Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)-9

• 65 912
  • 767
  •   1
Отговори
# 150
здравейте, споделям, че съм доволна от крема на биотрейд мелабел форте и слънцезащитата, която е  също на мелабел 50+ , отделно правя маски с лимон и мая,или някакви други може, но пак с лимон, иска се постоянно мазане и търпение! Simple Smile)

# 151
Пак се включвам, малко по назад похвалих микронидлинга, но от 2 дни усещам появата на киста, предполагам от  дупченето. Едвам се отървах от две на лицето, подкожни... и за това и правех процедурата, малко да се позаличът белезите. Това го пиша с уговорката, че разбира се, не съм медецинско лице и проблема може и да е друг. За това който ще прави с едно наум да подходи.

# 152
  • София
Каква е тази киста на лицето

# 153
Аз пък съм с херпес под окото и над устната след химичния пилинг. Не виня лекарката, защото проблемът явно е бил в мен. Обелих се и петното на челото е изсветляло с една идея. Но резултат някакъв на 20-я ден..

# 154
Yellow_girl, подкожна пъпка. Не е точно цирей, казват му дерматолозите кистозно акне. Аз винаги съм имала пъпки, но нищо фрапантно, мазна ми е кожата просто, до миналата година когато не ми излязоха две такива, от двете страни на бузите. Едвам се оправих и белезите които оставят са си видими и големи. И ако пак почне нещо такова... направо ще се гръмна вече Frowning1

# 155
Миналата седмица посетих гинеколог, пуснахме изследвания, споре него няма нищо общо петната и бенките.  TSH-3.750 FSH-4.350 LH-5.85 Тестостерон-0,37 Чудя се да ходя ли на ендокринолог?
Четох, че трябва да се пречисти черния дроб, може да било от него.

# 156
Здравейте, има ли дами които позлват продукти на The Ordinary?
Искам да попитам дали е удачно за нощна грижа на лицето да се смеси Anti Pigment на Юсерин със Vitamin C Suspensions 30% in Silicone?

# 157
АМи Anti Pigment на Юсерин серума нали първо той се слага. Не знам къде мислиш да слагаш вит. Ц-то. Първо е серума, после крема. Вит. Ц къде?

# 158
Не знам дали е грешно, но аз лично първо слагам серума с Вит. Ц, след като попие нанасям и този на юзерин

# 159
Аз бих питала/писала на Юсерин какво препоръчват в такъв случай. Иначе има вероятност едното да отива на вятъра сигурно. Тоя вит. Ц е със силикон, дали ще пропуска серума на Юсерин? Дали не запечатва някак си? Кой знае. И аз не съм сигурна. Само си разсъждавам.

# 160
  • Седмото небе
Този Вит. С суспензия е по-скоро кремообразен продукт, не е серум. Така, че ако се следва някаква логика и ред на нанасяне по плътност на продуктите, първо би трябвало да може да се нанесе серума на Юсерин и след това ТО.
Точно според мен заради съдържанието на силикон би попречил на попиването на други неща след него. Щом в примерните рутини, кои марката препоръчва суспензиите са втори продукт след серумите им, би следвало и с нещата на други марки да е така.
Не налагам мнение и аз само си разсъждавам де...

# 161
А не е ли редно първо да се открие причината за поява на тези петна и тогава да се търси начин да се заличават?

# 162
Е аз ползвам друг серум, който не е кремообразен и до колкото пише на опаковката е с натурални съставки. Сега съм на https://www.amazon.de/gp/aw/d/B01E7UUNUA/ref=ox_sc_act_image_4?s … YNEZNC3&psc=1
Но съм си взела друг на Юзерин, за след като ми свърши този. Честно казано, като го купувах не обърнах внимание каква е консистенцията. Някой дали има впечатления от него?

# 163
  • Седмото небе
А не е ли редно първо да се открие причината за поява на тези петна и тогава да се търси начин да се заличават?
А те след като вече са се появили, дори и да се открие причината за тях, дали това ще спомогне за по-лесното им заличаване? А и не винаги произхода им може да е напълно ясен...
Ако проблема е в напреднала фаза и негордата “собственичка” на петната е силно притеснена от тях, за мен е напълно нормално да търси начин за корекцията им Wink

# 164
  • някъде под слънцето...
А те след като вече са се появили, дори и да се открие причината за тях, дали това ще спомогне за по-лесното им заличаване? А и не винаги произхода им може да е напълно ясен...
Ако проблема е в напреднала фаза и негордата “собственичка” на петната е силно притеснена от тях, за мен е напълно нормално да търси начин за корекцията им Wink

Като човек  , който е загубил поне 5 години в самопредписани схеми в битката с петната, но успял да ги заличи(без да рецидивират вече 10+ години)  само два месеца след посещението  при лекар дерматолог и предписаното лечение , мога само да кажа, че всеки сам си преценя.

Общи условия

Активация на акаунт