COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 005 766
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 13 650
От днес до 12 ноември барове и кафенета в Пловдивска област ще затварят в 23.30 ч., непълнолетни без придружител не могат да влизат в моловете.

С болднатото съм много съгласна. Само дано да се спазва и дано да се следи за изпълнението. То направо не знам как ще успеят да следят всички за всичко - тези проверяващи луди ще станат
Това се делегира на охраната в моловете. Както хипермаркетите си следят за брой клиенти при ограничение.
Ако наистина следят като в хипермаркетите, значи МОЛовете ще са пълни с дечурлига....

И не знам защо все се търси сравнение с азиатските диктатури....Европа и САЩ са тоооолкова далече от подобни.....крайности, че е чиста загуба на време и ресурс коментирането им.

# 13 651
https://bnr.bg/shumen/post/101364703/djipita-sreshtu-zapoved-na- … 5s71pvghQTLG39jDY

В област Търговище се опитват нещо, което малко объркано ми се струва

Джипита срещу заповед на щаба
В заповед от 21 октомври на областния управител и председател на Областния кризисен щаб Митко Стайков е разписано, че задължение на общопрактикуващите лекари е да уговорят приема на пациенти в МБАЛ – Търговище, като е необходимо да получат потвърждение за сигурна хоспитализация. Именно личните лекари следва да издадат медицински документ, регламентиращ настаняването на конкретния пациент в болница. Когато се подават повиквания за контактни и карантинирани във връзка с COVID-19 граждани, подлежащи само на лабораторни изследвания или рентгенографии, общопрактикуващите лекари са задължени да издадат необходимите документи за медико-диагностична дейност и максимално бързо да съдействат за осъществяването им. Заповедта беше издадена, след като беше отчетен ръст в броя на заразените с коронавирусната инфекция от персонала на болничното заведение, на хоспитализираните диагностицирани и на чакащите за прием и лечение пациенти

# 13 652
Откога в Южна Корея, Сингапур, Тайван има диктатура?

# 13 653
Защо непълнолетни нямат право да влизат в Мола???
Защото се предполага, че нямат работа там без придружител.
Сериозно ли трябва двуметровия тийнейджър да хване мама за ръчичка да го заведе в Мола? А баба Станка с внучето да стои вътре, или на пейката на топло с буля Гина и старина Мара на раздумка е безопасно?

# 13 654
И президентът Радев  под карантина - главният му секретар е с ковид.

# 13 655
Защо непълнолетни нямат право да влизат в Мола???
Защото се предполага, че нямат работа там без придружител.
Сериозно ли трябва двуметровия тийнейджър да хване мама за ръчичка да го заведе в Мола? А баба Станка с внучето да стои вътре, или на пейката на топло с буля Гина и старина Мара на раздумка е безопасно?
Баби на раздумка скоро не съм забелязвала в мола, даже хич. Ако има такива, носят и торба с покупки. Но е пълно с групички хихикащи се тийнове, които се мотат по магазините без да купуват нищо и киснат по пейките. Мол все пак е търговски център, а не място за разходка. Нали родителите мрънкат, че не могат да си контролират децата, ето - пак на друг прехвърлиха отговорноста да ги озаптява.

# 13 656
Д-р Фаучи похвали Австралия

Американският топ експерт каза, че локдаунът във Виктория, комбиниран с носенето на маски е правилният баланс между общественото здраве и икономиката и би желал САЩ да възприемат същия манталитет за маските.

https://www.theguardian.com/australia-news/2020/oct/29/dr-fauci- … s-face-mask-rules

# 13 657
Стига с тва следене, хора. Голяма работа, че са пуснали специално приложение. Нима не сме всички вече със смартфони, които ни "следят" 24/7. Било диктатура в Азия? А тук не е ли? Даже сами си даваме съгласието да ни събират и продават данните.
Ако утре Ейпъл пуснат най-новите технологични смартфони, които се имплантират под кожата, хиляди ще са на опашка и доброволно ще дават по няколко хилядарки, за да го имат.
Но това, че Южна Корея използва информацията от мобилните оператори е следене и диктатура?
Направете си експеримент. Харесайте си някаква стока, каквато никога не сте търсили и не бихте си купили. Без да търсите през телефона, поговорете с някой колко искате да си вземете, ама точно това. До два дена рекламата ще ви е на всички сайтове. И това е с вашето изрично одобрение. Ама да се спре пандемията по този начин не може. Странна логика.

# 13 658
Ако децата ще киснат по цял ден в някой МОЛ, по-добре да си ходят на училище. Щом ще учат ДО, за да не заразяват учителите си, няма да обикалят и в мола за да не заразят родителите си.

# 13 659
Започва пресконференция на  австрийското правителство. Очаква се и тук да хлопнат кепенците. Днес + 4500 нови случая, 29 починали.

# 13 660
Аз ползвам белгийското приложение (което е базирано на немското). За мен работи без проблем и си го ползвам, но аз винаги имам пуснат Bluetooth, нормален телефон (с функционираща батерия) и преди всичко - желание да спрем този вирус без да изгниваме години наред заключени вкъщи.

За момента тази седмица - в понеделник стартирах със зелен екран на аппа - т.е. че не съм имала нито един контакт с болен. Днес имам вече 3 контакта, които се водят ниско рискови. А имайте предвид, че само водя детето до училище и пазарувам в супермаркета.

Пътя, по който е поела България е много подобен на този на Белгия.

# 13 661
Ама какво ги пишете.. вече ми е з забавно, Kissing Heart че иначе само сълзи ще
бърша.
Тук за едно приложение на Лидл какво ли не ми чуха ушите, вие за приложения за Ковид мечтаете да се задействат Joy

Колегите, които пишете за глоби и контрол, полекинка, че ще ви обявят за фашисти.

Одобрявам малолетни с придружител в МОЛ. Че ако знаете как се държат тези малолетни, ще ви виснат ченетата.

Чета ви разсъжденията за Ковид болници. Не, че е лоша идеята и няма резон, но вече и теснолинейакта  изтървахме.

И друго. Когато опре до живота и изнемогата, лекари могат да отказват да работят или да искат по-високо заплащане. Преди Ковид идеално ли ги устройваше здравната система в такова състояние? Не. Стачкуваха... но нищо не постигнаха. И като не успяха, решиха поединично- тук частен кабинет, там преглед с пари под масата, болнични пак със същата подмаса.. Що не стачкуваха докато успеят, що не напускаха  тогава, що не отказваха да работят тогава? Ами явно им е било изгодно. Визирам тези, останалите тук, ясно че държавата се погрижи доста да отидат по чужбинско. Да, обаче сега е друго. Сега и те застрашени.. и няма накъде, нали?
Това може да се съотнесе и към учителите, и към всяка държавна сфера.
Докато си трайкат и се мисли само за собсвения@@@ ще си е в това положение.

# 13 662
Назрява студентски бунт срещу затварянето на университетите https://www.marica.bg/plovdiv/obrazovanie/nazrqva-studentski-bun … na-universitetite
Нека протестите започнат. Утре очаквам да излезнат от нощните заведения и другите които ги ограничиха
Днес Полша отчита 20 000 заразени и 300 починали, Белгия от 13000 вчера на 21000 днес. Положението става от зле по-зле.

# 13 663
Скрит текст:
Аз ползвам белгийското приложение (което е базирано на немското). За мен работи без проблем и си го ползвам, но аз винаги имам пуснат Bluetooth, нормален телефон (с функционираща батерия) и преди всичко - желание да спрем този вирус без да изгниваме години наред заключени вкъщи.

За момента тази седмица - в понеделник стартирах със зелен екран на аппа - т.е. че не съм имала нито един контакт с болен. Днес имам вече 3 контакта, които се водят ниско рискови. А имайте предвид, че само водя детето до училище и пазарувам в супермаркета.

Пътя, по който е поела България е много подобен на този на Белгия.

А зимата/ пролетта точно  с това ни радваха
'Виждате ли открихме първи заразени заедно с Белгия, там какво стана, а тука се справихме'....

# 13 664
  • София

Направете си експеримент. Харесайте си някаква стока, каквато никога не сте търсили и не бихте си купили. Без да търсите през телефона, поговорете с някой колко искате да си вземете, ама точно това. До два дена рекламата ще ви е на всички сайтове. И това е с вашето изрично одобрение. Ама да се спре пандемията по този начин не може. Странна логика.
Абсолютно! Правили сме го този експеримент с колеги, и после с още колеги - невярващи. Без да търсиш в гугъл, нито от телефона, нито от настолния компютър - само водим разговори за конкретен вид стока, услуга, почивка, хотел - след няколко часа излиза реклама във фейса или в гугъл Grinning
Слушат ни, а те се притеснили, че Бил Гейтс баш от тях се интересува кога ходят в мола и кога да чукат (пирони), дет се вика Grinning

Общи условия

Активация на акаунт