COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 006 334
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 13 305
  • София
Естествено, че ще им платят на това, на което се осигуряват! То няма и друга база. Не съм си помислила дори, че на честна дума пари ще раздават. И не би трябвало!

# 13 306
Скрит текст:
Скрит текст:
Цитат
Някой не вярваше, че 320 000  човека работят в нощните заведения? Че за цяла България са дори повече. Това са основни бизнеси в БГ. Ние не произвеждаме, само консумираме...
Аз на теб ли да вярвам че са толкова или на държавата че са 10 пъти по малко. Говоря за работещите в белият сектор, не в сивият. Който работи в сивият сектор съжалавям, да не се е съгласявал да работи без договор. Пък дано пандемията ни научи че икономика която се крепи на дискотеки и хотели по морето, защото аз с такова впечатение оставам покрай пандемията, няма добро бъдеще.

Цитат
Само дето не говорим само за нощните заведения... Ще последват още затваряния, фалити, съкращения. Дори и тези, които се мислят за недосегаеми, ще разберат, че всъщност не са. Тогава пак ще си говорим и ще видим колко от тях реално ще имат достъп до здравната система, освен за спешни случаи.
Ако вируса не спре да расте предстоят още затваряния на сектори, така е. За това е хубаво всички да спазват мерките а не да се мрънка за маски, и на ден по 5 конспиративни теории да се вадят от мангъровците за вируса, които напрактика постигат само едно, да внушават на хората че правителството ги лъже за вируса, за бройките, за тестовете и т.н., прави ги на маймуни с тия мерки, за това аз няма да спазвам мерките за да не съм част от послушните и слепи за световната конспирация тъпаци. Както виждаме държавата подхожда отговорно и не казва на работещите в затворените сектори, ми търсете си друга работа, какво ни занимавате с искания, а сядат и мислят как да им помогнат. Няма да оставят някой барман или сервитьорка да умре от глад спокойно. Не сме в дивия запад, в 21 век сме. Много се драматизира вече излишно според мен ситуацията с персонала на дискотеките. Никой няма да умре от глад.

Като казах мангъровци интересна статия на Слави Ангелов в тази връзка.

Откъде извират Мангъровците?
https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9164295

Пак да кажа: в Германия се спазваха мерките, маски има от 27.04. В момента 75% от инфекциите са непроследими, в понеделник влиза в локдаун. Испания, Италия, Франция : същата работа.
Та може да си спестиш глупостите за мангъровщината, защото не е това проблемът изобщо. Иначе знам, че все някой друг трябва да ни е виновен.
За Италия и Франция не мога да говоря от първо лице, но за Германия мога.
Спазването на мерките беше доста лежерно. По време на урок, в училище децата не бяха с маски, заведенията за хранене работеха- обслужвали са ме сервитьори без маска, басейни, козметици, масажисти, маските на оживени улици не бяха задължителни, в моята работа- също. Спортните клубове- колективни спортове, басейни, всичко си работеше...
Маските в магазините са задължителни, но касиерките редовно бяха с маска на брадичката или без маска.
След като бройките започнаха да растат, въведоха маски в час в училищата, касиерките си сложиха маските, на оживените улици хората си сложиха маски, спряха да се събират по много на парти или в ресторант. Ама това стана сега. Надявам се, че ще даде видим резултат.
Скрит текст:

Аз говоря за мерките, които имаше, а не за тези, които не е имало... Маските на открито не са проблемът определено. В Бавария учениците бяха с маски, гледам, че добре катерят цифрите. Касиерките не са длъжни да имат маски, ако са зад преграда(просто защото няма смисъл) , това, мисля, и Бибит ти го обясни един път.
И се спазваха мерките, които имаше. И пак са на същото дередже като България.

# 13 307
От Стефан Янков:
Приемам предложението на Главния кръчмар на републиката държавата да плаща 80% от заплатите на персонала на баровете и дискотеките, които няма да могат да работят заради епидемичната обстановка. Става. Има само едно условие... Държавата ще им плаща, ако се съгласят да се включат като доброволци в борбата срещу Ковид-19. Като санитари в болниците, като помощен персонал по здравни заведения и центрове за тестване, в екипи по дезинфекция... А който не иска, си става обикновен безработен и отива на борсата. Иначе какво? По тяхна вина почти цялата държава едва въобще функционира, а после същата тази държава ще им плаща с нашите пари, за да не работят нищо? На всичко отгоре доколкото според повечето от тях Ковид-19 е измислица, предложените по-горе дейности няма да представляват никаква опасност за тях, а вероятно няма да имат и никаква работа по тях - нали Ковид отделенията са празни, а всичко е конспирация с цел да се усвояват пари от ЕС. Като допълнителен обществено полезен страничен ефект след това “преживявяне” ще намалее драстично броят на онези, които не вярват в опасността, която Ковид-19 представлява.

# 13 308
Е, то и от ковид основно не се умира, Тесла...
Така е и слава Богу. Затова и света е на тактиката отвори/затвори. Като застраши здравната с-ма вируса (основният проблем който създава) се затваря. Като се свие се отваря. Защото си представи като блокира здравната с-ма, ако не дай Боже се случи нещо с твоето дете, и то не получи необходимите здравни грижи, които би получило при нормално работеща здравна с-ма, и това доведе до някакви последствия за неговото здраве или живот, тогава съвсем друго ще говориш. Не защо държавата затваря сектори, и пречи на икономиката, а защо не е действала по рано и спирането на вируса не и е бил основен приоритет. Ето сега немците са решили да затворят почти всичко.
https://www.24chasa.bg/novini/article/9165561
Барове, кафенета, театри, културни, спотрни обекти, от пълният локдаун ги дели само това че децата ще продължат присъствено на у-ще, за да си опазят здравната с-ма и да не се случват такива лични трагедии, за които държавата ще носи пряка вина, ако изпадне в невъзможност да изпълнява едно от основните си задължения по конституция, да осигурява здравеопазване на своите граждани. (Въпреки че не съм чел немската конституция съм убеден че и в тяхната това е основно задължение на държавата).

Цитат
Има ли някой от Франция да потвърди: моя много близка казва, че болниците с оборудвани ковид отделения в Южна Франция са празни. Работи до Ница.
Там пък смятат, че макрон ще затвори, за да избегне атентат
Съмнявам се. Прилича на ЕЖК, защото аз чух по новините или не помня къде че вече 60% от капацитета на интензивните отделения във Франция е пълен. Макрон едва ли ще затваря страната само за да пречи на терористи да не направят атентат.

# 13 309
  • София
Има ли някой от Франция да потвърди: моя много близка казва, че болниците с оборудвани ковид отделения в Южна Франция са празни. Работи до Ница.

Лейка, а тя в болница ли работи?

# 13 310
  • София
В Ница точно не знам, но са пламнали здраво навсякъде из страната. Иначе и там си има хора с психоза и фенове на конспирациите...

# 13 311
Ами моля,заповядайте в китните ни селца,с плодородна земя,с реки,с езера...Върнете се в България...Има място за всички....Работете...Плащайте тук данъци, осигуровки...Ще има и за пенсионерите ни,и за безработните ни..Пък и работни места може да откриете...Елате си...защо сте там някъде по света и ни хокате...

# 13 312
  • Пловдив
Анди, баш с мотика я обработваме земята. Един двор място и стара къща. Стига ни това, което произвеждаме. Да, много неща купувам, но с това, което си произведохме, можем пестеливо да издържим зимата, ако ще се мре от глад. При нас е по-скоро хоби и развлечение. Все пак ТКЗС и кооперации не винаги е имало. А мотики си има.....

# 13 313
Предварително казвам, че не знам дали са прави или не, не съм медицинско лице и нямам представа. Просто мисля, че все за някого ще е интересно да прочете (с десен клик на мишката може да се преведе):
Скрит текст:
COVID-19 is the cause directly leading to death, i.e. the underl … est to SARS-CoV-2(от италианския национален институт по статистика твърдят, че 89% процента са починали директно от самия вирус)

„In mehr als drei Viertel der Obduktionen konnte die COVID-19-Er … umentiert werden“ (немски патолози твърдят, че в 3/4 от случаите в изследването са починали заради основна причина или значителен принос на коронавирус)

Тук може да се свали в pdf изследването на Imperial College London, според което случаите в изследването са проявили по-нисък от първоначалния коефициент на интелигентност след коронавирус.
Преди някой да се изпуснал пак на обиди в стил "бедни и прости лелки бежанци" - само споделям материалите, не съм ги писала аз.

Държавата е длъжна да обезщети хората, на които не им е разрешено да упражняват професия. Дали ще са в бюрото по труда, дали под формата на помощи на заплати от държавата - не могат да оставят хората без средства.. Всяка цивилизована система работи така. Оттук нататък вече проблемът със сивата икономика е толкова обширен, че.. Никой не е виновен, че избухна тази зараза.

# 13 314
  • София
Анди, баш с мотика я обработваме земята. Един двор място и стара къща. Стига ни това, което произвеждаме. Да, много неща купувам, но с това, което си произведохме, можем пестеливо да издържим зимата, ако ще се мре от глад. При нас е по-скоро хоби и развлечение. Все пак ТКЗС и кооперации не винаги е имало. А мотики си има.....

И с мотиката произвеждаш толкова, че да си издържаш семейството? Или ти е хоби за уикенда, а иначе основната ти прехрана идва от друго място, но не и от мотиката? Дай да си говорим нещата направо - земеделие не се прави с мотика, а с много земя, техника и много пари. Иначе нямаш шанс да си издържаш семейството. А, да, и да работиш по някоя от програмите на ЕС, но и там с пари става още преди да си копнал.

# 13 315
  • на пистата
В Пловдивска област,децата в моловете само с придружител.
https://www.karlovopress.com/karlovo/slider-8/vvezhdat-ograniche … e-v-barovete-4856

# 13 316
Естествено, че ще им платят на това, на което се осигуряват! То няма и друга база. Не съм си помислила дори, че на честна дума пари ще раздават. И не би трябвало!
Тогава за какво се спори в темата?

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 23:44 от precious*

# 13 317
  • София
Спори се за това, че си има мярка, която е 60 на 40, обаче те искат 80 на 20, а не искат да уволняват, не искат нищо да поемат, включително хората да отидат в бюрото за безработни. Изобщо, правят си сметка, пък ако стане.

# 13 318
Скрит текст:
Скрит текст:
Цитат
Някой не вярваше, че 320 000  човека работят в нощните заведения? Че за цяла България са дори повече. Това са основни бизнеси в БГ. Ние не произвеждаме, само консумираме...
Аз на теб ли да вярвам че са толкова или на държавата че са 10 пъти по малко. Говоря за работещите в белият сектор, не в сивият. Който работи в сивият сектор съжалавям, да не се е съгласявал да работи без договор. Пък дано пандемията ни научи че икономика която се крепи на дискотеки и хотели по морето, защото аз с такова впечатение оставам покрай пандемията, няма добро бъдеще.

Цитат
Само дето не говорим само за нощните заведения... Ще последват още затваряния, фалити, съкращения. Дори и тези, които се мислят за недосегаеми, ще разберат, че всъщност не са. Тогава пак ще си говорим и ще видим колко от тях реално ще имат достъп до здравната система, освен за спешни случаи.
Ако вируса не спре да расте предстоят още затваряния на сектори, така е. За това е хубаво всички да спазват мерките а не да се мрънка за маски, и на ден по 5 конспиративни теории да се вадят от мангъровците за вируса, които напрактика постигат само едно, да внушават на хората че правителството ги лъже за вируса, за бройките, за тестовете и т.н., прави ги на маймуни с тия мерки, за това аз няма да спазвам мерките за да не съм част от послушните и слепи за световната конспирация тъпаци. Както виждаме държавата подхожда отговорно и не казва на работещите в затворените сектори, ми търсете си друга работа, какво ни занимавате с искания, а сядат и мислят как да им помогнат. Няма да оставят някой барман или сервитьорка да умре от глад спокойно. Не сме в дивия запад, в 21 век сме. Много се драматизира вече излишно според мен ситуацията с персонала на дискотеките. Никой няма да умре от глад.

Като казах мангъровци интересна статия на Слави Ангелов в тази връзка.

Откъде извират Мангъровците?
https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9164295

Пак да кажа: в Германия се спазваха мерките, маски има от 27.04. В момента 75% от инфекциите са непроследими, в понеделник влиза в локдаун. Испания, Италия, Франция : същата работа.
Та може да си спестиш глупостите за мангъровщината, защото не е това проблемът изобщо. Иначе знам, че все някой друг трябва да ни е виновен.
За Италия и Франция не мога да говоря от първо лице, но за Германия мога.
Спазването на мерките беше доста лежерно. По време на урок, в училище децата не бяха с маски, заведенията за хранене работеха- обслужвали са ме сервитьори без маска, басейни, козметици, масажисти, маските на оживени улици не бяха задължителни, в моята работа- също. Спортните клубове- колективни спортове, басейни, всичко си работеше...
Маските в магазините са задължителни, но касиерките редовно бяха с маска на брадичката или без маска.
След като бройките започнаха да растат, въведоха маски в час в училищата, касиерките си сложиха маските, на оживените улици хората си сложиха маски, спряха да се събират по много на парти или в ресторант. Ама това стана сега. Надявам се, че ще даде видим резултат.
Скрит текст:

Аз говоря за мерките, които имаше, а не за тези, които не е имало... Маските на открито не са проблемът определено. В Бавария учениците бяха с маски, гледам, че добре катерят цифрите. Касиерките не са длъжни да имат маски, ако са зад преграда(просто защото няма смисъл) , това, мисля, и Бибит ти го обясни един път.
И се спазваха мерките, които имаше. И пак са на същото дередже като България.
А ти лично какво предлагаш? Сваляме всички мерки и после какво? А да, знам, сухите съчки. И после ми говорете за емпатия.

# 13 319
  • София
Извинявам се, не бях права за бройката на зетите в нощните заведения.
Общо в ресторантьорския и хотелиерския бизнес, през 2019 са били заети 182 хил.души, в развлекателния бизнес -малко над 50 хил.човека.
В търговията са работили над 500 хил.човека. От сайта на НСИ:
https://www.nsi.bg/bg/content/4009/%D0%B7%D0%B0%D0%B5%D1%82%D0%B … D1%81%D1%82%D0%B8

Общи условия

Активация на акаунт