COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 006 038
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 9 795
Слънчевата коридорът за възрастни е безпредметен след като те се бутат и в часове извън него с останалите хора

# 9 796
  • София
Е, тези, които ще отидат по време на коридора, няма да се бутат. Нали всеки човешки живот е важен?

# 9 797
Нали е ясно, че положителните днес, са се заразили преди 10 дни?

Аз днес се обадих на родителите ни да ги предупредя да се пазят страшно много.

Някой знае ли откъде в София могат да се поръчат/купят хубави ффп2 маски?

# 9 798
Между другото, отпадането на маските на открито през юни даде картбланш на "смелите" да се врат и по магазините и градския транспорт без маски. Та ще е е добре ако задължителното носене на открито ги принуди да са с маски на тези места.

# 9 799
Е, тези, които ще отидат по време на коридора, няма да се бутат. Нали всеки човешки живот е важен?
Проблемът е че не се пазят и май не искат, което означава, че няма начин да се предпазят реално без строги рестрикции.

# 9 800
На учениците им се организират театрални представления в самите училища, по салоните.
Дори в момента.
Абе наистина кому е нужно, на учениците в момента да им се организират театрални представления и да ги събират по салони. В момента заниманията на учениците, трябва да бъдат максимално ограничени само и единствено до усвояване на учебният материал и нищо друго. Времето което прекарват събрани на големи групи в затворени пространства трябва да е максимално ограничено. Никакви излишни дейности не трябва да има в момента в у-щата.

Между другото, отпадането на маските на открито през юни даде картбланш на "смелите" да се врат и по магазините и градския транспорт без маски. Та ще е е добре ако задължителното носене на открито ги принуди да са с маски на тези места.
Това за мен е най положителният чисто противоепидемично ефект на маските на открито.

# 9 801
Здравейте и извинявайте ако не е за тук. Моля ви да ми препоръчате лаборатория, която прави Ковид тест в Пловдив. За малко сме там, но ни трябва спешно. Чухме за Рамус, има ли други?
Благодаря ви

# 9 802
Скрит текст:
Цитат
Silver birch, мярката е абсолютно безсмислена, изобщо няма да повлияе, дори минимално на разпространението, противоречи на здравия разум и затова дразни безумно. Аз спазвам много строги мерки, които повечето хора не биха си причинили доброволно - синът ми е на ДО, ходя на работа през седмица с маска, не ходя никъде по заведения, избягвам ГТ, доколкото мога. Мисля,, че всяко едно от тези неща е в пъти по-ефективно от маски на открито. На улицата се разминаваш за секунди с някой, винаги можеш да спазиш дистанция при разговор с познат и т.н.
Трябва да си дадем ясна сметка че го правят поради 3 причини. Нито една от тях не е противоепидемичната ефективност. 1-вата е политическият елемент, не може вируса да расте  и те нищо да не правят. Политически не стои добре. Затова трябва да направят нещо. Колко е ефективно това нещо е отделен въпрос. Ефективността не е 0, вероятно някакъв супер минимален процент на заразявания ще предотвратят, но той ще е толкова малък че в голямата картина няма да има ефект. Като в тоя ефект влиза и това че ще накарат някой да влезе в магазина с маска защото е задължителна и на открито и така или иначе ще си я носи за да не го глобят, а иначе няма. Да, пак ефекта е съвсем малко над 0, но не е 0

2-ро срещу тая мярка никой няма да скача, не чувам Алибегов, някоя организация, асоциация да е против маските. Да казва, олеле, ако въведат задължителни маски, край ще съсипят икономиката и няма да има пари за пенсии.

3-то за държавата е най лесната мярка, нито трябва да компенсират затворени бизнеси нито нищо, даже държавата е на + че ще събира глоби.

Аз предполагам че следващата мярка ще е коридорите за възрастни, пък ако продължи вируса да расте, да се задъхва здравната с-ма и т.н. тогава ще преминат и към истински ефективните противоепидемични мерки.

Починали средно на ден:
Април
21-30               2,30
Май
1-10                 2,50
11-20               2,50
21-31               2,18
Юни
1-10                 2,70
11-20               3,20
21-30               3,10
Юли
1-10                 3,70
11-20               4.10
21-31               6,81
Август
1-10                 7,60
11-20               7,30
21-31               8,81
Септември
1-10                 7,70
11-20               5,50
21-30               6,40
Октомври
1-10                 6,60
11-20             12,80
Да се надяваме че ръста на починалите ще се забави, защото той е много плашещ отразяващ състоянието на нещата преди 3 седмици когато бройките бяха съвсем други, а не искам да си представям как ще изглежда тази стат. през втората половина на Ноември ако не се забави вируса.

Тесла, ще ти издам една тайна. Понеже тази вечер бях с 2 лекарки, работещи в ковид отделение, на event. На който между другото нямаше маски. За дистанция да не говорим. Никаква, не един метър, не половин, нула сантиметри дистанция. Отделно говорих с още един лекар, лекуваш ковид пациенти. Мнението и на тримата се припокрива:маските на открито са малоумна, непочиваща на никакви медицински факти, мярка. Всъщност мнението на лекаря при Ризова.
Та заключението е: ние ще продължим да си ходим по eventite(защото имаме билети и за след 2 седмици), на мен ми умря всякакво желание да помагам, в която и да е болница, след като едната от колежките казала на шефа, че я е страх,и той й казал" Ми добре, няма да си в ковид отделението вече" и той се съгласил , пък вие си умувайте колко е велика Мярката(това към Monday и marzeliva). И колко е наложителна.

Изгледах и Трифон(забравих му фамилията). Чудесен е, говори не повече и не по-малко от истината. Колкото и неприятна да е тя.

# 9 803
Здравейте и извинявайте ако не е за тук. Моля ви да ми препоръчате лаборатория, която прави Ковид тест в Пловдив. За малко сме там, но ни трябва спешно. Чухме за Рамус, има ли други?
Благодаря ви
Пълмед. Има възможност и за експресен PCR.

# 9 804
Положението в момента може да се определи като свободно падане. Експоненциален растеж означава удвояване за кратък период от време и това с маски на открито няма как да бъде спряно, при положение, че всичко останало стои отворено и не се правят и минимални опити да се ограничат както броя на хората, които се събират в закрити пространства, така и времетраенето на тези контакти, което е и единственият ефективен начин за контрол на този вирус.

Иначе да, аз смятам, че отварянето на училищата и университетите + връщането на работа в офисите  беше катализатора на това избухване, но това е защото през лятото не направихме нищо, за да ограничим вируса, тъкмо обратното - разпространихме го хубаво до последното село и паланка, за да може той сега да тръгне експоненциално от много места едновременно.

# 9 805
Лили добре дошла. Габито ако сама не усетиш нужда да работиш няма как да стане насила... разчитаме на теб все пак.

# 9 806
Скрит текст:
Цитат
Silver birch, мярката е абсолютно безсмислена, изобщо няма да повлияе, дори минимално на разпространението, противоречи на здравия разум и затова дразни безумно. Аз спазвам много строги мерки, които повечето хора не биха си причинили доброволно - синът ми е на ДО, ходя на работа през седмица с маска, не ходя никъде по заведения, избягвам ГТ, доколкото мога. Мисля,, че всяко едно от тези неща е в пъти по-ефективно от маски на открито. На улицата се разминаваш за секунди с някой, винаги можеш да спазиш дистанция при разговор с познат и т.н.
Трябва да си дадем ясна сметка че го правят поради 3 причини. Нито една от тях не е противоепидемичната ефективност. 1-вата е политическият елемент, не може вируса да расте  и те нищо да не правят. Политически не стои добре. Затова трябва да направят нещо. Колко е ефективно това нещо е отделен въпрос. Ефективността не е 0, вероятно някакъв супер минимален процент на заразявания ще предотвратят, но той ще е толкова малък че в голямата картина няма да има ефект. Като в тоя ефект влиза и това че ще накарат някой да влезе в магазина с маска защото е задължителна и на открито и така или иначе ще си я носи за да не го глобят, а иначе няма. Да, пак ефекта е съвсем малко над 0, но не е 0

2-ро срещу тая мярка никой няма да скача, не чувам Алибегов, някоя организация, асоциация да е против маските. Да казва, олеле, ако въведат задължителни маски, край ще съсипят икономиката и няма да има пари за пенсии.

3-то за държавата е най лесната мярка, нито трябва да компенсират затворени бизнеси нито нищо, даже държавата е на + че ще събира глоби.

Аз предполагам че следващата мярка ще е коридорите за възрастни, пък ако продължи вируса да расте, да се задъхва здравната с-ма и т.н. тогава ще преминат и към истински ефективните противоепидемични мерки.

Починали средно на ден:
Април
21-30               2,30
Май
11-20               2,50
21-31               2,18
Юни
11-20               3,20
21-30               3,10
Юли
11-20               4.10
21-31               6,81
Август
11-20               7,30
21-31               8,81
Септември
11-20               5,50
21-30               6,40
Октомври
11-20             12,80
Да се надяваме че ръста на починалите ще се забави, защото той е много плашещ отразяващ състоянието на нещата преди 3 седмици когато бройките бяха съвсем други, а не искам да си представям как ще изглежда тази стат. през втората половина на Ноември ако не се забави вируса.

Тесла, ще ти издам една тайна. Понеже тази вечер бях с 2 лекарки, работещи в ковид отделение, на event. На който между другото нямаше маски. За дистанция да не говорим. Никаква, не един метър, не половин, нула сантиметри дистанция. Отделно говорих с още един лекар, лекуваш ковид пациенти...
...Та заключението е: ние ще продължим да си ходим по eventite(защото имаме билети и за след 2 седмици)
Голяма гордост! И после се чудим къде се заразявали лекарите.

# 9 807
Скрит текст:
Скрит текст:
Цитат

Починали средно на ден:
Април
21-30               2,30
Май
11-20               2,50
21-31               2,18
Юни
11-20               3,20
21-30               3,10
Юли
11-20               4.10
21-31               6,81
Август
11-20               7,30
21-31               8,81
Септември
11-20               5,50
21-30               6,40
Октомври
11-20             12,80

Тесла, ще ти издам една тайна. Понеже тази вечер бях с 2 лекарки, работещи в ковид отделение, на event. На който между другото нямаше маски. За дистанция да не говорим. Никаква, не един метър, не половин, нула сантиметри дистанция. Отделно говорих с още един лекар, лекуваш ковид пациенти...
...Та заключението е: ние ще продължим да си ходим по eventite(защото имаме билети и за след 2 седмици)
Голяма гордост! И после се чудим къде се заразявали лекарите.

Не, не е за гордост. Но не забравяй, че те ще са тези, които ще лекуват, когато всички други са си били камшика от ужас(извинете за израза).

Пехоко, ако се шегуваш, шегата ти е неуместна. Ако не се шегуваш, аз категорично отказвам да участвам в този цирк.

# 9 808
Аз от тази тема последните дни разбрах едно.
От маски на открито няма смисъл, щото е открито.
От маски на закрито няма смисъл, щото се спазва дистанция.
Кръчмите са виновни за всичко.
Вие нали не ходите на кръчми. Защо се притеснявате тогава.

# 9 809
Във фейсбук гледам с нова сила вой срещу мерките. Даже цели два протеста готвят срещу тях.  Призовава се на тези протести да се идва без маски. Чак се чудят защо на протестите имало хора с маски, като укор сякаш го споменават.

Общи условия

Активация на акаунт