Стилът ни според възрастта - тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 2)

• 56 317
  • 832
  •   1
Отговори
# 750
#Barbabeau много ме заинтересувахте със това че сте учила цветознание, може ли да напишете нещо повече за този курс? 🙂
Това си е стандартна дисциплина за всякакви арт/арх/дизайн специалности. Май всички минават през нея още в първи курс. Simple Smile)) Аз специално с графичен дизайн. В художествените гимназии също се учи още в училище.
Скрит текст:
А иначе се учи точно цвят: Като почнем от физиката и дължините на вълните. Адитивно смесване на цветовете (RGB, примерно всякакви екрани), субтрактивно смесване (примерно при мастилата за печат CMYK). Цветното колело и съответно цвят/нюанс/тон/оттенък. Гами. Различните комбинации по контраст - триади, тетриади...
Май горе-долу това е основното на теория. Другото са една година цветни задачи, за да упражняваме теорията и да внимаваме синьо и черно да не се срещат, че иначе лошо. Joy

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 22:44 от Barbabeau

# 751
Синьо със зелено - много за. Това синьо с черно - става, но не ми е любимо. Имам едно такова синьо палтенце - халат и много ме дразни, че е с черна шал яка. Добавя ми излишен тон, с който трябва да се съобразявам.
Виж зелено с черно ми харесва
Също черно със светло синьо

# 752
Според мен всеки цвят се съчетава с всеки друг, в случая е по-важен тона на съответните цветове.

# 753
  • Canada
Синьо с черно - да. Синьо и жълто обаче ми е супер банална комбинация.

# 754
Агент, по повод на строгото съчетаване на чанта-обувки скоро четох някъде, че това вече е толкова аут от всякакви тенденции, че май само Кралица Елизабета била останала да го спазва. Joy

А какво мислите за тренда от доста ярко и чисто синьо и черно? Навремето, като учих цветознание, помня как преподавателката казваше, че за всякакви комбинации може да се намери начин, само синьо и черно не може да преглътне под никаква форма! Satisfied Да, ама това са мои цветове. Сега, като ги виждам в смели и готини комбинации, на мен ми харесват. Simple Smile

На мен лично много ми харесва синьо-черно - в моята глава това е равнозначно на blue hour фотография Simple Smile Нямаше ли го този тренд преди няколко години или се лъжа...май все пак не се лъжа.
(много харесвам и черно-кафяво... знам, знам!)

БарБ, завидях ти за специалността, ще взема на стари години да запиша нещо такова артси, цял живот натам ме тегли и все други неща уча! Но няма да се съглася с преподавателката ти! Simple Smile

А за матчи-матчи тренда преди 20+ год си беше не тренд, а як закон, също като мебелите на родителите ни, които се купуваха на серии и всичко беше матчи и симетрично. После (по мои спомени може би след 2005 някъде) всичко стана еклектика и фюжън - от манджите в кръчмите през вътрешна и външна архитектура та до модата да се съчетават различни стилове и несъчетаемости. Стана ми изведнъж широко на душата - колко дрешки са ми отлежавали докато им намеря идеалните обукви, а после към обувките - чанта, а към нея колан и/или ръкавици Wink

Да се илюстрирам:

... моята снимка не може да се сравнява с Ван Гог, но ще ми простите тази наглост Grinning

PS Коя показа онзи жесток бански и още по-страхотен крак!?

McKitty, ти си хммммм, как да го кажа по-деликатно... незаконна! Машалла!!!

Скрит текст:
И малко черно-кафява, ненацистка класика...

Хахахах, а тук са и трите обсъждани комбинации накуп!

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 06:32 от Agent Provocateur

# 755
Почти всички показани синьо/черни комбинации са ми много на сърце, аз самата комбинирам често. Най-банално е с деним и черен топ, примерно.

За черно/кафяво дълго време бях много скептична, но отново - зависи от нюанси, материи и детайли.

Агентче, хаха, 😂 съвсем законна съм си в момента. Това е било преди 20+ години, все пак.

# 756
Комбинациите, които сте показали от синьо и черно, са стилни, но не подхождат на всеки тип жена. Съчетанието с тъмна коса и по-тъмна кожа никак няма да изглежда добре, но виж на сини очи и светла кожа би стояла перфектно. Може евентуално и с кафеви очи, но задължително със светла кожа.

# 757
  • София
Синьо-черно ми харесва. Показаното съчетание на синьо и зелено ме ужасява.
А кафявото за мен е върхът на депресията. Харесвам обаче т.нар. цвят коняк.

# 758
  • София
Аз имах една синя зимна рокля и я носех така /черен клин, черни ботуши, черна чанта/.

# 759
На мен точно ми подхождат цветове от топлата гама и смятам, че най-добре изглеждам, облечена в зелено, бежово, таупе.

# 760
Днес съм краварката в левият ъгъл😂

# 761
  • Mediterraneo
За моите възприятия черното се съчетава с абсолютно всичко! Обожавам черно и никога няма да спра да го нося.
Най- смелите ми комбинации са зелено със синьо и червено с розово. Отдавна не съм ги носила, защото зеленото изчезна от гардероба ми още през тийн периода ми. Розовото също е изключително рядко явление, че и да го съчетавам с червено. А червено много носех в един период, имах от чанти и обувки, до якета и шапки. Вече нямам нищо, но ми липсва.

# 762
Обожавам комбинацията между синьо и зелено. Но виж, червено с розово не съм носила никога като се замисля. С розово като цяло не се харесвам.
Черно и тъмно синьо на снимки ми изглежда добре, но иначе ми е много хм..дарк и не съм се сещала за такава комбинация в облеклото си.

# 763
Черно с кафяво е много любима комбинация в моите очи, адски експлоатирана и надграждана. Особено в миналото, когато носех повече черно. Към момента кафявото все още заема голяма част в гърдероба ми. Heart

Синьо със зелено и аз тача.

Червено с розово ми е супер френско като тенденция. Реално едва това лято се осмелих по- често да комбинирам двата цвята, и то розовото беше включено като елемент в аксесоарите. Например- червен панталон, бяла тениска с надпис, дискретна част от която е в розово и шал с ненатрапчиви розови мотиви; или- комбинация от същия червен панталон и тениска, но комбинирани с така обичаните от едни и мразени от други чехли Биркенщок цвят пепел от рози и слънчеви очила с розови стъкла...

Фреймче, супер си!!! Heart Eyes

# 764
Черното не е моя цвят, също и тъмносиньото, както и кралско синьото. Създава ми един уморен, тъжен вид.  Дори и черното като универсален цвят не е за всеки. А бялото - още повече не ми харесва от черното. Розово също.
Като цяло имам всякакви цветове в гардероба си и затова мога да преценя с кой цвят как изглеждам.

Общи условия

Активация на акаунт