Стилът ни според възрастта - тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 2)

• 57 284
  • 832
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Прибирам в чантата. Аз миналата години изгубих месеци да търся мек черен колан, докато накрая не открих два на нашия таван. 😁

# 316
Коланът в чантата, с други думи, тоя стил трябва да се носи със способна да побере и колана чанта. Има висок риск от изгубване, ако се подмята насам-натам.

# 317
Слагаш го на гривна около китката или в чантата. Smiley

# 318
Аз бих го вързала за чантата, както връзваме шалове... или бих го преместила под палтото.
... моите чанти винаги са големи и мога да събера екстра колан, но разбира се, не винаги това е така със всеки.
Това с връзването не можах да си го представя. Имаш ли пример?
Мхм, моите чанти не винаги са големи. Обичам и малките чанти с верига, въпреки че едвам се събирам в тях, но упорствам. :facepalm:
А под палтото е идея, за която не се бях замисляла.

с други думи, тоя стил трябва да се носи със способна да побере и колана чанта.
Явно е така. Simple Smile))

Слагаш го на гривна около китката или в чантата. Smiley
Ехе, около китката. Значи не истински колан с катарама, а трябва да е нещо като кожена връзка.

# 319
Наслояване не харесвам, имам си дрехи за различните сезони. Късите чорапки ми дойдоха много дори за коментиране.

# 320
Трендът на чорапи + сандали /чорапи + по-официални обувки се появява периодично всеки няколко години от първия път когато ме стресира в началото на 90-тте - визирам гореспоменатите реклами на Версаче Simple Smile След това вече не ме стресираше, беше страхотен хит около 2008-2010, но си признавам, че не всяка с чорапи и сандали ми изглежда адекватно, но това си важи за всяка "мода".
Тази година изглежда така:
https://www.vogue.com/article/socks-and-sandals-trend

Anna Sui Spring 2020; A.P.C. Spring 2020; Chalayan Spring 2020; Fendi Spring 2020; Salvatore Ferragamo Spring 2020; Simone Rocha Spring 2020.

Ergo, ако Fendi, Vuitton, Dior and co. могат да си го позволят, то и Harpalike може да обуе супер стройните си и дълги крака в чорап + обувка/сандал. По-късокраките от нас да му мислят Wink

PS Този, както и всеки друг моден тренд са абсолютно незадължителни за носене, ако не съответстват на нашия собствен стил и естетически установки. Но факт е, че е актуално и хората си ги носят.
Скрит текст:
Имам една колежка - винаги е с чорапи до/над коляно. Винаги много екстравагантна - бивша балерина от руската школа, фигура, стойка - какво и да сложи изглежда зашеметяващо. И един ден и правя комплимент за нещо и добавям "... а тези чорапи са ви запазена марка, толкова актуално и оригинално ги вписвате във различните стилове.", а тя прихна и ми отговори "Да ты что, дарлинг, у меня просто варикоз вен" Grinning

Това с връзването не можах да си го представя. Имаш ли пример?
Мхм, моите чанти не винаги са големи. Обичам и малките чанти с верига, въпреки че едвам се събирам в тях, но упорствам. :facepalm:
А под палтото е идея, за която не се бях замисляла.
Щракнах... точно както си връзвам шаловете или шнолата...
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 00:05 от Agent Provocateur

# 321
  • Mediterraneo
Абе ако ще и Господ да ми се яви по сандали с чорап, не го възприемам и толкова. Трябва ли да охкаме на всичко, показано в темата, че е яко? Това не е, определено, независимо от краката в чорапите.

# 322
И аз така бях, обаче имам ето тези сандали:
Скрит текст:

Ръбът на лентата на пръстите така опира в палеца ми, точно където свършва нокътя и започва кожата на пръста, че ми е непоносимо да ги нося на бос крак. Научих се да ги нося с чорапи (съответно ги нося само с дълъг панталон), които са толкова тънки и нямат ограничител, че всъщност не личи, че ги нося.
За видими чорапи и сандали и всякакъв тип обувки съм за, стига да си пасват стилово. Показаните на снимките ми харесват и бих ги носила, ако се обличах така.

# 323
Твърдо мисля да проусна тренда на чорапи със сандали до края на живота си. Независимо колко са прекрасни краката и чорапите и обувките сами по себе си, комбинацията е потресаваща Simple Smile

# 324
Твърдо мисля да проусна тренда на чорапи със сандали до края на живота си. Независимо колко са прекрасни краката и чорапите и обувките сами по себе си, комбинацията е потресаваща Simple Smile
И аз така... Simple Smile  сандал и чорап ми е като бански и ботуши. Изобщо, днешната "мода" наистина е миш маш... всеки носи каквото има и харесва. Simple Smile

# 325
  • София
Как сте днес?
Има ли почитатели на tomboy стилистиката и как я интерпретирате за вас лично?

# 326
Харпа, да си призная, даже не знаех какво е това. Всъщност, с изключение на варианта тениска - джинси ми харесва, може да бъде много екстравагантно и впечатляващо на определен тип жена. Безкрайно женствената и красива Моника Белучи изтлежда невероятно. Само като идея, тази снимка намерих, точно такова съчетание  иначе не ми харесва:
От фигурата на Анджелина, обаче, тръпки ме побиват с това облекло:

# 327
Чорапи със сандали? И то на пола 🤢
Все пак малко вкус не е излишен, ако ще и висша мода да е,  грозно е.

# 328
  • София
Из квартала съм предимно томбой - тениска, широки дънки, долнище...

# 329
  • София
Tomboy е мъжкаранския или момчешки стил в общи линии. Мисля, че жените над 40 не го харесват особено, но пък може да се получи и много ефектно. При него може да има напластяване, и гаврош излъчване.

Silver, показаните от теб примери са за специален повод. И двата много хубави, между другото. Но може да се носи и в ежедневието. Няколко примера:

На мен много ми харесва за хладните дни. И да, днес съм томбой, макар и с лъскави (каква изненада!) чорапи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт