Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)-9

• 65 640
  • 767
  •   1
Отговори
# 690
Случайно попаднах на темата, търсейки поддръка за 30+ дами 😊
Само аз ли се наслаждавам на неравномерна пигментация(мисля, че не са лунички). Аз си ги харесвам, като имам 2-3 по-шантави големи в профил. Може би ще ги мажа на зима с ретинол и крем вит Ц на Ordinary, но не държа да се махат.
Слагам временна снимка, че не краят на света да имаме пигментация 😁

https://aslpic.com/TJl4

Не ползвам ФДТ, понякога бб крем, не покрива всичко и просто си живея така без да ми е мания да махам.

# 691
Аз се мразя заради петната. Въпреки пазенето вече съм цялата в петна по лицето и нямам търпение да дойде октомври месец и да почвам избелващите кремове.

# 692
Никой ли няма опит с лазерни процедури?
Ох, кауза пердута ли е?

# 693
Има доста мнения за лазер в предишната тема.

# 694
Ох, кауза пердута ли е?
Аз имам,никакъв ефект няма по отношение на пигментациите,дори и краткотраен такъв нямаше.

# 695
Ох, кауза пердута ли е?
Аз имам,никакъв ефект няма по отношение на пигментациите,дори и краткотраен такъв нямаше.

Къде във Варна го прави?
Отчайваш ме!

Ще погледна и старата тема, уж наглеждах, но там конкретно се пише за Леге Артис, а във Варна няма. Нито пък тяхната апаратура.

Аз искам да се преборя с пигментации и капилери около носа и бузите.

В другата пък препоръчват ретинал, такива продукти не съм ползвала.. Може би трябва да отида на консултация при кадърен козметик.

# 696
alethea, аз не живея в БГ. Преди време бях тръгнала да търся лазер за петно на челото ми. Петното толкова е бледо, че дерматолога гледа 2-3 мин за да го види. Като казах че съм отишла за лазер на това петно, направо ме изгони. Петна не се третирали с лазер. Е хубаво де, в описанието на процедурата с лазера пишеше че е за слъчеви петна. Според тоя дерматолог моето било мелазма. Не знам каква е разликата. Май още тогава попитах тук и някой ми обясни, но не съм запомнила. Каза ми че още по-голяма беля ще си навлека с лазера, петното щяло да стане много по-тъмно. Та има явно значение какви са петната. Аз не знам на какъв лазер се бях засилила, защото така и не ми позволиха да стигна до него. Но не всички петна са подходящи за лазер и вероятно доктор трябва да прецени твоя случай.

# 697
Ох, кауза пердута ли е?

Къде във Варна го прави?
Отчайваш ме!

Ще погледна и старата тема, уж наглеждах, но там конкретно се пише за Леге Артис, а във Варна няма. Нито пък тяхната апаратура.

Аз искам да се преборя с пигментации и капилери около носа и бузите.

В другата пък препоръчват ретинал, такива продукти не съм ползвала.. Може би трябва да отида на консултация при кадърен козметик.
Според мен е по - правилно с кадърен дерматолог, но аз и на тях много им нямам вяра.

# 698
Скрит текст:
Ох, кауза пердута ли е?
Аз имам,никакъв ефект няма по отношение на пигментациите,дори и краткотраен такъв нямаше
.

Къде във Варна го прави?

[/quote] В Скин Лайн го правих,но не препоръчвам,че и на Кармакома ги препоръчах и гледай какво я скопосаха баш там.А и полза за петната няма да има никаква.То реално изгаря кожата на точки и я излющва,но през това време докато падне лицето ми стана като на египетска мумия съсухрено като пергамент,едва изчаках да се обнови кожата.И в дългосрочен план за мен машините топят лицето.Първоначално дават някакъв оток,после уж малко по-свежа кожа,нов колаген и изведнъж се изпайдушваш.Нищо машинно не давам даже да си отворят устата да ми препоръчат.Ако искаш да се люшиш,много по-добре става с дермапена,че и по-бързо ми се сменя кожата на едри парцали за няколко дни съм готова.Но лятото твърдо не.

Нищо с ретинол не ползвам,само веднъж нещо си бях намазала и пигментирах зверски и то без да съм се пекла,избягвам ретинола много стриктно и чета състави на продуктите.
На мен за избелване най-добре ми действа коджиковата киселина,нищо друго няма реален ефект.Но до лятото,на есен всичко наново,това е положението.

# 699
Отчая ме......
Гледам в интернет клипчета и преди/след с този лазер https://www.drkaliasheva.com/services/ipl-za-premahvane-na-petna … kravonosni-sadove
Скрит текст:
и към него съм се насочила...

Трудна работа читав дерматолог във Варна...
Не искам да свиквам с тези петна... а микронидлинг дали ще помогне?

# 700

И аз не искам,ама не ме питат Relaxed
 Микронидлинг си е дермапен,не правиш ли у дома сама? За петната сякаш не ми помага,знам ли,то понеже зимно време наред с това мажа всяка вечер серум с коджикова аз мисля,че ми избелва тя,не дермапена.

# 701
Аз започвам още от септември с избелването и целогодишно ползвам слънцезащита. Наистина е проба грешка, защото съм пробвала какво ли не и не всичко работи при мен. Сега очаквам нов за мен серум с облепиха, която изсветлява нарушената пигментация. На 1ви септември ще го получа от Бгбокс и ще дам мнение. Но моя приятелка козметичка ми каза, че няма проблем да използваш целогодишно избелващи продукти, стига след тях да слагаш слънцезащита 50+ за лицето. Все пак аз по време на плаж се въздържам Simple Smile

Абсолютно съгласна съм с казаното, като споделям от личен опит. Трета година вече ползвам и лятото избелващи продукти. Всяка година след морето заради едно ужасно голямо петно на челото не мога да се гледам в огледалото. През останалата част на годината изчезва до степен, че наистина почти го няма и само аз си го забелязвам, но след морето вече всички го виждат от километри. Тази година от първия ден след ваканцията започнах да мажа Експигмент и 20 дни след това вече съм го докарала до положението от преди морето. Но задължително не излизам от вкъщи без слънцезащита фактор 50+.

# 702
И при мен лазер не даде дългосрочен ефект.Ползесм козметика за избелване и зимата е оонидимо.Лятото пак се виждат и така…

# 703
И аз какво ли не мажа, правя, третирам. Петната не мърдат. Зимата са по-бледи, лятото потъмняват. Избелващи кремове, ретинол, дермапена, киселини. Точно за IPL се бях засилила, дето ме спряха от него. Та там са си петната, видими според сезона.

# 704

И аз не искам,ама не ме питат Relaxed
 Микронидлинг си е дермапен,не правиш ли у дома сама? За петната сякаш не ми помага,знам ли,то понеже зимно време наред с това мажа всяка вечер серум с коджикова аз мисля,че ми избелва тя,не дермапена.
Микронийдлинг при дерматолог, с читав апарат е много, ама много далеч от дермапен.
Седмица си като драна от котки, първи ден с болка. Обаче да, дава чудесен ефект върху петна и пори, при мен след 2 процедури. Алетеа, ще ти метна снимки във Вайбър довечера ако не съм.

Общи условия

Активация на акаунт