COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 001 634
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 15 210
Все си мисля, че повечето случаи във вторник са заради повишеното тестване в понеделник. Събота/неделя нито РЗИ тества толкова, нито всички частни лаборатории работят. В понеделник по лабораториите от няколко месеца е ужас (не че в другите дни е много по-добре).

# 15 211
  • София
Ще затворят ресторантите, може би и училищата. Сега търсят пари.
Гледам на запад оставиха до последно ресторантите (може би някъде още работят до 20 ч?), по-скоро, според мен, трябва да забранят събирането на домакинства, тези т.нар. гостита, тъй популярни у нас, било за РД< кръщенета или просто съседски разпивки. Това, според мен, е малко по-опасно от един работещ ресторант, в който така или иначе може да седнете до 4-6 човека на една маса, с добра вентилация.
Лошото е, че на българина не мож му забрани да ходи по гостита, да посещава съседката... той е социален тип и те на него няма да му казват кво да прави.

# 15 212
📌 Мангъров, Тодоров, Първанова и Алексов учредиха Български алианс на лекарите

🔴 Когато за последните 8 дни умират 7 учители от едно и също вирусно заболяване, т.е. заразно и напълно преодолимо при определени мерки заболяване…
🔴 Когато за само за последните дни починаха 4 лекари от едно и също вирусно заболяване, а откачалото имаме 27 медицински кадри, загубили живота си…
🔴 Когато лекари на първа линия изнемогват, има невиждана висока заболеваемост сред тях от едно и също вирусно заболяване по едно и също време...започва вече и вторична смъртност…
🔴 Когато е случват такива неща за пръв път в историята на България...

❎ Наглостта на тази човешка измет минава всяка граница и те се обедняват “за връщане към нормалния живот в страната ни, без ограничения на всички здравни, икономически и социални активности.“ и за „балансиран подход, почиващ на научна основа и доказателства“…

❎ Тези хора, които нямат научни трудове, публикуван в реномирано списания…тези хора, чиято всяка публикация е сеене на фалшиви новини, опровергавани от цялата световна научна общност, та дори и маркирани от Facebook като фалшиви…тези хора искат наука базирана на доказателства…

❎ Хора, обикалящи градовете на съмнителни партийни събития, хора с бизнес интереси в лаборатории и фармацевтични индустрии, хора, част от които никога не лекували пациенти, хора, повечето от които никога не лекували ковид пациенти….хора, а не човеци…

❎ Единственото позитивно при тази декларация е, че ще видим кои хора ще я подпишат. За да се отречем от тях – като лекари и като човеци. За сега 8 псевдолекари, които създават алианс на псевдонаука, псевдочовечност, партийни и парични интереси…

❎ Един от тях е д-р Стоян Алексов, който от European Society of Pathology (ESP) обвиниха в разпространения на невярна информация относно смъртните случаи при коронавирус, и че лъже, че е бил участник в голямо тяхно мероприятие…

🔴 Примери за гнусотиите и лъжите на лицата зад тази кампания мога да ви давам с дни…особено на Мангъров и Тодоров…

❗Последният ми призив е с подписа към учредителната декларация да върви и следната декларация за отказ:

✅ На всеки с позитивен с „измисления и некачествен“ PCR или на база скенер диагноза за Covid-19 да няма достъп до следните неща:
✅ Болнично лечение, а да бъде оставен вкъщи „по пижама с едно аспиринче и да чака да му мине“…
✅ Отказ от предоставяне на експериментално лечение, дори и да имат малка вероятност поне то да спаси живота му…
✅ Да не бъде интубиран дори в краен случай, при който ако не бъде, ще умре така или иначе….за да няма и 10% шанс поне да оцелее…

С липса на всякакво уважение и тотално омерзение,
Петър Велков

П.П. Създавам Български алианс на Човеците срещу ковидидиотите…

# 15 213
То вече са смесени болни, здрави, контактни, каквото трябваше да правят, да го бяха направили.
Изпуснаха момента да подсилят РЗИ, както и да тестват преди няколко месеца поне колкото се тества сега.
Имахме шанс болните и контактните да са вкъщи, а здравите - на работа.
В някакъв момент може и здравите да се самоизолират по къщите, а болните да се самопревозват от болница в болница...защото тук всичко е наопаки.

# 15 214
Честно казано очаквах мерки днес, нов месец, нова седмица, кофти новини през уикенда, болниците не насмогват и т.н.
Щом сегашните обстоятелства не са достатъчни за стягане не ми е ясно какво чакат да стане?

Решението на проблема с препълнените болници е лесен.
Не трябва да се приемат безсимптомните пациенти с Ковид 19, понеже така се запълват само легла.
Трябва да се лекуват в болниците само хората, на които им има нещо.
Трябва да се изписват хората, които са оздравели без да се чака да дадат по 2 поредни отрицателни теста.

Друга добра мярка, е да се въведе официално пазарния принцип в болничното лечение при Ковид 19 и лечението да се заплаща от пациента допълнително, ако няма места и пациента иска да го лекуват и болницата да издава документ за това. На всички е ясно, че ако дадеш пари на ръка набързо ще ти намерят място, но тази практика може да се прекъсне, като се въведе допълнителното заплащане за лечение на вируса , за което да се издава документ.

# 15 215
  • Bulgaria
Първи случай на починал учител бе регистриран в Попово

https://www.actualno.com/healthy/i-v-popovo-pochina-uchitel-zara … news_1515846.html

# 15 216
Сега очаквам и от Великобритания някой да се обади "ама те са остров" и вече да слагаме край на този разговор.
Е, то и ние сме остров при това малък, но не можахме да преборим вируса. Но тук стратегията отдавна се обърна  от " да спрем коронавируса" на "да живеем с ковид".
Може би защото го делите с част от UK Laughing
Иначе  UK си има острови, които отдавна "изкорениха" вируса.

# 15 217
Следя какво се случва със съдебната система, защото тя е място, в което много бързо се разпространява вирусът. Има предложение за ограничаване като част от промени в противоепидемичните мерки, по които НАЙ-КЪСНО на 03.11. следва да се произнесе НС. Това значи, че ако е пакет от мерки, ще се обявят след тази дата. Все още има надежда.

# 15 218
Лейдибърд, колкото трябва. При положение, че всички там живеят напълно нормално и без ограничения, могат да си живеят така доста дълго време и не виждам хората да съжаляват, преизбраха Джасинда с рекорден процент. А сега като виждат какво се случва в Европа, сигурно пък изобщо не съжаляват, че са "затворени". Щом в Индия ни дават като пример за това какво не трябва да се прави, поне сме полезни с нещо.

# 15 219
  • София
Честно казано очаквах мерки днес, нов месец, нова седмица, кофти новини през уикенда, болниците не насмогват и т.н.
Щом сегашните обстоятелства не са достатъчни за стягане не ми е ясно какво чакат да стане?

А не може ли по изключение вместо да се мислят нови мерки, като например да носим маски до тоалетната, да се хвърлят малко усилия да се спазват сегашните?
До момента какво слушам - въвеждаме нови мерки. Искаме нови мерки! Маските на закрито ги въведохме... някой да ми припомни пролетта ли, кога беше. Маските на открито не знам доколко са въведени, ама да речем, че са. Нощните заведения ги затворихме. Ресторантите им сложихме вечерен час и им разредихме още масите. Демек - мерки има бая, нали така?
Какво става всъщност? Маски на закрито я се носят, я не, я под носа, я като chin diaper. В градския транспорт минава контрола, проверява билети и блее в небето от коприна. Маските на открито са пълно безумие, подминаваме. Нощните заведения уж ги затворихме, ама те взеха да бачкат от 11 сутринта до 6 следобед - желЕзно! По села и паланки кръчмите едва ли някой ги гледа кога и как работят.
Ресторантите им сложиха вечерен час - 23:30! Вие сериозно ли? Вчера бях в любимата пицария до нас (Красно село) - тя е образец за спазване на мерки, чисто е, разредиха много масите и са по три маси в немалък салон. Заглеждам се в менюто, дето го знам като пръстите на ръцете си и гледам - "Работно време: от 11 до 23:30". Менюто не е сменяно от години, демек тия хора до толкова си работят. Гледах в други заведения, които в момента посещавам - много от тях са даже до 23, че и до 22:30.
Защо да мислим нови мерки, като тия не се спазват. Ще локдаунваме, ама и ние не знаем как, понеже тоя път няма кой да даде акъл. Щото едни оставят училищата отворени, други оставят ресторантите отворени, при трети немалко неща са отворени. Кой ще го следи тоя локдаун, ние никога не сме били в такъв?
Абсолютно никога не е било забранено излизането, ходенето до магазина за 100 грама шунка и един кашкавал, шматкането по улиците. И сега няма кой да го забрани. Най-много пак да наизвадят "Stay Home" плакатите и банерите и това е.

# 15 220
България има нужда от лекари за работа в болниците  а не от декларации на някакви политици с диплома по медицина. Наглостта на тази шайка няма граници!

# 15 221
Сега очаквам и от Великобритания някой да се обади "ама те са остров" и вече да слагаме край на този разговор.
Е, то и ние сме остров при това малък, но не можахме да преборим вируса. Но тук стратегията отдавна се обърна  от " да спрем коронавируса" на "да живеем с ковид".
Ти се шегуваш, ама точно преди да хлопнем ние, четох за тях, че са много недисплинирани и не спазвали мерките.

# 15 222
Ти се шегуваш, ама точно преди да хлопнем ние, четох за тях, че са много недисплинирани и не спазвали мерките.
Хич и не се шегувам - който успее да се справи с тях ще е велик политик!

# 15 223
Поредният болен спешен медик! Дано оцелее!
Добро утро и късмет.🇧🇬 Ще Ви трябва колеги.Познававаме се индиректно  с не малкото ми публикации в групата,а с някои и лично.С това темпо на заразяване и смърт,още колко седмици ще издържим? Аз съм  с ХОББ,АХ,наднормено тегло,варици.Работих(не дезертирах,както ВСИЧКИ БЛИЗКИ ЖЕЛАЕХА) до преди ~1 седмица на първа линия , но вече съм болен от COVID-19...Сега на домашно лечение  (отказах болница)чакам, да усетя  какво е решила съдбата...А тези "безсмъртните "ни се смеят... Не съжалявам за поетия огромен риск,но съм безкрайно огорчен от  значителния брой смеещите се "хора " под новините за нашето заразяване и смърт.😕 Огорчен съм и от факта, че за разлика от пролетта, когато България беше страна за пример, днес политиците (притиснати от олигархията и ордите),я направиха пример за пълен провал и резил. Нещата тук са  от 3 седмици извън контрол (въпреки медийното затъмнение),и аз съм убеден че България  съвсем скоро ще се принуди ОТВЪН да вземе КРАЙНИ мерки. Те ще са много късни... Държави, които с лека ръка дават курбан здравните си работници, учителите, хронично болните и възрастните хора ,не заслужават да се толерират. Има нещо дълбоко сбъркано в това поведение. Трудно ще се опазите,но ВИ ЖЕЛАЯ УСПЕШНА СЕДМИЦА МНОГО КЪСМЕТ И ДА СЕ БОРИТЕ СМЕЛО ЗА ПРАВОТО  СИ НА ЖИВОТ ,И СПОКОЙСТВИЕ НА СМАЗАНИТЕ ОТ ТРЕВОГА ВАШИ РОДНИНИ.🇧🇬❤
https://m.facebook.com/groups/emergencybg/permalink/4236961479667308/

# 15 224
Е, и аз не бих отказала да се преместим с магическа пръчка на остров на края на света, ама пустия Аспарух!
Това че са успешни има малко общо с факта че са остров . Географията леко ги улеснява ,  нищо повече . Има успешни не острови и провалили се острови. Нашия провал също не е от географията .

Общи условия

Активация на акаунт