COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 005 520
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 13 680
  • София
https://www.24chasa.bg/novini/article/9168501?fbclid=IwAR00o4T6E … TDxllJSmN5M4qQytk

Дискотеките щяли да работят през деня?
Дано тази глупост не е истина.

Истина е. Вчера в Грамофон са свирили БТР. Издърпали са участието с 2 часа. Всички нощни заведения в София работят така.
Цитат от Фейсбук-а на Грамофон - Приятели, хепи сме да съобщим, че можем да работим до 22:00, без задължение за маски (който иска да си носи, разбира се), при 50% капацитет и спазване на всички санитарни мерки. Съответно очакваме вашите резервации за този щур куиз утре, за който ни подпалихте телефоните!

Но учениците вкъщи Close

На това казвам неадекватност на управление на кризата ... и не, не са виновни собствениците на Грамофон и другите нощни заведения. Няма да ги компенсират по никакъв начин, така че ще действат по този.

# 13 681
  • София

По всяка вероятност всеки със своята конспирация. Далеч съм от мисълта, че мангъровци и 5Г има само тук.
На мен ми се ще някой да успокои хората, да им разкаже какво да очакват докато боледуват, ясно да им обясни за какво да следи.
Болестта протича по-бавно от очакванията на хората и паниката е честа... с тези непрекъснати съобщения за умрели и липса на легла, хората които имат умерено протичане са ужасени.
Или са ужасени, или са блокирали, т.е. вече са досадени от толкова ужас и игнорират всичко това. Смеехме се на чуждежстранните видеоклипчета на тема как да си мием ръцете и как да си слагаме маската, но има такива и за симтомите, за начините на действие на всеки етап. Брошури, нет реклами и прочее, онлайн тест, който да те насочи към кого да се обърнеш с ясен отговор накрая. А тук, уви, щабове и прочее, използват екрана само, за да си разчистват сметки и да се бият в гърдите кой е по-велик и по-прав. Пък един да покаже загриженост, да внесе яснота... Но вече е късно. ЕЖК управлява процесите и вече си се питаме едни други в локалните неформални щабове как да процедираме ако на някой му стане нещо.
А още не е ноември.

# 13 682
Студентите докато са по общежитията - файда, че са на дистанционно обучение. Съжалявам, че се повтарям.
Иначе гледам, че от "Спаси София" се фукат - ще има Коледен базар на пл. Славейков. Ех, бре, животе...

Не мога да повярвам .... да не са преписвали от Тръмп ?!

# 13 683
Почина д-р Маринчо Маринов

Лекарят изгуби битката с КОВИД, той e един от основателите на „Подкрепа” в Плевен
Д-р Маринчо Маринов от Центъра за спешна медицинска помов в Плевен е починал днес. Това съобщиха от КТ „Подкрепа".
„Той беше един от основателите на СРС „Подкрепа"-Плевен, председател на голяма за региона синдикални секции в ЦСМП. Нашият брат д-р Маринов бе председател на

регионалния медицински синдикат,

член на регионалния съвет на СРС „Подкрепа" - Плевен, член на Изпълнителния и Федеративен съвет на Медицинска федерация", написаха в скръбното известие от синдиката. Д-р Маринов е завършил Медицинския университет в Плевен, специалист е по обща медицина и хирургия и до последно е работил в ЦСМП-Плевен.
Поклон пред паметта му!

http://m.clinica.bg/menu.php?n_id=14155&act=view&fbclid= … Bwp6y11dE55jhToOY

# 13 684
Сериозно ли трябва двуметровия тийнейджър да хване мама за ръчичка да го заведе в Мола? А баба Станка с внучето да стои вътре, или на пейката на топло с буля Гина и старина Мара на раздумка е безопасно?
И какво предлагате вие? Един пъдар вътре да разгонва бабите с внучетата? Кога на тоя народ ще му дойде акъла?

# 13 685
Студентите докато са по общежитията - файда, че са на дистанционно обучение. Съжалявам, че се повтарям.
Иначе гледам, че от "Спаси София" се фукат - ще има Коледен базар на пл. Славейков. Ех, бре, животе...

Явно в отговор на много критики от "Спаси София"отговарят под същото съобщение във Фейсбук, че ако положението е като сегашното, няма да има коледен базар. Аз лично не мисля, че ще се подобри дотогава.

# 13 686
  • София
И още нещо от днес ... не е истина просто. Върти се из интернет пространството. Ако е фейк ще си изтрия веднага поста. Не че не е проблем за мен, ако снимката не е от днес (за едно доверие говоря), но ако и днес се е появил в този вид ...
С какви послания искат да ни убедят ...

Скрит текст:

# 13 687
ninnann, не е фейк.
Някой от темата беше пуснал след брифинга днес подобен скрийншот, но в профил.

# 13 688
Всъщност, в края на брифинга, си постави маската по този начин.

# 13 689
https://www.hln.be/binnenland/livestream-komt-er-binnenkort-ook- … e-kamer~af2215eb/

14:51
Де Кроо говори
Премиерът Александър Де Кроо взема думата и изброява вече предприетите мерки. „Днес сме в частично заключване.“

В момента степента на възпроизводство на епидемията се стабилизира, според Де Кроо, но все още е твърде висока. "Трябва да направим всичко възможно, за да намалим тази цифра. Това е възможно само ако спазваме правилата и продължаваме да го правим. Излизането от опасната зона ще бъде дългосрочно усилие. Всички ние трябва да осъзнаем, че ще трябва да поддържаме това усилие за дълго време напред. "

Засега по-строгите мерки за корона ще важат до 19 ноември, но въпросът е дали те могат да бъдат постепенно премахнати след това. Де Кроо изглежда вече показва, че този шанс е много малък.

Консултацията утре ще се основава на "научни съвети, факти и цифри", според Де Кроо. Засега обаче Де Кроо не прави конкретна предварителна оценка на досега предприетите мерки или на някакви допълнителни мерки

Премиерът отново призовава населението да намали максимално броя на социалните контакти, но и да си помага взаимно. "Имаме строги правила и знаем кои контакти могат да бъдат опасни. Но има един контакт, който не е опасен: вдигнете телефона, обадете се на някого и попитайте как вървят нещата. Също така, не се срамувайте да вдигнете телефона и да помолите за помощ. . "

# 13 690
Ще назрявар всякакви бунтове .. студентите ги скубят по една шапка пари на семестър и накрая ДО.
Не знам в какви училища и университети учат децата ви, но масово има практики или лабораторни упражнения, които трябва да се вземат присъствено, защото трябва да се види всичко на живо.
Не искам да ме лекува студент завършил дистанционно, да ми поправя колата завършил ПГ също..

# 13 691
  • София
https://www.24chasa.bg/novini/article/9168501?fbclid=IwAR00o4T6E … TDxllJSmN5M4qQytk

Дискотеките щяли да работят през деня?
Дано тази глупост не е истина.

Ние не сме народ, управниците ни не са управници, ако и това го позволят.... не знам, не виждам как ще се справим със ситуацията.
Те нямат ли статут на дискотеки ..... всички разрешителни са издадени на дискотека .... еди коя си. Щом е така, значи ключ. Ако са се кръстили кафе-сладкарница да продават торта и боза, маси с 4 стола, без дансинг и оглушителна музика .... да ги скъсат от проверки.

# 13 692
Мутафчийски по БТВ за доставката на Ремдесвира.

# 13 693
Затова вчера казвах, че каквито и мерки да се налагат, ако хората не желаят да ги спазват, няма да има ефект. Трябва адекватно поведение и убеждаване. С назидателен тон от екрана няма да стане. И все тая ако 20% спазват, а 80% са се разпищолили.

# 13 694
Скрит текст:
И още нещо от днес ... не е истина просто. Върти се из интернет пространството. Ако е фейк ще си изтрия веднага поста. Не че не е проблем за мен, ако снимката не е от днес (за едно доверие говоря), но ако и днес се е появил в този вид ...
С какви послания искат да ни убедят ...

Скрит текст:
Ами идва Хелоуин, Кантарджиев ще иска бонбони от врата на врата и ако някой му откаже ще има пакост.Misc Ghost
п.п. Вместо бонбони му давайте витамин Д и цинк (имат същата форма и са цветни като бонбонки) почти всички вече имаме вкъщи, а и той ще им се зарадва като малко дете

Общи условия

Активация на акаунт