COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 998 858
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 22 155
Поради някаква причина се правят на луди и не забелязват, че има и такова нещо като антигенни тестове. Наистина очаквам да намаляват ПСР-те стремително и да се леят радостни новини. Лошото е, че не виждаме реалната картинка и все по-мъгляво ще става. И аз специално, а и предполагам доста хора още нямат грам доверие в управляващите кризата, дето я владеели. Владеят грънци.

# 22 156
А какво се очакваше да каже Дариткова при Найденова? След като премиерът каза, че никога няма да "затвори" държавата. А Найденова какво предложи? Нали тя е журналист, какъв е нейният принос, освен да взима интервюта с провлачен глас?
Виктор Николаев и той онзи ден мрънкаше, че само от хората се очаквало всичко да спазват, а той вече се обиждал от това повтаряне. А то и повтарянето се оказва явно недостатъчно.  Минах покрай "Хепи" на "Раковска" (в София) тази вечер и всички възможни маси бяха пълни.  Пред заведението пушеха цигари няколко човека на групички по 3-4 в близък контакт. По улиците в центъра само около 10 % от хората са с маски.  Някои дори, още неслезли от градския транспорт, бързат да свалят маската.
Политиците ни се провалят, това е ясно, но и журналистите ни са доста под нивото, на което трябва да бъдат, според мен.

# 22 157
  • София
Политиците ни за жалост няма какво да ги съди. И съвсестта им няма да ги съди, защото отдавна е ясно, че такава нямат.

# 22 158
Казусът с намесата на Тесла ми е интересен. Без да се произнасям категорична за или против, той ме навежда на разсъждения за българската народопсихология. Когато става въпрос за правила, един германец не би се посвенил да направи забележка и да вкара прегрешилия непознат в правия път. Българинът като силен индивидуалист счита, че ако някой му се меси, е недопустимо. Затова и той не се меси в чужди проблеми. Дотам не се меси, че може да остави група да пребият един човек в автобуса например. Не че правя равенство между две такива случки, но нашата ненамеса в чуждите работи стига до такава степен, че ние не можем да създадем истинско гражданско общество. Дали не се крием под щита на индивидуализма, дори когато проявяваме овчедушие? Може би е по-здравословно да сме проактивни, с риск да сгрешим. Извинявайте за отклонението от ковид темата! Сигурно няма да се осмеля да пиша пак Simple Smile

# 22 159
Спешно трябва да решат проблема с тези бързи положителни тестове.
Точно така. Не може да си правиш тест /независимо какъв/, той да се окаже положителен и да не се предприема нищо.
След като не се признават бързите тестове като достоверни или по друга причина, защо се допуска да се правят!
По най - прости сметки, предвид колко са починалите /приемаме, че поне това е вярна информация/, заразените на ден минават 5 000 човека и съм склонна да вярвам, че това е по основателна причина бързите тестове да не се броят, а само ПСР.
Пълна карантина е безсмислено, но поне това, което дава възможност за събиране на много хора на едно място, да се затвори/забрани.
Стара Загора учениците са от две седмици на училище /присъствено/, бяхме област с малко заразазени. Кафенетата работят. Днес минаваме 300 човека за ден.

Последна редакция: нд, 22 ное 2020, 10:07 от bubanka

# 22 160
  • на пъпа на Златията
Движението за възрастните хора е живот .
Млади хора ако лежат 10 дни,после  им е трудно ,какво остава за възрастните хора . За това са по улиците.
Не знам дали на някого му е направило впечатление , но аз чух на брифинга че антиген тестовете ,трябвало да бъдат  с едно  ц  , значи има а,б , за да бъдат приравнении  като ПСР тестовете.

# 22 161
  • Стара Загора
Аз лично бих си платила антиген тест, защото е по -евтин, но не бих платила и пср след това. Не знам как трябва  да се  организират нещата. За Стара Загора очаквах като стане тъмночервена зоната да вземат мерки някакви от областния щаб ама няма Sad . Дано поне в понеделник се съберат и решат нещо

# 22 162
Ако имат резерви към точността на антигените, да ги махнат като диагностично средство. Те напротив - въвеждат ги усилено и ги препоръчват. Следователно да добавят тези бройки към положителните ПСР-и и после да ми обясняват, че сме в плато.

# 22 163
  • София
Движението за възрастните хора е живот .
Млади хора ако лежат 10 дни,после  им е трудно ,какво остава за възрастните хора . За това са по улиците.
....
Тук май никой не е казал нищо за възрастни по улиците, ама защо са в навалицата по хипермаркетите ?

# 22 164
Има много безсрамни пенсионери, не обобщавам. Вече казах, че за мен коридорът е безсмислен в тези часове точно, но дано Повелителят на хаоса да се разпореди, защото става вече нетърпимо. Тесла поне се е обадил, а аз такъв гняв бях събрала, че "обаждането " ми щеше да ме  отприщи титанично, а прецених, че и без това ни е напрегнато на всички и само ще си създам още нерви, а всички знаем, че "болестите идват от ядовете, а ядовете идват от гадовете ".
Та - днес в кварталния магазин - висим чинно да студа в стройна редичка, пускат до петима. Един влиза, друг излиза.
 Вътре, естествено, всеки в магазина забира необходимото, без мотане, и пак сме на редичка на касата. 12 часа. Усещам някой отзад да ми гука и да ме попипва по прасците. Дете към 2 г. с бабка си - изрусена, накичена. Бабе, недей да пипаш лелята. А, извинете, може ли да ме пуснете. Може. И понеже е на високо, и другите я пуснаха. Отива на касата, детето го гушнала, а покупката и... една бутилка вино Flushed
Не могла да изчака до 13, 30, и бебе повлякла. За вино !
Сега ще ми кажете, ми кво толкова. Ми такова - нередно е. Несъобразително, нахално и безсмислено. Като провокация.

Добре, че чета тази тема, ако слушам само тв, направо щях да съм в очакване на края на този "грип".
Докога ще останем така, как мислите ?
Скоро болниците ще прелеят. Няма такава циркаджийска държава, колкото и да роптаят гражданите.
Поне ме зарадва, че са тръгнали на проверки, има и глобени в метрото. Поне.

# 22 165
А тези фургони, които направиха за антигенни тестове не трябваше ли да функционират като лекарски кабинети? Защото оставам с убеждението, че са просто евтини лаборатории и съвсем ми се губи смисъла от тях.

# 22 166
А тези фургони, които направиха за антигенни тестове не трябваше ли да функционират като лекарски кабинети? Защото оставам с убеждението, че са просто евтини лаборатории и съвсем ми се губи смисъла от тях.
Ако няма промяна, смисълът е ако си с направление от ЛЛ, да ти направят тест, снимка, преглед и евентуално ПСР.
Безплатно.

# 22 167
  • в страната на чудесата
Във фургоните също преглеждат и дават назначения и рецепта освен ако не трябва рентген и друго решение.

# 22 168
  • София
Скоро писах, че влизаме в "топ 50" по смъртност на 1 млн. от К-19 за целия свят..
е вече сме в "топ 35" , уви май не ще се спрем до тук :
https://www.worldometers.info/coronavirus/

Махни от списъка градчетата-държави и малките: Сан Марино, Андора, Сен Мартен, Аруба, Бахами.
С бодри стъпки вървим нагоре.

Има много безсрамни пенсионери, не обобщавам. Вече казах, че за мен коридорът е безсмислен в тези часове точно, но дано Повелителят на хаоса да се разпореди, защото става вече нетърпимо.

Във всички часове са безсмислени при положение, че българите масово живеят няколко поколения заедно.

# 22 169
  • София
..............
Махни от списъка градчетата-държави и малките: Сан Марино, Андора, Сен Мартен, Аруба, Бахами.
С бодри стъпки вървим нагоре.
..............
... то до като се "кротнем" - току виж и ние сме станали съизмерими с някои градчета-държави ...

Общи условия

Активация на акаунт