COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 003 796
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 13 920
Скрит текст:
Скрит текст:

В това интервю се казва, че ниската смъртност в Германия и Австрия се дължи на използването на хидроксихлорокин. За Австрия не знам, но за Германия това категорично не е вярно. Не се дава и не  се е давал хидроксихлорокин, сега пък още по-малко. Протоколът за болнично лечение е с Дексаметазон и Ремдезивир, като последното е налично само в университетските болници поради липса на количества(това за НРВ специално, в болницата при нас, която има ковид отделение, няма Ремдезивир, няма и да има засега)
А, хидроксихлорокин се даваше в началото, преди да се появи Ремдесивир. В болницата, за която имам информация, се бяха заредили с него. Но се ползваше в краен случай.
Тежки случаи ги оправят и без Ремдесивир, но се изисква доста грижи и познания от персонала при тежко болни.

За Ремдезивир: вчера мъжът ми беше бесен, че няма да получат. Но да, оправят ги и без него, така е.
За хидроксихлорокинът: при нас специално никога не се е давал, дори и в краен случай. А пък отдавна вече препоръката е да не се дава. За началото: може и да са го използвали на някои места. Но интервюто е от вчера.

# 13 921
Бояна, гледайки мненията в бг, тук това не може да стане. На една част им пречат, според друга са вредни, според трета обезличават децата и водят до психични проблеми. Последните 2 учебни дни от цял клас само моите били с маска, хем са до прозореца (отворен).

# 13 922
Скрит текст:

В това интервю се казва, че ниската смъртност в Германия и Австрия се дължи на използването на хидроксихлорокин. За Австрия не знам, но за Германия това категорично не е вярно. Не се дава и не  се е давал хидроксихлорокин, сега пък още по-малко. Протоколът за болнично лечение е с Дексаметазон и Ремдезивир, като последното е налично само в университетските болници поради липса на количества(това за НРВ специално, в болницата при нас, която има ковид отделение, няма Ремдезивир, няма и да има засега).
Аз го разбрах, че на лекарите, лекуващи ковид, за профилактика им е даван хидроксихлорокин, защото лпс не са достатъчни. И много мед.персонал се заразява, тях искат да предпазят

# 13 923
Скрит текст:
Скрит текст:

В това интервю се казва, че ниската смъртност в Германия и Австрия се дължи на използването на хидроксихлорокин. За Австрия не знам, но за Германия това категорично не е вярно. Не се дава и не  се е давал хидроксихлорокин, сега пък още по-малко. Протоколът за болнично лечение е с Дексаметазон и Ремдезивир, като последното е налично само в университетските болници поради липса на количества(това за НРВ специално, в болницата при нас, която има ковид отделение, няма Ремдезивир, няма и да има засега).
Аз го разбрах, че на лекарите, лекуващи ковид, за профилактика им е даван хидроксихлорокин, защото лпс не са достатъчни. И много мед.персонал се заразява, тях искат да предпазят

Аз го разбирам за всички, защото говори за общата смъртност, а не само за тази при лекарите. Не знам...
При нас не са взимали хидроксихлорокин като профилактика. Бибит, при вас?

# 13 924
  • София
Бояна, гледайки мненията в бг, тук това не може да стане. На една част им пречат, според друга са вредни, според трета обезличават децата и водят до психични проблеми. Последните 2 учебни дни от цял клас само моите били с маска, хем са до прозореца (отворен).
Неприятно е да си с маска по цял ден – факт, но в крайна сметка трябва да се прецени кое е по-неприятно и с по-негативни трайни последствия. Личното ми мнение е, че ако децата, особено големи, продължат да са на ДО е добре да ги оставят на ДО до завършването, защото ресоциализацията и работата присъствено ще им бъдат адски трудни.

А по темата за лекарствата – нали държава купи и оборудва поточни линии за хидроксихлорокин пролетта, сега зареждат с Ремдесивир, дават се луди пари за неща, които е вероятно да не работят, не просто да не са необходими. Сега се говори за закупуване на неизвестно какви ваксини, при положение, че ЕС имат договор с две фирми, които е вероятно да постигнат успех с ваксина пролетта. Като пърле пред майка си бързаме и харчим все едно не си знаем парите. Това ми прави впечатление на фона на всички останали тъпотии.

# 13 925
  • Немция
Скрит текст:
Скрит текст:

Аз го разбирам за всички, защото говори за общата смъртност, а не само за тази при лекарите. Не знам...
При нас не са взимали хидроксихлорокин като профилактика. Бибит, при вас?
Не, не знам някой да е пил хидроксихлорокин като профилактика.

# 13 926
Лечение на коронавирус: Експериментално лекарство в пробна фаза

Експериментално лекарство, което може да попречи на пациентите с Covid-19 да се разболеят сериозно, се изпитва в Англия.
Фергюс Уолш от BBC разговаря с двама доброволци, които участват в процеса в Royal Liverpool University Hospital.
/видео/
https://www.bbc.co.uk/news/av/health-54734068

# 13 927
Точно за Рамус и аз смятах на една дама, че при най-прости и лаишки сметки може да взема по 3600 проби на ден- това при утопични условия (1 проба за 10 мин. при 6 часов работен ден на манипулационната и 1 лаборант).

# 13 928
  • Deutschland/HE
Преди малко Робърт Кох Институт актуализира списъка с рискови региони и вече цяла България е рискова, а не само отделни райони.
Влиза в сила от 01.11.2020г.

# 13 929
  • Немция
Скрит текст:

За ниска смъртност при медицински персонал ли става дума?
Вземат се мерки, знаете какви. Освен това при болните от ковид се праща по-млад персонал. Тези над 40-50 се пазят доста, като дават нареждания за лечение отстрани Grin. По възможност възрастният персонал няма близък контакт с пациенти, за които се знае, че са с ковид.
Поне така е в болницата, за която знам.

# 13 930
# 13 931
ако нещо научих по лошия начин покрай тази пандемия, то е:

1/ огромното количество професори в България, което определено девалвира стойността на тази академична длъжност българска, поне в моите очи; мислех си, че у нас генералите са най-много, но май-май професорите ги надхвърлят, след като изскачат от всеки ъгъл на медийното пространство почти непрекъснато

2/ непоносимото противоречие в информационните съобщения, отново поднесени преобладаващо от професори /не само български/ от типа "ремдесивирът е върха!" <-> "ремдесивирът не става!", като просто можем да заменим ремдесивир с хидроксихлорокин, витамин С, и друго произволно вещество/лекарство и това е ежедневие; за себе си реших сама да проучвам всяка взаимнопротиворечаща си версия, независимо от кого е спусната, и да приемам за по-достоверна онази, за която намирам повече независими научни проучвания и емпирични потвърждения, както и да се доверявам на интуицията си, базирана на прост common sense, която пищи при очевадни глупости; това като цяло ми е доста неприятно, защото доста подкопава доверието в авторитетите и към днешна дата изпитвам нежелание да се доверя на когото и да било..

# 13 932
В Швеция това си е локдаун само не и по име и е чрез препоръки. Но знаем, че в Швеция и в други държави препоръките се тълкуват различно. Интересно дали бизнесите, които са отворени, но ще понесат удар така или иначе се обещетяват.

# 13 933
  • Пловдив
Къде е това училище, което даваха току що в новините по НОВА. Мерят температури, пропускат по малко деца, разделен коридор, за да не се смесват потоци, пръска дезинфектант. Всичко е чисто, ново и добре организирано. Вероятно частно......

# 13 934
ако нещо научих по лошия начин покрай тази пандемия, то е:

1/ огромното количество професори в България, което определено девалвира стойността на тази академична длъжност българска, поне в моите очи; мислех си, че у нас генералите са най-много, но май-май професорите ги надхвърлят, след като изскачат от всеки ъгъл на медийното пространство почти непрекъснато

Скрит текст:
2/ непоносимото противоречие в информационните съобщения, отново поднесени преобладаващо от професори /не само български/ от типа "ремдесивирът е върха!" <-> "ремдесивирът не става!", като просто можем да заменим ремдесивир с хидроксихлорокин, витамин С, и друго произволно вещество/лекарство и това е ежедневие; за себе си реших сама да проучвам всяка взаимнопротиворечаща си версия, независимо от кого е спусната, и да приемам за по-достоверна онази, за която намирам повече независими научни проучвания и емпирични потвърждения, както и да се доверявам на интуицията си, базирана на прост common sense, която пищи при очевадни глупости; това като цяло ми е доста неприятно, защото доста подкопава доверието в авторитетите и към днешна дата изпитвам нежелание да се доверя на когото и да било..
Наистина човек да се зачуди колко много лекари се занимават с наука и правят "пробив" в медицината със своите дисертации на чиято база получават научни титли.......
Докато те се занимават с наука "простите" лекари лекуват....

Общи условия

Активация на акаунт