COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 006 682
  • 22 282
  •   2
Отговори
# 13 170
Цитат
За БоДжо не е имало "специални" мерки:
при симптоми следобеда на 26.03 си прави ПСР/излиза положителен на 27.03/ се изолира и работи от вкъщи.
на 5.04 е приет в болница и го замества външният министър Доминик Рааб.
изписан е на 12.04 от болницата, като изолацията му продължи в селската му къща
върна се на работа на 27.04.

А Тръмп не му ли прати специално лекарство, специално за него? То така пак той е по-равен от другите.
Незнам какви "специални" лекарства е имал Тръмп март-април, че да ги е и изпращал.... Той тогава беше на вълна "белина"....

Лечението на БоДжо е струвало по няколко хиляди паунда дневно и е включвало медикаменти, недостъпни за кого и да е. Една късна вечер тук имаше публикация , с препратка към английски източници, в която точно се описваше цялото му лечение,  включените медикаменти с цени и всичко около болничния му престой. Бързо я изтриха. Тръмп беше предложил да изпрати  лекарство от някаква фармацевтична компания, но по  мои спомени британците не приеха.

# 13 171
Аз пък виждам при себе си само ползи от маската. Кашлям изключително малко, в сравнение с предишните есенни сезони, когато като се надишам в мъглата, дори и само за 10 минути, на следващия ден си изкарвах дроба с кашлица сутрин. Отделно нямам проблем да влезна на място със климатик, преди на 10 минута получавах пристъпи на кашлица, ако не е чистен филтъра. Не ме задушава, не ме побърква. И аз не разбирам воплите от хора, които нямат дихателни заболявания.
При астма, ХОББ и други сигурно си е неприятно, но би трябвало за такива заболявания да има изключения. Също в темата се е споменавало и за деца с аутизъм, които не ги търпят. За тях също трябва да се прави изключение.
Но някакви здрави, млади да ми мрънкат ми идва в повече.

# 13 172
В Австрия също тече същата дискусия за карантината.
Себастиян Курц иска да се обсъди възможността, карантината вече да не е 10 дни, а 5 дни и на шестия да си свободен при наличен отрицателен ПСР .
Това се налагало заради икономическата страна на въпроса и щетите за бизнеса.

Добре, че е лъвица с нейните коментари , че да разведри темата Simple Smile
Който не се е научил правилно да диша преди короната да му мисли.

Стара информация, която отдавна не е актуална.
Канцлерът Курц подкрепя идеята, само ако има научни доказателства, че е безопасно. Каквито доказателства, разбира се, няма. Здравният министър също се обяви против и идеята отече в канала.

# 13 173
хеликаза,
старата информация е от днес.
Това , че се обсъжда отдавна, не значи , че е стара.
заповядай
https://www.derstandard.at/story/2000121228195/warum-eine-kuerze … voll-sein-koennte

# 13 174
  • София
ГАйдарски, ако иска да запази уважението към себе си и професията си, е редно да се извини за това, че подведе, да не кажа излъга, в ефир.
 Не смятам, че можеше да се спаси  присъственото обучение. Не и с такива псевдо мерки в училищата.
Кабинетна система?! Нали за някакви балони говореха. Къде са?
И най-вече  - не се осигури безплатно тестване на деца и учители. Извинявайте, но в на дъщеря ми класа имало вчера 7 болни деца. Да, разбирам, тестовете са скъпи и е нормално това, че много родители не могат или искат да правят на децата си. От 7 деца нито едно не е направило тест. Включително и дете, чиято майка е с Ковид. Така не се контролира разпространение.
За моя изненада, от 21 родители, попитани от класната дали желаят ДО за децата до 27 ноември, 18 отговарят с Да. Аз също. И да уточня, че въпреки, че училището ни се води от "елитните" (неприятно ми е това определение), ДО пролетта не беше на никак добро ниво. Но ето, че масово родителите, поне от класа, искат ДО.

# 13 175
  • София
.........................
И най-вече  - не се осигури безплатно тестване на деца и учители. Извинявайте, но в на дъщеря ми класа имало вчера 7 болни деца. Да, разбирам, тестовете са скъпи и е нормално това, че много родители не могат или искат да правят на децата си. От 7 деца нито едно не е направило тест. Включително и дете, чиято майка е с Ковид. Така не се контролира разпространение.

Те това го обещаха от РЗИ преди старта на учебната година на 15.09., но си остана само обещание.

# 13 176
  • София
Е то и аз всеки понеделник обещавам, че ще започна диета,  ама все съм си ХХХ кила.

# 13 177
"Той отхвърли предположението, че заради началото на учебната година е  започнало и покачването на заболеваемостта. "

Може би е време Кунчев да си ходи. Както и заради идеите му, че вирусът щял да изчезне лятото, защото "така правели всички други вируси" и бясното разхлабване на мерки без предварителен план още тогава, което реално е в дълбоката основа на днешния взрив.

# 13 178
  • София
Относно имунитета и ваксините - наистина няма смисъл през няколко страници да се дъвче едно и също. Няколко от най-обещаващите ваксини са в трета фаза, а данните от първа и втора са общодостъпни. Специално за ваксината на Оксфорд и аз, и Pehoko публикувахме последните данни, а именно, че създава силен имунен отговор при всички възрасти и че е огромен скок в изследванията. СЗО също реагираха леко превъзбудено, макар че на тях много вяра нямам...
Повечето специалисти посочват, че ваксината най-вероятно ще е със "сезонен" характер, но са категорични, че няма да се бие по-често от веднъж годишно (цитирам мнение на Фаучи тук).
Огромната въпросителна е как да се оправим до ваксина. Не знам дали си спомняте, но през март извънредното положение беше наложено уж за две седмици и после беше удължено N на брой пъти. Та ми е странно като започнат да се размятат срокове - две седмици, три седмици... За абсурда да се затворим до март месец не ми се говори...

# 13 179
Мен пък ме дразни това сравнеие на Радев и ББ с всички останали. Те са първите мъже в държавата - повече от ясно е, че за тях тези правила не важат. Какво се обясняват постоянно по телевизията и здравния министър и кой ли още не. Все едно пък с Тръмп и с Борис Джонсън не стана същото - 3 дни в болница и айде пак на работа. Все за чуждите управници може, а за нашите не. Ами нали това им е работата - да ръководят държавата. Хората не разбраха ли, че няма как правилата да са на 100 % еднакви за всички. Голям зор и на медиите всеки ден да дъвчат това, че едните били по-равни от другите - то това си е повече от ясно.

Цитат
За БоДжо не е имало "специални" мерки:
при симптоми следобеда на 26.03 си прави ПСР/излиза положителен на 27.03/ се изолира и работи от вкъщи.
на 5.04 е приет в болница и го замества външният министър Доминик Рааб.
изписан е на 12.04 от болницата, като изолацията му продължи в селската му къща
върна се на работа на 27.04.

А Тръмп не му ли прати специално лекарство, специално за него? То така пак той е по-равен от другите.
Незнам какви "специални" лекарства е имал Тръмп март-април, че да ги е и изпращал.... Той тогава беше на вълна "белина"....

Лечението на БоДжо е струвало по няколко хиляди паунда дневно и е включвало медикаменти, недостъпни за кого и да е. Една късна вечер тук имаше публикация , с препратка към английски източници, в която точно се описваше цялото му лечение,  включените медикаменти с цени и всичко около болничния му престой. Бързо я изтриха. Тръмп беше предложил да изпрати  лекарство от някаква фармацевтична компания, но по  мои спомени британците не приеха.

Незнам какво е било лечението на БоДжо
Моя отговор беше по повод дали е имал различна изолация от "простосмъртните"

# 13 180
Съгласна с ЛилиМ. Кунчев беше и за отварянето на границите, защото вече нямало било значение дали вирусът ще се внесе или ще се прихване на място.

# 13 181
"Той отхвърли предположението, че заради началото на учебната година е  започнало и покачването на заболеваемостта. "

Може би е време Кунчев да си ходи. Както и заради идеите му, че вирусът щял да изчезне лятото, защото "така правели всички други вируси" и бясното разхлабване на мерки без предварителен план още тогава, което реално е в дълбоката основа на днешния взрив.
Кунчев е на този пост от ХХ години, удобен на всяка власт. Досега се скатаваше с прилична заплатка на завет и тази пандемия го претоварва. Един нищоправец и конформист е той. Сложен на поста, да взема удобни за властта решения, а не да защитава интересите на нацията.

# 13 182
За съжаление няма нито един истински специалист, който да виждаме по телевизиите. Камо ли такъв са участва във взимането на решения. Само Симидчиев до известна степен, но и той се изложи с прилепите и вируса от 2008.

# 13 183
  • София
Относно имунитета и ваксините - наистина няма смисъл през няколко страници да се дъвче едно и също. Няколко от най-обещаващите ваксини са в трета фаза, а данните от първа и втора са общодостъпни. Специално за ваксината на Оксфорд и аз, и Pehoko публикувахме последните данни, а именно, че създава силен имунен отговор при всички възрасти и че е огромен скок в изследванията. СЗО също реагираха леко превъзбудено, макар че на тях много вяра нямам...
Повечето специалисти посочват, че ваксината най-вероятно ще е със "сезонен" характер, но са категорични, че няма да се бие по-често от веднъж годишно (цитирам мнение на Фаучи тук).
Огромната въпросителна е как да се оправим до ваксина. Не знам дали си спомняте, но през март извънредното положение беше наложено уж за две седмици и после беше удължено N на брой пъти. Та ми е странно като започнат да се размятат срокове - две седмици, три седмици... За абсурда да се затворим до март месец не ми се говори...
Ясно е, че нищо не е за 2 седмици, но психологически по-леко се понася, отколкото да кажата: за минимум 8 седмици.

Иначе на мен темата за ваксини и прочие ми е по-интересен, отколкото от април до сега, на всеки 2 страници да се обсъждат маските....

# 13 184
ГАйдарски, ако иска да запази уважението към себе си и професията си, е редно да се извини за това, че подведе, да не кажа излъга, в ефир.
 Не смятам, че можеше да се спаси  присъственото обучение. Не и с такива псевдо мерки в училищата.
Кабинетна система?! Нали за някакви балони говореха. Къде са?
За моя изненада, от 21 родители, попитани от класната дали желаят ДО за децата до 27 ноември, 18 отговарят с Да. Аз също. И да уточня, че въпреки, че училището ни се води от "елитните" (неприятно ми е това определение), ДО пролетта не беше на никак добро ниво. Но ето, че масово родителите, поне от класа, искат ДО.

Аз още от самото начало писах. Нито има балони, нито ще има, защото и самите напътствия са пожелателни-там, където има възможност. Писани са ясното съзнание, че на 90% от местата такава възможност няма.
Разбира се, че ДО е доста как да кажа, лошо на места, да съм по-мека даже в изказа си.
Включително и при нас, в баш елитна гимназия. Но те нашите и присъствено толкова си могат и това за мен не е бил показател. Моята идея беше, че все пак децата са двигател, те сами учат, трябва им просто легализация под формата на ДО.
В класа на едно от децата ми не 7, всички бяха болни поетапно от началото на октомври. Моето дете последно изкара "нещо". Да, нито едно дете не е тествано, а всички до един бяха с ковидоподобни симптоми.

Общи условия

Активация на акаунт