COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 006 247
  • 22 282
  •   2
Отговори
# 13 335
С две думи как виждате нещата в дългосрочен план?

# 13 336
В дългосрочен план най-добрата стратегия е да подтискаме вируса максимално и да не му позволяваме да се установява трайно и да се разраства. Сега, това дали ще стане е друг въпрос, много по-вероятно е да живеем в почти непрекъсната епидемия и от локдаун до локдаун, докато дойде ваксина.

# 13 337
  • на пъпа на Златията
Казаха че ваксина ще има най рано след 2 г.
Такива изтъпанчвания че някъде се редели на опашка да ги ваксинират   и  всико още утре ще е при нас  са бомбастични .
Това предизвика само  успокояване  на хората и намали вниманието им  , та стигнахме тоя хал .
При нас това ще стигне в най добрия случай най рано след 3 г. И да се молим  да е читава ваксината .

Как си мислите че държавата , т.е.  бедняците да плащат разкоша на богаташите , че  тия се провалиха .

# 13 338
В дългосрочен план е важно да се установи доколко траен е имунитета и доколко сериозни увреждания причинява. Има достатъчно кофти данни вече за последствия, включително при деца. Смъртността вероятно ще пада, по всякакви причини- подобрена статистика, диагностика, установяване на алгоритъм за лечение и т.н. За имунитета е рано да се каже.
Така че в дългосрочен план мисля е рано да се каже каквото и да е

# 13 339
  • София

С две думи - пълно мазало.
С малко повече - пълно мазало, ама ще се оправим.
След пасторалните излияния как всеки трябва да вземе мотиката и защо ресторантьорите не си произвеждали били сами храната съм в пълен потрес обаче. Всички живеем в балони, в моя балон например няма протести. Но чак толкова... Ти не можеш да отидеш на някаква произволна пустееща земя, да си я заплюеш и да започнеш да кОпаш. Да купиш земя се искат пари и то немалко пари. Тука щедро се предлага който е беден - да ходи да копае. Ама къде, ама как? Аз имам земя до Стара Загора и в момента за по-малко от Х пари няма да я дам, защото действително е апетитна хапка. Реален пример, нищо повече, ама почва да ми прилича на някакви прогнози, че хората щели да си изоставят блоковете и да се преместят в къщи заради пандемията, щото те блоковете били развъдници. То така става - хващаш си шапката и хайде, у къщата...
Не е нужно нито всички да го караме, нито да се изпада в крайности. За мен затварянето на нощните заведения е правилна крачка, защото там аудиторията е... айде да не казвам. Почти няма нощни заведения, които не бичат чалга, а оттам нататък е ясно кой е там. Но при ресторантите не е толкова лесно да се тегли балтията, защото има такива, които съвестно спазват мерките и ти е кеф и спокойствие да седнеш. Подсказка - не са от големите вериги, там е гмеж.
Според мен трябва да се помисли за всеки, наистина за всеки. Много дами тук казват "Ама за мен никой не помисли" - трябва да сте гневни за това, но не гняв едни срещу други тук, във форума. Абсурдно е за толкова месеци да не се разработи план - за Х, за У и за Z. Не да се гневим, че за нас "никой не се е сетил".
А и ето, че такива хора не са само у нас - https://webcafe.bg/uefacafe/besniyat-ronaldo-chuvstvam-se-straho … alna-glupost.html

# 13 340
  • Пловдив
Мангъров днес е гастролирал в Пловдив. Neutral Face

https://trafficnews.bg/plovdiv/dots-mangarov-plovdiv-deistvame-p … ia-nachin-193033/

# 13 341
В дългосрочен план най-добрата стратегия е да подтискаме вируса максимално и да не му позволяваме да се установява трайно и да се разраства. Сега, това дали ще стане е друг въпрос, много по-вероятно е да живеем в почти непрекъсната епидемия и от локдаун до локдаун, докато дойде ваксина.
И тук не виждам категоричен и ясен план. Не виждам и другите държави да са по-добре от нас - Германия и Франция се затвориха. Габито е реалист човек - или ваксина, или лечение. И аз така мисля. Другото го видяхме колко действа. И да не подхващаме, моля, темата за мерките и неспазването, че се изприщвам вече от дъвчене на едно и също.

# 13 342
  • София
Мислите ли, че е реално след 2 седмици децата да се върнат в училище?

# 13 343
Добре де разбрахме за лекарството и ваксината. Какво правим няколко години докато се появат?

# 13 344
  • При семейството си
Не, никоя “мярка” не сработва за две, че и три седмици, че и четири + седмици. Това е подготовката и за други мерки. За момента е най-евтината.

# 13 345
  • Bulgaria
Не само, че няма да се върнат, но очаквам и останалите да преминат на ДО. Трябва да се мисли вариант за първи клас поне. Изобщо не върви при тях да са на ДО. Те са на училище от малко повече от месец. Нямат още изградени навици.

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 22:24 от MK_

# 13 346
Не. Ще спрат и малките.  Мазалото  е голямо, болниците издъхнаха сега, днес.

# 13 347
Имаме нагледен пример от страни, в които мерките са здрави и сериозни и в които нито болниците са препълнени, нито ежедневният брой починали е висок или изобщо го има.
Там също така никой не си позволява да допусне мисълта " всички ще го минем/всички ще ни мине"
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Цитат
Някой не вярваше, че 320 000  човека работят в нощните заведения? Че за цяла България са дори повече. Това са основни бизнеси в БГ. Ние не произвеждаме, само консумираме...
Аз на теб ли да вярвам че са толкова или на държавата че са 10 пъти по малко. Говоря за работещите в белият сектор, не в сивият. Който работи в сивият сектор съжалавям, да не се е съгласявал да работи без договор. Пък дано пандемията ни научи че икономика която се крепи на дискотеки и хотели по морето, защото аз с такова впечатение оставам покрай пандемията, няма добро бъдеще.

Цитат
Само дето не говорим само за нощните заведения... Ще последват още затваряния, фалити, съкращения. Дори и тези, които се мислят за недосегаеми, ще разберат, че всъщност не са. Тогава пак ще си говорим и ще видим колко от тях реално ще имат достъп до здравната система, освен за спешни случаи.
Ако вируса не спре да расте предстоят още затваряния на сектори, така е. За това е хубаво всички да спазват мерките а не да се мрънка за маски, и на ден по 5 конспиративни теории да се вадят от мангъровците за вируса, които напрактика постигат само едно, да внушават на хората че правителството ги лъже за вируса, за бройките, за тестовете и т.н., прави ги на маймуни с тия мерки, за това аз няма да спазвам мерките за да не съм част от послушните и слепи за световната конспирация тъпаци. Както виждаме държавата подхожда отговорно и не казва на работещите в затворените сектори, ми търсете си друга работа, какво ни занимавате с искания, а сядат и мислят как да им помогнат. Няма да оставят някой барман или сервитьорка да умре от глад спокойно. Не сме в дивия запад, в 21 век сме. Много се драматизира вече излишно според мен ситуацията с персонала на дискотеките. Никой няма да умре от глад.

Като казах мангъровци интересна статия на Слави Ангелов в тази връзка.

Откъде извират Мангъровците?
https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9164295

Пак да кажа: в Германия се спазваха мерките, маски има от 27.04. В момента 75% от инфекциите са непроследими, в понеделник влиза в локдаун. Испания, Италия, Франция : същата работа.
Та може да си спестиш глупостите за мангъровщината, защото не е това проблемът изобщо. Иначе знам, че все някой друг трябва да ни е виновен.
За Италия и Франция не мога да говоря от първо лице, но за Германия мога.
Спазването на мерките беше доста лежерно. По време на урок, в училище децата не бяха с маски, заведенията за хранене работеха- обслужвали са ме сервитьори без маска, басейни, козметици, масажисти, маските на оживени улици не бяха задължителни, в моята работа- също. Спортните клубове- колективни спортове, басейни, всичко си работеше...
Маските в магазините са задължителни, но касиерките редовно бяха с маска на брадичката или без маска.
След като бройките започнаха да растат, въведоха маски в час в училищата, касиерките си сложиха маските, на оживените улици хората си сложиха маски, спряха да се събират по много на парти или в ресторант. Ама това стана сега. Надявам се, че ще даде видим резултат.
Скрит текст:

Аз говоря за мерките, които имаше, а не за тези, които не е имало... Маските на открито не са проблемът определено. В Бавария учениците бяха с маски, гледам, че добре катерят цифрите. Касиерките не са длъжни да имат маски, ако са зад преграда(просто защото няма смисъл) , това, мисля, и Бибит ти го обясни един път.
И се спазваха мерките, които имаше. И пак са на същото дередже като България.

Gabito1504
, изобщо не споделям гледната ти точка за мерките и дереджетата. Слагаш на една плоскост положението в България и Германия, а то не е еднакво. В самата Германия, в различните провинции има разлики, какво остава да се сравняват данните между България и Германия. Броят новозаразени за днес само в София са +1085, а в цялата провинция, в която съм, където са над 11 мил. жители, броят за днес е 1.843.

# 13 348
То и идеите с “чука и танца” виждаме колко сработват.
Но ще го удряме този вирус, де, въпросът е колко време, защото скоро няма да танцуваме плавен валс с него.
Николко. Единствените места, където трайно сработиха са азиатските диктатури: Китай, Северна Корея.
Сега последно ръкопляскаме на Израел, но да видим докога.
А пък и израелците не са пример за демократична държава - точно обратното. И не им е проблем да се изпозаключат, то при тях е почти винаги военно положение. Обаче няма много желаещи да емигрират там или в Китай, явно вирусът тук не им пречи и се натискат всички в Европа....Joy
Така че дотук имаме около 30-40 държави с провалени локдауни плюс умора от мерките и стремглаво търкаляне към дълбока криза. И около 3-4 с успешен локдаун.  За който вярва в приказката от Китай.

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 22:37 от Анонимен

# 13 349
  • София
Мисля, че и по-малките ще минат на ДО.

Във Франция като в Германия затварят. Хем никой няма да може да ходи никъде, хем училищата отворени. Засега.

Общи условия

Активация на акаунт