Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)-9

• 65 924
  • 767
  •   1
Отговори
# 165
Сега, ако кажеш и кой е лекаря......Защото аз съм посетила поне 6-7 и ефект няма, въпреки скъпите кремове и лазери, които са ми пробутвали през годините.

# 166
  • Седмото небе
Sl, а благодарение на посещението при лекаря и предписаното лечение от него ли са заличени петната без рецидив за вече 10+ години? Не питам за да се заяждам, а наистина ми е интересно. И в какво се изразяваше лечението-процедури, кремове или и някаква друга терапия? Как беше извършена самата диагностика и лечение, за да се постигне такъв резултат?

# 167
Аз също искам да си обърна внимание и да започна да третирам,но това,което ме притеснява е да не стане обратния ефект.
Другата седмица имам час за онкодерматолог, за да погледне  бенките, които непрестанно излизат. Дано да е компетентен за тях и за петната, защото силно започнах да се притеснявам. Станала съм като петниста хиена от тези бенки, чак не мога да се гледам..

# 168
  • някъде под слънцето...
Писала съм  многократно коя е клиниката.
Отидох там, по съвет на дама от форума.
Исках пилинг, но  беше август и разполагах само с 14 дни престой в България
Прегледаха ме, прдписаха ми  рецепта с приготвени  в аптека кремове .Дадоха ми и насоки как  и кога да ползвам  слънцезащита.Ефекта се видя още докато бях в България , а нещата си дойдоха на мястото след като приложените по схема  мехлеми свършиха.
Писала съм многократно по въпроса(коя е клениката, съдържанието на крема и в коя аптека го направиха, ), и всеки път отнасям порция хейт.
Не виждам защо трябва да си го причинявам отново.
Просто написах мнението си по въпроса дали е удачно, човек да потърси специалист.

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 14:57 от sl

# 169
  • Седмото небе
Да, да, сега се сетих. Лекарката, чието име не помниш е била в клиника Леже артис, Стара Загора. Даже скоро го коментирахме това. Просто не направих връзката, че беше ти. Благодаря за отговора все пак!

# 170
  • някъде под слънцето...
Да  , оказа се, че има и други доволни от въпросната клиника, а единсъввната аптека, където забъркваха рецвптите беше до Аязмото.

# 171
  • Los Angeles CA
sl,
не съм чела какво си писала за тази клиника и дерматолозите, но аз досега не успях да намеря доктор, който да ми оправи петното, което ми се появи на лицето след раждането на второто ми дете. Да,  правих лазер  и дълбок пилинг , дадох доста парички избледнява да , но не съм го махнала и още се боря.

# 172
  • в джунглата
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3952628924824642& … d=227138004040438

Вижте на какво попаднах, направо е Уау резултат, ако не е фототшоп. Има ли запознати?

# 173
  • София
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3952628924824642& … d=227138004040438

Вижте на какво попаднах, направо е Уау резултат, ако не е фототшоп. Има ли запознати?

Съмнявам се да е истина

# 174
Здравейте отново момичета! Ноември правех амелан пилинг, само върху петната, имаше избледняване за 2 седмици и после пак бяха по старому. В момента ходя по дерматолозите и събирам мнения. Единият лекар ми предложи Козмелан пилинг с последваща грижа за вкъщи от комплекта на пилинга, прави се 3 месеца поред. Поинтересувах се в нета и резултатите са уникални, Но след това пак се възвръщат при 99 % от случаите. Продължи търсенето и попаднах на Picolaser с който се премахват татуси и го дават чудесен за мелазма. В случаят говоря за мелазма, не за петна от слънце, или друг вид пигментация, защото се лекуват различно. Мелазмата рецидивира и се лекува цял живот, като се потиска ензима тирозиназа. Има жени, които пият транексамова киселина, предписана от лекар, както и антиоксиданти... Те първа проучвам нещата с Picolaser, но и там както и при всеки Лазер нещата не са ок след това. Всичко е комплексно и една лекарка ми каза, че мелазмата се маха лесно, трудното е след това да задържиш резултатите. И тук нямам предвид минералната spf 50 защита, която е задължително да се използва и обновява... Аз не съм раждала, а получих проблемът в чужбина, през зимата излизайки навън без слънцезащитен крем за 20 мин... Но и тогава бях под огромен стрес. Предполагам, че може би и роля са играли хормоните. Имам я от 2 г, изследвала съм всякакви хормони на щитовидната жлеза, полови, на хипофизата и всичко е наред. Не пия противозачатъчни, които са друга причина за появата. И така... Намеря ли решение задължително ще споделя и ще се радвам да помогна.
В момента използвам Eucerin antipigment серум и спот коректор, серум и лосион на Biologique recherche pigm 400. В годините използвах хидрохинон 4%,след спиране на кремът се появяват отново, както и крем по рецепта, който съдържа 6%хидрохинон, третиноин и стероиди. Този крем е подобен на немския pigmanorm като състав.

# 175
Правя алергична реакция срещу Експигмент - след намазване, местата се зачервяват и сърбят. Явно остатъчните петънца които имам, ще си стоят и евентуално махнат сами.

# 176
Взех си и аз крема “Експигмент” 4 процента, за да третирам едно петно на скулата. Днес го взех и реших да си мацна петното за проба. Сложих малко количеството и съответно нямах реакция първите два часа, затова сложих добре върху цялото петно, което е голямо, да речем, колкото монета от 5 стотинки. И сега мястото е почервеняло. Зачервяването стана някъде на четвъртия час. Аз, разбира се, се паникьосах и веднага се измих, но май късно - зачервяването си стои. Сега много ме е страх да не си навредих още повече с този крем и май няма да посегна към него вече. Възможно ли е от едно намазване да ми стане нещо фатално? Нямам подуване, сърбеж или паране, само зачервяване. Уточнявам, че цял ден съм вкъщи, не съм се показвала на слънце или нещо такова.

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 23:04 от kalina_pehlivanova

# 177
Експигмент така действа.Прави пилинг на петното.После ще се обели.Макар при мен да е едва забележима тази теакция.След упорито мазане има ефект(2м. мазах сутрин и вечер)

# 178
Ох, успокои ме. Реших, че имам някаква непоносимост с това зачеряване.

# 179
  • София
Здравейте, преди месец ми изгориха с лазер хемангиом на носа. Дерматоложката ми каза да се мажа с цика крем няколко дни. Рана вече няма, но на мястото вече има още по-видимо кафяво петно. Дали става въпрос за пигментация и как да я махна? Моля и за коментар на този крем https://sanita.bg/kozmetika/биодермa/white-objective-pigmentirana-kozha/bioderma-pigmentbio-noshten-krem-za-litse-50-ml-bioderma-pigmentbio-night-cream-50-ml/

Общи условия

Активация на акаунт