COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 005 302
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 13 830
Някои се оплакват и от болки в очите, да не подценявам и тази част на тялото тъй като е известно бацилът се настанява в лигавица първоначално.

# 13 831
  • София
Имам в предвид, че когато най ни е нужна ваксината, я нямаме, и когато се появи вируса ще е мутирал до много по-лека форма и ще започне да се ограничава.
Да, нещо ме кара да си мисля, че причината за онази пандемия може да се е дължала на вид коронавирус. Не зная дали е възможно, но може ли въпросния под тип вирус от 1918 година да е изолиран за първи пър 40те години на хилядолетието. Отделно, прекалено много станаха съвпаденията от тогава и днес. Не съм фен на конспирациите, но имам някакво вътрешно усещане, което ако е вярно, ще се препокрие с края и на тази пандемия.

# 13 832
Всъщност по-леката форма предполага по-голяма заразност. Логиката е такава на вирусите на настинките, те са много по-разпространени от ковид и грип.

# 13 833
  • София
Някои се оплакват и от болки в очите, да не подценявам и тази част на тялото тъй като е известно бацилът се настанява в лигавица първоначално.

Да. Пропуснах. На четвъртия ден от началото на симптомите се появи и краткотрайна болка в очите. Техният контактен единият е с повръщане.

# 13 834
  • Русе
Пролетта още четох някъде, че може вируса да проникне и да се заразиш през очите. Ако това е вярно значи никакви маски не могат да ни спасят...

# 13 835
  • София
Калоян, да, може през очите. Затова се говореше за защитни очила и шлемове плюс маска.
Вирусът атакува и от повърхности и от безсимптомни. Затова е така опасен. Защото можеш да го лепнеш и когато си напълно сам в предварително заразено място, без да подозираш.
Като се разболее човек как се очаква, че хем ще се изолира и хем ще се лекува сам?!?!
А и как точно ще знае какво лечение да прилага? Къде са дадени инструкции и някакъв протокол?
Вече гъмжи от болни. Направо за чакам реда си...Disappointed Relieved

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 00:55 от Мигла

# 13 836
  • София
Колкото по-бързо се разпространява в момента толкова бързо в един момент ще започне да намаля, това е неминуемо. Въпроса е може ли да бъде предвидено по някакъв начин. До момента вълните на разпространение от тогавашната голяма пандемия се препокриват едно към едно с тази.

# 13 837
Няма абсолютно никаква причина ковид да мутира в по-лека, но по-заразна форма. Дори тези, които ги убива, го прави дълго време след като успешно са предали вируса (евентуално). Едрата шарка с висока заразност и много висока смъртност си е съществувала такава в продължение на хиляди години. Не се надявайте на чудеса, ще трябва ние да запретнем ръкави и да се потрудим, за да се справим с този вирус.

# 13 838
  • София
Като се разболее човек как се предполага, че хем ще де изолира и хем ще се лекува сам?!?!
А и как точно ще знае какво лечение да прилага? Къде са дадени инструкции и някакъв протокол?
Вече гъмжи от болни. Направо за чакам реда си...Disappointed Relieved

Правиш тест или се изолираш (с близките си ако си контактувал и те). Звъниш на личния лекар и ти изпраща по вайбър или мейл нещо, което да приемаш. Дава насоки. По телефона.
Това е положението за съжаление.

# 13 839
Аз и болка, и парене в очите имам Neutral Face
Май ще се прави тест.

# 13 840
What....,

Направо не знам какво да кажа. И какво те кара да смяраш, че не е било грип? Звездите? Утайката на кафето? Делфийския оракул?

Тоест искаш да кажеш, че вероятно вирус, който е взел към 50 милиона жертви, просто се е изпарил в небитието и някак никой не е разбрал, че е било коронавирус? Браво на теб , добро въображение. Разбира се, няма нищо общо с истината, понеже наследниците на този вирус са ни тормозили докъм 50и някоя. И да, бил си е грипен вирус от типа H1N1.

Относно в сегашния вирус, би ли ни осветлил какво те кара да мислиш, че ще мутира до „много по-лека форма”? Ако са горепредположените от мен причини, не си прави труда.

# 13 841
Заразените са все още едноцифрен процент, все още сме много далече от масово заразяване, но да, нараства вероятността да срещнеш вируса.

# 13 842
  • София
Лили, напоследък доста търсих и прочетох материали за тогавашната пандемия. По време на втората вълна, за която се съобщава, че е продължила от август до ноември, смъртността се е движила лавинообразно нагоре през първите повече от два месеца. И в един момент знаеш ли какво става, просто спира. За определен град казват, към средата на октомври има приблително 4500 смъртни случая. За периода след началото до първото десетдневие на ноември се казва, че инфлуенцата е изчезнала почти напълно от града. Теорията е, че вируса е мутирал изключително бързо към по-малко смъртоносен щам. Това е естествено явление.

# 13 843
Грипните вируси мутират много бързо, необичайно бързо, за десети път го пиша. Коронавирусите не.

Освен това, как си представяте мутирането вие? Едновременно се появява една и съща мутация във всички краища на света??? И дивият тип изчезва?

# 13 844
  • Русе
Според международни източници в България от тогавашния вирус 1918-1920г. са загинали 100хил. души при 4.5млн. население, но по българските вестници от това време има само откъслечни новини от по няколко реда, защото главната тема е била катастрофата от Първата Световна война и загубата на територии за България, а всъщност убитите българи през войната са колкото тези от тогавашния коронавирус, но просто вниманието е било насочено в друга посока...

Общи условия

Активация на акаунт