COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 005 947
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 13 665
https://www.mediapool.bg/taivan-otbelyaza-200-dni-bez-sluchai-na … a-news313800.html Тайван отбеляза 200 дни без случаи на местно предаване на вируса. Европа трябва да се поучи.

# 13 666
Да де, ама точно както се притесняват от чипа на Гейтс, точно така, като им се пусне лъскавата реклама, ще си го сложат сами, че и ще плащат.
Това ми е довод още от самото начало, като чух за чипирането с ваксини. Че кой ще се охарчи да ги произвежда, като ние, хората, и пари ще даваме, че да ги имаме.

# 13 667
Не ни хлопнаха в Австрия. На пресконференцията ни уведомиха, че по-нататък ще ни уведомят Grinning

# 13 668
От Лъчезар Томов:

Заразяването не се движи от локални фактори, а от общите характеристики на мрежите  офис-дом-училище-дискотека-болница заради равномерното разпределение на неспазващите мерки по професия. Основното заразяване става по домовете, които са като диспечери на вируси от училище към офис и от болница към училище. Големият процент асимптомни ученици и слабото тестване в училище прикриват движението на болестта, но липсата на очевидни клъстери е показателна за характера на разпространението. Разпространението не е локално по области, поради което не може да се действа локално въпреки големите разлики по места, тъй като потискането в София ще бъде лесно компрометирано от транспорт от места с по-слабо потискане на разпространението. Локално дейстие може да има при спиране на трафика между регионите.

https://www.facebook.com/ltomov/posts/10158700245894204

# 13 669
Откога в Южна Корея, Сингапур, Тайван има диктатура?
Откакто "свят светува...", че и завинаги най вероятно.
Те просто са друг свят....казват им, че не трябва да мигат, докато не им разрешат и те стоят, не мигат и чакат разрешение.Съвсем имагинерен пример, който може да се отнесе за всичко.
Подобно нещо няма как да се случи в демократично общество.Повечето хора ще пазят и защитават свободите си до "смърт", буквално.
Дали е правилно или не, не се наемам да определям.....но фактите са такива.

# 13 670
На пресконференцията ни уведомиха, че по-нататък ще ни уведомят
Точно писах на една позната, че тук процесът е две седмици, за да не бъде никой обезпокоен. Първо казват "мислим мерки", следва "измислихме мерките" и накрая "другия петък ще разберете мерките". Smile Ти ще се окажеш права - средата на ноември ще е, но нали казаха, че сме на 6.000 чак декември... Интересно.

ПП От утре Австрия може да си менка туристи с Швейцария вече без карантина.

# 13 671
Назрява студентски бунт срещу затварянето на университетите https://www.marica.bg/plovdiv/obrazovanie/nazrqva-studentski-bun … na-universitetite
Нека протестите започнат. Утре очаквам да излезнат от нощните заведения и другите които ги ограничиха
Днес Полша отчита 20 000 заразени и 300 починали, Белгия от 13000 вчера на 21000 днес. Положението става от зле по-зле.

Тъкмо четох по диагонал за тукашните студенти и менталното им здраве и колко много страдали, че били изолирани вкъщи (т.е. не в квартирата си) и се налагало да водят малките си братя и сестри на училище и да помагат в домакинството. Това им пречело на ученето, не можели да се концентрират. Не можели да спортуват. Драма, драма.

Една статия по-нагоре - Болница отменя и спешните планови операции, в това число онкологичните. Не знам на кой да съчувствам. После защо психическото здраве било подценявано - ами докато такива неща се появяват в медиите, никой няма да го взема насериозно.

# 13 672
  • в страната на чудесата

Също така по повод празните отделения в частните болници на юг каза, че като цяло не се съмнява, защото частните болници били по-зле оборудвани от държавните. Във Франция познавам само университетски две болници, та не знам дали е прав.
Преки свидетелства от болниците не мога да дам, познавам лекари от Лион и Марсилия, които са в друга област, но поради многото други хора там, с които общувам, твърдя, че са се омазали. Т.е. наистина имат много болни навсякъде. Самата държава не твърди, че болниците преливат, а че в национален мащаб се понапълват и взимат мерки преди препълването. Иначе ще започне пак едно траспортиране с влакове и самолети, например.
Тероризъм има от десетилетия във Франция и не, че не е проблем, но ми се струва на ръба на лудостта да се твърди, че се прави локдаун по подобна причина. Те нямат проблем да направят локдаун, заради терористи без да си измислят други неща. Мое мнение, разбира се.

А у нас след кратък пешеходен обзор на заведенията в централната час на София – никакви нови мерки не се забелязват. Вероятно закритите тераси ги броят за открити, не знам, но не виждам и намек за промени по отношение на дистанцията между седящите места.
По всяка вероятност всеки със своята конспирация. Далеч съм от мисълта, че мангъровци и 5Г има само тук.
На мен ми се ще някой да успокои хората, да им разкаже какво да очакват докато боледуват, ясно да им обясни за какво да следи.
Болестта протича по-бавно от очакванията на хората и паниката е честа... с тези непрекъснати съобщения за умрели и липса на легла, хората които имат умерено протичане са ужасени.

# 13 673
  • София
Студентите докато са по общежитията - файда, че са на дистанционно обучение. Съжалявам, че се повтарям.
Иначе гледам, че от "Спаси София" се фукат - ще има Коледен базар на пл. Славейков. Ех, бре, животе...

# 13 674
В момента тече дебат във Федералния парламент в Белгия относно локдаун, такъв както беше през пролетта. Утре Федералното правителство има среща на кризисната комисия и е много вероятно да го обявят за цяла Белгия.
https://www.hln.be/binnenland/livestream-komt-er-binnenkort-ook- … e-kamer~af2215eb/

# 13 675
Дали в Белгия има някаква връзка с новината за първи починал в Брюксел заради липса на свободно оборудване?

# 13 676
На пресконференцията ни уведомиха, че по-нататък ще ни уведомят
Точно писах на една позната, че тук процесът е две седмици, за да не бъде никой обезпокоен. Първо казват "мислим мерки", следва "измислихме мерките" и накрая "другия петък ще разберете мерките". Smile Ти ще се окажеш права - средата на ноември ще е, но нали казаха, че сме на 6.000 чак декември... Интересно.

ПП От утре Австрия може да си менка туристи с Швейцария вече без карантина.

Не мисля. Считам, че в събота ще приключат с мисленето и ще последват големия брат, защото иначе ще реват за немските туристи. А и 6000 като нищо ще чукнем още в събота.

# 13 677
Дали в Белгия има някаква връзка с новината за първи починал в Брюксел заради липса на свободно оборудване?
От седмици специалистите настояват за локдаун, медиците също. Не, не правят специално локдаун за единичен случай.

# 13 678
https://www.24chasa.bg/novini/article/9168501?fbclid=IwAR00o4T6E … TDxllJSmN5M4qQytk

Дискотеките щяли да работят през деня?
Дано тази глупост не е истина.

# 13 679
  • София
Може и да е било обсъждано в темата, но аз искам да попитам - защо не се обособи една цяла болница в София и другите големи градове, в която да се лекуват само хора с Ковид 19? И възможно ли е изобщо това да се случи? Това са си мои разсъждения, но все си мисля, че по този начин сериозно ще се ограничи разпространнеието на заразата в болниците, които доста сериозно заразяват своите пациенти, които са приети за лечение на други болести.
За София имаше подобна инициатива, ако помня правилно. Искаха да обособят Втора градска само за ковид пациенти, но лекарите метнаха оставки и с това инициативата приключи.

Общи условия

Активация на акаунт