COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 006 045
  • 22 282
  •   2
Отговори
# 13 425
Цитат
Е, не мисля, че можем да очакваме да ни спуснат план. По -скоро ще договарят свободното преминаване на стоки и евентуално общо европейски поръчки на консумативи.
Т.е. ще решават само въпроси от практическо естество. Мен ми се иска ЕС да почне да мисли за обща визия и единна стратегия за борба с Ковид. А не в зона на свободно придвижване всеки да действа на парче, защото така тая мъка ще продължи много дълго. Играене на затвори/отвори и икономики на - от непрекъснатото спиране на различни сектори. Докато Китай, Нова Зеландия, Австралия които ликвидираха вируса хвърчат нагоре.

# 13 426
  • Там,където се събуждам щастлива.
Все трябва да има някакви оздравели,  нали.

Разбира се, че има, но без тест не знаят колко на брой са. Не е обективно.
Тук за това я няма тази статистика.

# 13 427
Прогнозата на Мутафчийски набира скорост за съжаление.

Мутафчийски от самото беше на правилния път. Според мен, ако той управляваше ситуацията, нямаше да се стигне до тук.
От самото начало симпатизирам на този Човек! Чудя се как може тълпата да изпитва презрение към него?

# 13 428
Цитат
Е, не мисля, че можем да очакваме да ни спуснат план. По -скоро ще договарят свободното преминаване на стоки и евентуално общо европейски поръчки на консумативи.
Т.е. ще решават само въпроси от практическо естество. Мен ми се иска ЕС да почне да мисли за обща визия и единна стратегия за борба с Ковид. А не в зона на свободно придвижване всеки да действа на парче, защото така тая мъка ще продължи много дълго. Играене на затвори/отвори и икономики на - от непрекъснатото спиране на различни сектори. Докато Китай, Нова Зеландия, Австралия които ликвидираха вируса хвърчат нагоре.

Разбирам фрустрацията на всички ви, но Китай не е демокрация, а Нова зеландия и Австралия са острови. Освен това, не съм убедена доколко и те са се справили с проблема. Да не говорим, че в нито една от споменатите държави няма елиминация.

А и какво ще ни донесе една елиминация ако би било възможно да я постигнем с кански усилия? Занапред десетки години ще седим в карантина преди и след пътуване ли?
Никой учен на прилично ниво не повдига темата дори. Евентуално лятото, с ваксина...ако числата паднат много-до единични бройки. Но това не е тема сега. Има много по-важни въпроси за решаване.

# 13 429
Австралия не бих я давала за пример. Не много държави имат шанса да са острови. Китай лъже та дрънка. Видя се по тия които опитаха крути локдауни, че са пак на точка първа.

# 13 430
Абе стига с това Китай не е демокрация или Китай лъже. Живеем в ерата на интернет, като лъже Китай къде са им болните, къде са им препълнените болници. Как па някой не извади видео оттам как в еди коя си болница има много закачени на ресипратор, ама Китай ги крие за да се тупа в гърдите че са победили вируса. Българин от Китай преди седмица, 2 го даваха по тв да го питат вярна ли е тая конспирация, че Китай не се е справил с вируса а крие епидемията която бушува там. Нищо такова няма, каза той от Китай, болниците си работят абсолютно нормално както отпреди пандемията, всичко е наред, няма наплив на болни, няма нищо. Си Дзин Пин ли е инструктирал лекарите и о-вото да крият епидемията там, че иначе какво, ще изпрати цял милиарден Китай и всички чужденци, (защото там има страшно много чужденци заради изнесените западни производства там) в трудов лагер ли. Хора, това не е Северна Корея, ако някой си представя Китай като Северна Корея.

А това че пък Австралия и Нова Зеландия са острови пък какво значение има. Ще каже човек че сме в 18 век. Ми там също се ходи със самолет както и в ЕС, и в Китай и в САЩ. Важно е не дали си остров а какви мерки имаш за влизащите в дадени граници, а те зависят не оттова дали си остров, Китай, САЩ или Европейски съюз, а какви мерки ще вземеш.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 02:15 от Анонимен

# 13 431
Аз не твърдя, че лъжат, а че не са демократична държава. Нали там зазидваха хора и подаваха на карантинираните храна с двуметрова пръчка? Как го виждате това да се случи в Европа? С такива ли методи ще се справяме?

Току що четох подробности за тези два милиона теста, поръчани от община Виена. Ще разположат на първо време три, с идеята да станат 30 тест контейнера. При симптоми на настинка, всеки ще може да отиде и да се тества безплатно без час. Положителните ще бъдат потвърждавани с PCR , а отрицателните ще получат лечение от лекар. Планират в следващите дни да изтестват всички старчески домове.

Ще тестват и училищата с такива.

# 13 432
В Тайван и Сингапур никой не е бил зазиждан или пък в Южна Корея, Австралия, Нова Зеландия и т.н.

# 13 433
Цитат
Аз не твърдя, че лъжат, а че не са демократична държава. Нали там зазидваха хора и подаваха на карантинираните храна с двуметрова пръчка? Как го виждате това да се случи в Европа? С такива ли методи ще се справяме?
Добре, забрави за Китай. В Нова Зеландия със зазидване и подаване на храна с пръчка ли ликвидираха вируса. Толкова е просто за целият западен свят да се справи с вируса, но по някаква причина е неспособен да го направи. Нито ЕС, нито САЩ, всички които успяват са все на изток, защо така не знам. Едновременни строги мерки до изчистване и строги правила за влизане в дадени граници, независимо дали са САЩ или ЕС. Начина за справяне с вируса на западният свят е една безкрайна агония.

# 13 434
Австралия също се справиха, но ще продължат да си носят маските.

# 13 435
  • София
От сутринта съм ядосана като гледам числата и новините. Какво ми разправят факторите "ако хората не вярват в мерките, защо не вярват в мерките". Същите тези фактори направиха всичко възможно хората да не вярват и да не спазват мерки никакви с този разнобой "защо си с шапка, защо си без шапка". Те самите дадоха много лош пример с посланията и поведението си, после защо хората не вярвали!
Подозирам, че след още една седмица и малките ученици ще минат на ДО.

Преди малко попаднах на статия на сайта на Импириъл колидж - започват проучване относно ролята на децата в разпространението на вируса. Ще проучват деца, техните семейства, училища и т.н., които са били заразени, били са болни и т.н.
https://www.imperial.ac.uk/news/203933/studying-coronavirus-tran … GzgAxKDTCtG_WqcSY

# 13 436
Нямам отговор на този въпрос, но защо трябва да се търси в структурата на обществото?
Къде се смята в момента че са успяли да се справят? Австралия?

# 13 437
  • Варна
Къде се смята в момента че са успяли да се справят? Австралия?
Азия. Ако Китай ви боде очите, ще дам за пример Южна Корея и Виетнам.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 12:30 от Не се сърди, човече

# 13 438
И се дължи на носене на маски?

# 13 439
  • Варна
И се дължи на носене на маски?
Едва ли е толкова просто. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт