Стилът ни според възрастта - тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 2)

• 56 308
  • 832
  •   1
Отговори
# 765
Много харесвам оранжево с цикламено и розово с червено, макар че аз не нося, защото не ми отиват.

Черно с кафяво (студено или неутрално) също много харесвам и нося. Надявам се на повече дрехи в кафявата гама по магазините, макар че тази година май клонят към топлите тонове които на мен не подхождат.
Черно с тъмно лилаво (патладжанено) също ми е любима комбинация и тази я нося доста.

# 766
Почти всички показани синьо/черни комбинации са ми много на сърце, аз самата комбинирам често. Най-банално е с деним и черен топ, примерно.
Ееее, не, сини дънки не се броят за цвят в облеклото! Laughing На всичко отиват и с нищо не си пречат.

Харесвам обаче т.нар. цвят коняк.
И аз! Heart Eyes Кожени чанти, колани, обувки... дивани Satisfied в цвят коняк ми седят много благородно и с непреходна красота. Нещо като сините дънки, ама за кожа.

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 11:37 от Barbabeau

# 767
  • София
Barbabeau, страхотни неща си показала!
 Аз комбинирам черно и синьо цял живот (въпреки че и на мен в младините са ми казвали, че не трябвало да се комбинират). Единствено внимавам с тъмно синьото, тъй като понякога до черно, то седи като "избеляло". Но черното с кралското синьо е разкошно.
 От една година съм на "вълна" изумрудено зелено! Комбинирам със синьо предимно(с черно и сиво, също)

# 768
  • Пловдив
Едно време беше нещо като фундаментално правило, така са ме учили (не в училище, нямам такова образование): черно и бяло се съчетават с всичко. И със синьо също. Grinning

# 769
  • Русе
Аз имам рокля и блуза в синьо с черни дантели по ръкавите.Не ме дразни съчетанието. Днес случайно съм със светло син панталон и черна блуза на цветчета.
Скрит текст:

# 770
  • София
Много сте вдъхновяващи! Разкошни примери сте дали!

Черно и синьо са ми крайни и не ги съчетавам, но утре ще опитам.
Розово/ цикламено с червено харесвам и нося, червено и оранжево ми е по-критично, но се е случвало (особено ако са римските нюанси на цветовете). Синьо и зелено също много харесвам.
Черно и кафяво - много внимателно, рядко, зависи от нюанса и в каква кондиция съм като цяло. Цветовете влияят много непосредствено на настроението ми и тази комбинация понякога ме "загробва", особено есен, когато така или иначе страдам от късия ден.

# 771
Аз обичам да експериментирам с цветовете. Супер приятно ми е да се обличам с някакви по - необичайни съчетания.
Преди време си взех розова пола с коралови и златисти елементи в изблик на романтичност,  неприсъща ми обикновено. Комбинирах я със светло  кафяво кожено яке и велурени кларкове, сиво-кафява жилетка и синя шапка и  шал за баланс на цялата тази "мека топлина" Simple Smile.

На принципа, че щом Матис го може, защо пък да не опита човек. Хареса ми.

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 15:58 от pep_si

# 772
Аз обичам да експериментирам с цветовете. Супер приятно ми е да се обличам с някакви по - необичайни съчетания.
Преди време си взех розова пола с коралови и златисти елементи в изблик на романтичност,  неприсъща ми обикновено. Комбинирах я със светло  кафяво кожено яке и велурени кларкове, сиво-кафява жилетка и синя шапка и  шал за баланс на цялата тази "мека топлина" Simple Smile.
Скрит текст:
На принципа, че щом Матис го може, защо пък да не опита човек. Хареса ми.
Според мен е разкошна есенна комбинация....харсвам смели съчетания.

# 773
Барб, браво! Огромно браво!

МакКити - тази нечовешка дължина си е подсъдна и незаконна независимо от годините! Grinning
Колко сте висока, ако не е нахално да попитам? 180?
Комбинациите, които сте показали от синьо и черно, са стилни, но не подхождат на всеки тип жена. Съчетанието с тъмна коса и по-тъмна кожа никак няма да изглежда добре, но виж на сини очи и светла кожа би стояла перфектно. Може евентуално и с кафеви очи, но задължително със светла кожа.
Helinor17 - съгласна съм с вас, че 90% от показаните комбинации биха подхождали изключително на много светла кожа/тъмна коса най-вече (зимен цветови тип), но пък и ние, които хич не сме Снежанки си имаме оттенъци на синьото, които ни стоят добре и биха могли да бъдат комбинирани с черно. Дали ще е толкова красиво и ефектно, колкото посочените примери с кралското синьо - по-скоро не, да не кажа "твърдо не"... но за разнообразие и закачка - защо не?

Моят личен трик, когато много ми харесва цвят, за който съм 100% сигурна, че изобщо не ми отива е да си намеря някакъв аксесоар, та да ми мине мерака и да внимавам да не е близо до лицето ми - ръкавици, колан, обувки, чанта (неон е последния ми пример от това лято). Когато е дреха в цвят, за който знам, че е почти ОК за мен, но много невероятно да нося (розов пуловер например) предпочитам да си намеря шал в дадения цвят или комбинация от цветове и да си го нося с моите си неутрални цветове.

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 18:13 от Agent Provocateur

# 774
Днес съм в черно и синьо-зеленикава блуза. Успях да се окапя по път към работата, може това да ѝ е последното носене на тези блуза Confused

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 01:00 от Анонимен

# 775
  • София
Аз май съм Soft summer/autumn и синьо тип офис риза и бебешко синьо много ми отиват и ги харесвам.

# 776
Чудесна си, Спинкълс, и в прекрасна спортна форма! А колко обичам тези teal-ish цветове!
(и наистина какъв им е проблемът на тези материи, докато извадиш едно петно ти се разказва играта)

И като казах петно... сдобих се мъничко петно от вода на любимата ми италиано-флорентинска кожена чанта в цвят "коняк" и ММ щедро предложи да ми я бил "почистил" с някакъв много фенси и скъп препарат за кожа... Е, вече нямам чанта в цвят "коняк".... имам проста кафява чанта. Много ми докривя Sad

# 777
И аз нося черно и синьо постоянно.
Харесвам много тюркоаз, тъмно синьо, пастелно синьо, морско синьо, аква, индиго, и наситено турско синьо. Почти всичките ми връхни дрехи са сини и черни.

Рядко купувам нещо различно, но имам сиво и червено манта, корал манто, бели палта , бургунд червено палто и розово ски яке Wink

# 778
  • София
И аз откакто навърших 40 взех да трупам манта - кожено черно, синьо, розово, бежово 2, сиво... Обичам впечатляващи връхни дрехи.
Иначе имам и черно яке с качулка, когато съм "под прикритие".

# 779
Аз като си гледахме  снимките и дрехите от преди 20 години осъзнах, че стила ми е същият.

Манта нося  от 18 годишна,  а на бала си взех два костюма, които да нося и като студентка. Единият беше в турско синьо Simple Smile, а втория костюм за знаменосец беше  тъмно синя рокля до над коленете и сако в бяло и същото синьо.
 Обичам елегантния стил и само у дома/ пазаруване съм спортно елегантна.
Само дънки не нося отдавна, но прав панталон или  Чарлстън,  права пола/ рокля и риза със сако/ жилетка и шал са ми запазена марка и постоянно ходя така.

Общи условия

Активация на акаунт