скоро си купих 95 или как е там с клапа за 5.50 и ги имаше. Това другите 2 и 3 по нашите аптеки ги няма, поне аз не намирам. Не пиша буквите, ама се сещате. Та, ако те устройва виж за тези, аз се надявам поне да пазят повече от обикновените и тези от плат, но не знам, не разбирам.

# 9 849
Да си отговорен е едно. Заповед - маските навън задължителни е съвсем друго. Ако си отговорен, не се налага да ти казват къде да слагаш маска. Ако не си - заповед няма да те накара, просто ще ходиш с лигавник и по улицата.
За мен темата е приключена, няма смисъл да чоплим едно и също, всеки си има мнение и глава на раменете. И айде стига сме си насаждали вина, вие обяснявате как си говорите с хора по улиците по време на пандемия, ама другите безотговорни.

# 9 850
  • София
Ресторантьорска република... европейските скъпоценности, замениха някои основни човешки норми.
Не може в Благоеврад здравните власти, да не правят тестове за Ковид, защото нямат пари, а да строим магистрали. Човешкият живот и здраве са по-важни, някой трябва да им го обясни на тези самозабравили се хора.

# 9 851
Имаме вече 100 човека на аспиратотр.
Нали ви е ясно, че 95% от тях няма да оживеят.
Утре ще са още повече.
Какво ви успокоява, не знам:?

# 9 852
Нищо не ме успокоява мен...
Вече започна да ми става супер депресирано...

Искрено се надявам да постановят учениците да са с  маски в час вече. Както и да затворят най-накрая заведенията.

Мои близки живеят в Германия. Учениците са с маски в час и на широко отворени прозорци и врати. Навън е 4 градуса. Казали им да си носят одеяла, за да се завиват да не им е студено!!! Rolling EyesFlushed

# 9 853

Не е ли по-нормално властимащите да обмислят, преди да говорят и да предприемат нещо си,   а не обикновените хора да стоят на тръни и да внимават как да не накърнят крехката психика на издаващите команди.
На това се нагледахме пролетта, по 3 пъти на ден си поправяха и подменяха заповедите, не си ли взеха поука?  Длъжни са да обясняват и агументират решенията си, да ги подкрепят с факти и научни изследвания, да ги популяризират, ако наистина искат да се спазват от повечето хора.

# 9 854
  • Русе
Не знам къде да питам, та затова вас..Дете под карантина, защото е контактно, ЛЛ не може да издаде болничен, защото такива са изискванията на НОИ. Давали само на тези от детската градина, но не и на тези от първи клас. Така ли е наиистина?

Общи условия

Активация на акаунт