COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 999 529
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 15 255
Сега пък болниците се опитват да внушат, че леглата са заети от картоиграчи и затова другите умират. С две думи топката пак е в нашето поле.....Безнадеждност отвсякъде. Ако не се погрижим сами за себе си, няма кой.

Да, странно е и то от страна на медицински лица,  значи явно лекарите или са безкрайно некадърни и не могат да отделят кои са за хоспитализация, или доволно корумпирани, та заемат легла за хора по друга преценка, а не медицинска.

И в двата случая не виждам на какво основание хората, които твърдят това ни подтикват към масово заразяване, след като няма как да се разчита на лекарска помощ.

# 15 256
https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/627282
Това видяхте ли го? Създава се нещо като лекарска опозиция - Първанова, Мангъров, Трифон Вълков, Чорбанов, Георги Тодоров и "много други".

# 15 257
  • София
СЗО ли бе?! Ония, дето скриха през декември?! Хайде, не, мерси!
Как така карантина ще е по-добре от тест? Симптоми - хрема, кашлица, температура - са симптоми и на риновируси. Демек, аз ще имам риновирус (примерно) или някой по-обикновен коронавирус (понеже и тях май си ги има и си обикалят), ама ще се забия у нас с дни наред, вместо да съм наясно какво ми е? Вместо да знам, че е възможно във всеки момент да получа задух...
Отделно, че не познавам лекар, който да не иска да знае какво точно му е на пациента му. Каква е тая логика - не искам да знам какво ми е, само ще си седя - това противоречи на цялата медицинска наука, която се състои от алгоритъма симптоми-диагноза-лечение.
Поведението на Гебрейесус е крайно притеснително от повече от два аспекта - неглижиране, опровергаване на теориите на СЗО, намеци, че май знае нещо, което "простосмъртните не знаят"...

# 15 258
Сега ще ви дам и други факти за размисъл.
Понеже в България обичат да привличат внимание, затова редовно обявяват заразения общо медицински персонал от началото на пандемията.
Една проста сметка показва, че преди 3 седмици около 1400 човека медицински персонал сме отчели като заразени.
Би трябвало поне 1300 човека от тях в момента да са с имунитет.
Друга проста сметка показва, че имаме около 2600 с ковид в болниците. Тоест само медицинския персонал с имунитет да ги лекува.
1300 човека имунизиран медицински персонал , не могат за 2600 да се грижат ли...

# 15 259
  • Bulgaria
Аз току-що разбрах, че бащата на съсед на родителите ми е починал от ковид, а майка му е в тежко състояние в болница. Не знам дали е бил с придружаващи заболявания, но е починал на 01.11 и все още не е обявен в статистиката.

# 15 260
  • София

1300 човека имунизиран медицински персонал , не могат за 2600 да се грижат ли...
И санитарките са медицински персонал. Само за сметката да вметна.

# 15 261
Вероятно тези 1300 човека заразени медици не са лекували всички Ковид болни или не желаят да ги лекуват в момента. Ето днес сутринта Иван Колчаков от Софиямед каза, че го е изкарал юли. Но той май е травматолог, работи друго, не влиза в Ковид отделения.

# 15 262
Тедрос е контактен на човек с ковид, засега не е болен нито от ковид, нито от риновирус. Така че по-полека с развинтеното въображение. Tестът освен средство за диагностика и статистика е и средство за контрол над епидемията, в случая на Тедрос карантина > тест.

Иначе във Франция:

# 15 263
  • София
Днес министърът за не знам кой път каза, то и не само той, а и други доктори, и Балтов го беше казал, че повечето заразени от персонала не са от ковид-отделенията.

# 15 264
Бoяна,
Това е ясно. Те дори са доста важни в цялата ситуация.
Аз все си мисля, че лекар , сестра и санитар с имунитет ,биха могли да се грижат поне за десетина болни.

# 15 265
  • София
При въпросът с леглата тънкият момент е, че за да имаш 10 легла например трябва да има 1 лекар и 1 сестра. Не може болницата да има 1000 легла и само 1 лекар. Има законово изискване колко лекари на колко легла се падат. Именно това е пълната простотия, защото болниците не могат просто да разкрият допълнителни легла, ако нямат медицински персонал. Просто законово нямат право. Но това никой не го казва

# 15 266
  • София
Тедрос е контактен на човек с ковид, засега не е болен нито от ковид, нито от риновирус.
Не, не съм съгласен. Тедрос може и да е безсимптомен - заразен ли, както трябва да се нарича, но точно защото няма да се тества, няма и да се разбере.
Не, не върви, когато си посъветвал целия свят да тества, тества и тества, ти да кажеш - ми аз няма да си правя тест, пък.
Нали, най-малко е малоумно.  Но може би не е преведено добре, може би ще се тества като минат 3-4 дни от контакта, знам ли...И Съншайн е права в случая, какъв пример дава той към простосмъртните - стойте си по 14 дни вкъщи, не работете, понеже карантината е по-добре от теста. А същият този човек преди няма и 2 месеца каза- икономиките са много важни, трябва да се оцелява, леко с локдауните, по-леко!

# 15 267
Не го казва, ама във филма за Пирогов една сестра обслужваше 80 легла. В тая ситуация всичко може.

# 15 268
Аз доколкото знам и в момента доста от тези 50 хиляди легла са празни, защото хората които не са спешни, избягват да влизат в болница.
Не случайно болниците преди няколко месеца се оплакаха, че нямали пациенти и щели да фалират, ако им се плати на лекувани болни и клинични пътеки.
Затова решиха, че независимо , че нямат болни , да им плащат минимум 85% от това което са им давали 2019 година.
Мисирките да попитат Ангелов, каква част от тези 50 хиляди легла са заети в момента с пациенти.

# 15 269
  • София

И санитарките са медицински персонал. Само за сметката да вметна.
Ми санитарките ще ги лекуват. То не е сложно.
Има ли някакво определение за разсъжденията на 0001
Ама щом всички с шофьорска книжка и курс по първа помощ сме парамедици защо леля Кинче като изчисти нашия вход да не се върне в белодробното и да направи я пункция, я сатурация да измери, не знам и аз друго какво би могла, защото съм парамедик едва от няколко часа.

А другите състояния са като при шопа – знам всичко, а каквото не знам простоо го нема, такива животно, вирус и всичко останало го нема. Безвъпросна яснота. Казваха ни в университета, че на другия полюс е философът и неговата е най-тежка, защото във всичко се съмнява.

Общи условия

Активация на акаунт