Стилът ни според възрастта - тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 2)

• 57 286
  • 832
  •   1
Отговори
# 300
Harpa, страхотна си със чорапите!
Комбинацията ме радва още от ранни деветдесетте, когато я видях за първи път при италианските дизайнери и факта, че лично аз не съм носила не означава нищо t.e. означава, че аз мисля, че моите крака не са хубави колкото твоите, а не че комбинацията не трябва да вижда бял свят! Grinning

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 15:36 от Agent Provocateur

# 301
Това наслояване много ми допадна, но е рано за него.

# 302
  • София
Аз нося дънково яке с голям шал, защото със сако не става.

# 303
  • Виена
Ето ме мен с дънково яке на работа днес, снимана в едно отражение, на паркинга. Наслояването ми идва малко клошарско, все едно липсва достатъчно топла дреха и са навлечени няколко една върху друга, да спасят положението. Чорапите под мокасини са от същия тип, малко Гаврошовски Simple Smile

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 15:40 от bombolino

# 304
И моето дънково едва ли ще влезе в сакото, но с дънкова риза може и да стане.

Наслояването е подходящо когато има преходно време като при нас. Много е хладно сутрин, приятно на обяд, после е жега, а вечер се излива студен дъжд.
Затова и много хора ходят с чорапи в сандали, предполагам.

Англичаните ги познавам веднага, като ги видя в студ на босо. Замръзва ми мозъка само като ги погледна. Аз така не мога.

# 305
Когато живеех в Англия редовно си ходех със сандали с нисък ток и през есента и зимата.
Просто все ми е топло и никога не ми е било студено на краката. Предпочитам да имам шал и нещо наметнато на раменете, а кръста ми да е гол и краката боси Simple Smile

У нас и през зимата поддържаме парното на 18-20 градуса през деня ( тук зимата е 6-7 месеца и е много студено), а лятото 20-21 градуса с климатика.

Рядко наслоявам дрехи. В повечето случаи съм с риза (тип потник без ръкави) и с лека жилетка, пола и клин.

# 306
Комбинацията ме радва още от ранни деветдесетте, когато я видях за първи път при италианските дизайнери и факта, че лично аз не съм носила не означава нищо!
Не помня кога и по какъв повод беше, но май точно ти вече пусна тази снимка в предишната тема. Grinning

Ох, а щом стана дума за 90-тарски ривайвъл, гледали ли сте POSE? Сериалът не е съвсем нов, но аз едва сега го гледах и (освен че плаках) съм тотално зашеметена от цветове, грим, тоалети. Simple Smile)))

# 307
  • Пловдив
Когато живеех в Англия редовно си ходех със сандали с нисък ток и през есента и зимата.
Просто все ми е топло и никога не ми е било студено на краката. Предпочитам да имам шал и нещо наметнато на раменете, а кръста ми да е гол и краката боси Simple Smile

У нас и през зимата поддържаме парното на 18-20 градуса през деня ( тук зимата е 6-7 месеца и е много студено), а лятото 20-21 градуса с климатика.

Рядко наслоявам дрехи. В повечето случаи съм с риза (тип потник без ръкави) и с лека жилетка, пола и клин.
Ух...при тия температури направо измръзвам Simple Smile и при двете посочени...
Аз не мога боса...бъбреци болни имам...
Такова наслояване не мога да направя...ще пукна.

# 308
  • София
Аз обичам да е 23 градуса, както е днес. Ако може винаги....
И климатика си го пускам все на 23.
Опа, трябва да ходя до банката!

# 309
  • София
Не ходя всеки ден с чорапи и мокасини (или сандали), гаврош стилът е много мой и да, личи си, че Азия е във вените ми Simple Smile. Радвам се, че успях да ви провокирам Simple Smile 

Харесвам напластяване, но не ми се получава съвсем добре. Или поне не винаги. Мисля, че повече отива на високи хора, отколкото на дребнички, но пък в Азия им се получава естетско. Ще се черпи вдъхновение в тази насока явно.

# 310
Комбинацията ме радва още от ранни деветдесетте, когато я видях за първи път при италианските дизайнери и факта, че лично аз не съм носила не означава нищо!
Не помня кога и по какъв повод беше, но май точно ти вече пусна тази снимка в предишната тема. Grinning

Tочно аз я пуснах снимката и пак ще я пусна дори няколко на чорапи със сандали ще пусна като намеря време Wink

Наслагването на различни слоеве е повече относно играта с различни дължини, пропорции, цветове и текстури, а не до това дали имаме пари да си купим 7-то палто в гардероба Grinning

И като цяло аз смятам, че възрастта ни си проличава най-вече не от ЕГН-то, което не сме си татуирали на челата и не от фигурата, която може и да е по-хубавата от тази на щерката (имам такива приятелки), а от факта, че често носим дрехите си по начина по който сме ги носили преди 15-20 години. Ще ви припомня, че рокли и поли не се носеха със кецове/маратонки; сако не се слагаше с Т-шърт, а рокерия не се обличаше със копринена риза, etc., etc... една и съща жена ще изглежда ужасно различно и на различна възраст облечена и стилизирана по различен начин.

Тази британска стилистка, която пусках напоследък, например ме радва с факта, че вади дрехи и обувки (маркови и не съвсем) и на 15 и на 20 год ("ох, любимите ми Прада платформи от 2002, не са ли горджъс!?!"), но ги съчетава изключително модерно. Аз лично имам много какво да науча от нея.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 16:50 от Agent Provocateur

# 311
  • София
Ох, едно време беше ужасно ограничено! Официалните - при офиса, дънките - в грънджа. Метълите - само така, уейфите - само онака. Кънтри също може само дънки с риза и каубойски ботуши.
А сега - яко мишмаш!
Обожавам рокерия и риза!

# 312
Харесвам наслояването на дрехи, много ми е шикарско и същевремено практично, но аз не умея все още да го постигна.
Чорап с мокасини също ми е ок, стига да е с панталон. С пола или подкъсени панталони, не го възприемам. Кецове с високи чорапи също не ме радва особено - макс до глезена ми е допустимо.

# 313
Покрай тази снимка се сетих, че имам практически въпрос. Simple Smile)))

Имам това конкретно палто, което си е ок така, но седи добре и с кожен колан и искам да го нося и така понякога. Нещо такова за пример...
Скрит текст:

Въпросът е какво правим с колана, след като се разкопчае палтото? Smile В чантата ли да си го напъхам, хаха?

Правила съм го този номер вече с шлифер, да сменя колана с кожен. За изглеждане - супер добре изглежда, обаче ако го оставя отворен, коженият колан е твърд и изобщо не пада удобно отстрани, а се гъне и бута в ръце, чанта...
Скрит текст:

https://www.marieclaire.com/fashion/news/g4916/cute-fall-outfits/?slide=14

Eто и тук показват, но явно не се предвижда да се носи в различни фази на закопчаване/разкопчаване в хода на деня. Simple Smile))

Единствено ми хрумва да се търси специално колан от супер мека кожа... или издайте някакво друго know-how.

# 314
Аз бих го вързала за чантата, както връзваме шалове... или бих го преместила под палтото.
... моите чанти винаги са големи и мога да събера екстра колан, но разбира се, не винаги това е така със всеки.

Общи условия

Активация на акаунт