В първия репортаж съпругата на починалия мъж, която подробно обясни с какви и колко заболявания е съпруга и, това беше съвсем в началото, когато гръмна новината, след това всичко беше изрязано и се показваше само манипулативната част.
Когато човек е рисков с множеството заболявания, дори и да няма пандемия от ковид, пак отнема време къде да бъде настанен. Системата го позволява, като няма такава и умишлено се отказва да се въведе ред и с един клик да се види от какво боледува пациента, какви медикаменти приема. Не е нормално спешен пациент сам да рецитира здравния си статус или близките му с една чанта епикризи.
Вчера се чух с близък работещ в една от големите болници в Пловдив, думите му бяха - "добре, че съм отпуска, има 40 заразени при нас" т. е. медицински лица
Медиите изключително много манипулират информацията в търсенето на сензации. За мен един фрапиращ случай е детето, което беше в кома, с новооткрит диабет и коронавирус. Естествено в новините като причина за комата се даваше вируса, а не изпуснатото положение с диабета.
За мерките и хора... Не знам дали гледахте репортажа по БНТ за локдауна в Благоевград и как "радушно" се приема идеята там. Затова здравният министър е прав - обществото не иска мерки.