COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 002 545
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 14 385
Съншайн,  аз също не съм привърженик на крайностите. Ни Китай ми е велик, ни искам полицаи да бият деца, но фактите говорят - омазахме се здраво, разбира се не без помощта на отговорните лица. Справка - темата за боледуващите от ковид. Няма връзка с личен лекар, не знаеш в карантина ли си, не си ли, влошаваш се и пак лекар няма, накрая си наречен мрънкач. Пп. И там има залитане, но проблемите ясно и отчетливо се виждат. Притрябва ли ти лекар... лошо.

# 14 386
  • София
Какви мерки, Врабчо, то мерки почти няма. Не разбирам какво искаш - не чуваш ли, не виждаш ли или както една позната се изрази преди време "не я искам тази реалност, не я харесвам, не вярвам и затова си правя друга реалност, която е по-приятна и затова не нося маска и не спазвам никакви мерки".

# 14 387
Напрежението ще ескалира ако започнат хората да умират по домовете си и в коридорите на болниците, непогледнати от лекар. Тогава тези дето не искат мерки ще бъдат пометени, за какъв баланс иде реч. Ей я Корнелчето Нинова от голям критикар на Мутафчийски, баш там влезе на петата секунда от заразяването. Що не си извика домашно посещение от Мангъров без маска?

# 14 388
Хайде, в Австрия ни затварят всички развлечения. „Защото всеки, който живее в Австрия и се нуждае от интензивно лечение, трябва да може да получи такова”.

Всички затворени обекти ще бъдат компенсирани с 80% от печалбата им за ноември 2019. С ангажимент да не уволняват служители.

# 14 389
  • София
Скрит текст:
Съншайн,  аз също не съм привърженик на крайностите. Ни Китай ми е велик, ни искам полицаи да бият деца, но фактите говорят - омазахме се здраво, разбира се не без помощта на отговорните лица. Справка - темата за боледуващите от ковид. Няма връзка с личен лекар, не знаеш в карантина ли си, не си ли, влошаваш се и пак лекар няма, накрая си наречен мрънкач. Пп. И там има залитане, но проблемите ясно и отчетливо се виждат. Притрябва ли ти лекар... лошо.

Ооо, за това съм съгласна. Моята приятелка така и не я потърсиха от РЗИ, вече три работни дни, днешния не го броя, защото е почивен. Контактна, с изразени симптоми като хрема, температура, умора и главоболие. Ще си го изкара у дома явно.
В същото време дори и тя се опитва да не гледа черно на нещата и непрекъснато обяснява, че ще се справим и ще го забравим, че даже и ще се смеем един ден.
Истината за мен е, че е време за стабилна промяна в подхода. Незабавно преструктуриране на цели отделения и дори болници в ковид-отделения. Медицински триаж за останалите пациенти - какво има, какво е състоянието му, може ли да бъде отложено или пациентът трябва да бъде приет някъде, където не лекуват коронавирус в същото време. Трябва ли операция, не трябва ли.
Бюджет за доброволци, които да помагат на РЗИ - 50 лева правят чудеса в някои среди... Незабавно да се измисли начин частните лаборатории и НЗОК да си делят разходите по тестовете - 60 лева пак е по-добре от 120. Най-добре е тестовете да са безплатни, но е ясно, че няма как.
Дискотеки и нощни барове или напълно затворени, или да пускат по 30 човека вътре. Ресторантите се проверяват за хигиена и дистанция. Учениците - там не знам. Проверки дали се спазва дистанция. За маски не ми иде да крещя, но за хора, които се врат в мен, ми иде да крещя далеч отпреди коронавируса.
Но това са лично мои разсъждения. За мен затваряне без промени през това време е излишно.

milittana, и аз това си мислех за Корнелия...

# 14 390
  • София
Хайде, в Австрия ни затварят всички развлечения. „Защото всеки, който живее в Австрия и се нуждае от интензивно лечение, трябва да може да получи такова”.

Всички затворени обекти ще бъдат компенсирани с 80% от печалбата им за ноември 2019. С ангажимент да не уволняват служители.
Хеликаза, от понеделник само магазини и аптеки ли ще работят? Училища и градини остават отворени, да?

При нас е идеално бре, дискотечки до 23.30, баррчета, кафенца, хелоуинчета, вичко 6, пък от понеденикА ще му мислим .....

# 14 391
Всичко що е развлечение приключва във вторник. На работа и училище ще се ходи. Само горният курс и университетите
 минават онлайн.

А да, и след 8 часа вечерта без мърдане от вкъщи.

# 14 392
Очаква се след час БоДжо да даде пресконференция и най-вероятно ще се премине към национален локдаун, като училищата, колежите и университетите ще останат отворени.

# 14 393
  • София
Междувременно шефът на Четвърта градска болница от репортажа на БНТ ще изгори - https://boulevardbulgaria.bg/articles/sled-reportazha-na-bnt-ang … chetvarta-gradska

# 14 394
Отсега го виждам нашия да се хвали, че имаме "най-меките мерки" като чета какво става в другите засегнати държави.

# 14 395
  • на пъпа на Златията
Всичко що е развлечение приключва във вторник. На работа и училище ще се ходи. Само горният курс и университетите
 минават онлайн.

А да, и след 8 часа вечерта без мърдане от вкъщи.

А как е организиран приема в болниците ?

# 14 396
Град Стокхолм затваря общинските музеи още от днес - неделя. Освен това се въвеждат нови ограничения за спортните зали и басейни.

По-рано тази седмица Шведската агенция за обществено здраве издаде по-строги общи съвети. Едно от тях беше да се въздържате от посещения в закрити среди като музеи, библиотеки и басейни.

В Стокхолм политиците избраха първо да останат отворени, докато проследяват ситуацията.

Сега е решено музеите да бъдат затворени от 1 ноември до 19 ноември.

Библиотеките обаче все още са отворени.

- Те имат социално важна функция, казва съветникът Йонас Наддебо (C).

Но той призовава стокхолмчани да не посещават библиотеките, а да се опитат да използват дигиталните услуги на библиотеките.

Общинските спортни зали и бани няма да бъдат затворени, но ще бъдат въведени ограничения.

- От утре (неделя) ще отменим всички групови тренировки, казва съветникът на Sports Citizens 'Karin Ernlund (C).

Спира се и обществено каране на кънки в ледените пързалки.

- Апелираме към всички възрастни стокхолмчани да спазват препоръките, за да натиснем кривите.

Дейностите на сдруженията за деца и младежи обаче ще продължат.

Гърция ще затвори барове, ресторанти, фитнес зали, кина и музеи от 3 ноември, съобщи премиерът на страната Кириакос Мицотакис.

Заключването ще се прилага за един месец в най-населените части на страната, за да се намали разпространението на коронавируса, казва премиерът. Удължава се и нощният комендантски час.

Броят на случаите в Гърция е по-малък, отколкото в много части на Европа, но разпространението се увеличава постепенно от началото на октомври.

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън се готви да наложи национални ограничения за спиране от сряда следващата седмица, според The ​​Times .

Ограниченията могат да означават, че всичко с изключение на предучилищни училища, училища, университети и необходимите магазини ще бъдат затворени до 1 декември.

Днес следобед Джонсън проведе среща с министрите Риши Сунак, Майкъл Гоув и Мат Ханкок, където обсъдиха нови данни от NHS, които показват, че болниците започват  да се задръстват с пациенти с корона.

Твърди се, че министър-председателят много не е склонен към национално спиране - но той и останалите министри трябва да са напуснали срещата с усещането, че нямат друг избор.

# 14 397
Междувременно шефът на Четвърта градска болница от репортажа на БНТ ще изгори - https://boulevardbulgaria.bg/articles/sled-reportazha-na-bnt-ang … chetvarta-gradska
Аз така и предположих. Голяма излагация беше. Далеч съм от мисълта, че е само там.

# 14 398
Аз пък идвам да похваля ЛЛ на майка ми. Лекар е в. 4 села. Основно възрастни. Вчера й се е обадил да й каже че в понеделник ще и сложи противогрипна ваксина, безплатна, тъй като миналата година беше с пневмония и е с ХОББ... Дали са им по няколко такива.

# 14 399
Завинаги от този свят  си тръгна д-р Никола Пенчев. Дългогодишният управител на  Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания-Пазарджик   загуби битката с COVID-19.  Д-р Пенчев бе диагностициран с коронавирус на 26 октомври и след влошаване на състоянието му, бе хоспитализиран в  Ковид реанимация на МБАЛ-Пазарджик, а след това преместен в пловдивска болница, където продължи битката за неговия живот.
Д-р Никола Пенчев беше изключителен лекар, политик и общественик. Заслугите  му са както по отношение на професионалната му, така и по отношение на работата му в обществената сфера.
Ръководството на  МБАЛ-Пазарджик  изказва своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на д-р Пенчев, както и на колегите му от Белодробната болница в Пазарджик. Напусна ни един много добър специалист и човек.
 Д-р Пенчев е от лекарите, посветили се на професията и своите пациенти.
Нека почива в мир!
Погребението  на д-р  Никола Пенчев  ще бъде утре, 1 ноември, от 14ч.  на гробищния парк  на  Пазарджик.
Светла му памет!

Общи условия

Активация на акаунт