💪"Игри на волята: България" - сезон 2, тема 3 /14.09. - 20.09.2020/

• 53 839
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 285
Аз се чудих дали да гледам втори сезон, ако продължава така май ще мина на Фермата. не че и там няма простотии, но поне правилата са по-смислени и не се сменят на всеки пет секунди. Най-малкото - борят се мъже с мъже и жени с жени, а състезанията за всекиго са комплексни, а не на случаен принцип.

# 286
Оф, не се захващайте  за Фермата, че вчера го загледах- там настоящата фермерка дели храната на мъже и жени - и без да го обсъди с никого... не можех да повярвам на ушите си...

# 287
Йоанна каза, че е заради сестра си в предаването и ще стои, ще се мъчи, ако трябва ще се жертва. Значи явила се е Екатерина - лабилна и неудовлетворена от живота и хоп психотата са открили идеалната възможност да ѝ поставят условие. Ще участва само, ако убеди и Йейл умницата да участва. Така ги виждам аз яйцата!

Димитър пишман пушач само да е до принцесата. Smiley
Цигарите са бонус в резиденцията? Иконома ли ги доставя?

# 288
Жътварите извадиха голям късмет с хвърлянето и торбичките.Защо тяхните торбички бяха съвсем на повръхноста,а другите копаха ями??
Торбичката на рибарите също беше на повърхността, обаче тази която копаеше незнайно защо ровеше в средата надолу.  След като се смениха много бързо намериха торбичката и беше отгоре.

# 289
Оф, не се захващайте  за Фермата, че вчера го загледах- там настоящата фермерка дели храната на мъже и жени - и без да го обсъди с никого... не можех да повярвам на ушите си...

И там има простотия, но поне има логика в регламента на битките. Имаш пет битки, които са комплексни, едната е за памет и знания (алманаха), другите са къде повече къде по-малко комплексни - сила, координация, издръжливост, дори стратегия. Важно е да си наредиш битките правилно и да сложиш това в което си най-силен най-накрая, а това в което си най-слаб - в началото. А тук каква битка ще ти се падне го решават изцяло  организаторите, при това често има силови битки при които се срещат мъж-жена, което е изключено във Фермата.

П.С. Миналия сезон вождът на траките позволи да бъдат дадени три откраднати вафли на трима души, а на други четирима да не се дават вафли. така че това е характерно за игрите в този формат, вече не може да ме впечатли.

# 290
  • SF
А защо трябва да е тайна, че са сестри? Наистина не е честно спрямо останалите. Тя едната ( Йоана) направо си каза, че би се жертвала за другата.

И те не знаят. Търсят някаква драма, от сорта да събират близнаци, които не знаят, че са близнаци, майка и осиновена дъщеря, които цял живот са се търсили и форматът ги открива, друга индийска случка, но не са я намерили и сега креативността им е стигнала до там.
Даже още по-интересно би било, да съобщят, че са сестри, в различни племена и другите да им гледат сеира и да ги подозират във всяка изпусната топка или бавно тичане, че подпомагат сестра си. Ако искат драми, ето по-сериозната драма. Всяка си се състезава честно и със силите си, а съотборниците да мислят, че е бягала бавно, че е мислила дълго на пъзела... Добър повод за кавги и интриги!

Другото, което ме дразни... Променят характерите на участниците насилствено. Вероятно на Йоанна никога не би й хрумнало да краде яйца и да ощетява съотборниците си - нечестна, подла игра спрямо тях. Сега те я заставиха да я изиграе. Тоест, ще гледаме една друга Йоанна - крадла, прецакваща, комбинативна, болна, на хапчета, лъжкиня... Защо?? Нали е риалити. Ако искам филм, ще си пусна режисиран филм. И то от по-добър режисьор.

# 291
Аз сега не разбрах , щом ще стават в един отбор сестрите , в кой отбор ще са заедно ?!

Тоя сезон верно удря дъното !

# 292
Искат да направят латиамерикански сериал. Нещо средно между  "Господарят на Раузан" , където Освалдо Риос играе двама братя-близнаци и "Забранена любов".
Мен много ме подразни, че снощи задаваха въпроси на едната сестра, какви са отношенията й с хората в нейното племе - пред сестра й. това е издаване на вътрешна информация. Нали се сещате, че ако двете сестри попаднат в едно племе, ще играят обединено.

# 293
  • SF
Аз сега не разбрах , щом ще стават в един отбор сестрите , в кой отбор ще са заедно ?!

Тоя сезон верно удря дъното !

Това е само втори сезон. Ние не знаем къде е дъното.
Но когато има драма, добре дошла е на продуцентите. Те често получават неочаквани подаръци от участниците. Или още на кастинга ги подбират не само спортяги, а и с леко драма ефект - липсващ баща, отдалечено семейство, изневяра, самотна майка, сринат бизнес... Но като няма драма, няма драма. Това може да бъде спретнато между всеки един чифт братя, сестри, брат и сестра, мъж и жена.
Като в Биг Брадър, когато вкараха семейсво Миро и Елена и им казаха да си траят. И, за да си траят по-убедително, Елена започна да се сваля с друг пред мъжа си. Много предвидимо, много. Но им се получи и сега търкат историята по всякакъв начин.

# 294
Сестрите можеха да кажат НЕ на "мисията" с яйцата. Няма нищо общо с играта като аргумент.
Жалко,че не го направиха.

Дано не отделят много време на ББ в следващите епизоди, че едва я издържам тази линия на предаването. Вчера първите и последните 30мин бяха трагедия просто, много зле.

# 295
Темата станата по-интересна от предаването.

Тая ем, умната ем, красивата като жабата от вица какво хленчи за условията. Мигар не е знаела какво я очаква?
Никито е голям скицник. Добре че е там да ги разведрява кифладжиите без кифли и рибарите без риба.

За Йоанна и Катя не подозирах. Сладки ми бяха, и също поревах с тях. Явно всички, на които не им показаха визитките ги чака нещо подобно като задачка. И ся покрай тия откраднати яйца ще се диплят драмите. Ее, големи интриганти тия сценаристи значи...

Ивана мисля, че също е в образ. Колкото и да е префърцунена по принцип, допълнително се напъва.

# 296
Довечера в епизода: "Тука има, тука нема, де са ми яйцата?"

# 297
хаха, сурови ли ще ги къта и пренася или ще им ги вари? Smiley Насила ще орезелят момичето. Йоанна от визитката ми звучеше като да си има екстремните и интересни преживявания в живота, ама какво ли не прави човек за семейството си...

Интересно от промото Любо в какво ги е хванал двамата кроасана - Ивана и Димитър?

# 298
  • SF
Сестрите можеха да кажат НЕ на "мисията" с яйцата. Няма нищо общо с играта като аргумент.
Жалко,че не го направиха.

Дано не отделят много време на ББ в следващите епизоди, че едва я издържам тази линия на предаването. Вчера първите и последните 30мин бяха трагедия просто, много зле.

Те използваха, че малката заяви, че би се жертвала, би направила всичко... Показа емоция, сълзи, притеснение за здравето и добруването на сестра си. Поиска размяна. Размяната е невъзможна, но те й предложиха алтернатива, на която след всичките й заявки, тя вече не можеше да каже "не", защото щеше да излезе, че е празнодумка.
Поведението й им е било ясно предварително, след проведени разговори. Усетили са я, че ще се притесни, яко й кажат, че сестра й бедства и няколко яйца биха подобрили значително положението й. Плоско са го измислили.

# 299
Това момиче и без това ще си има проблеми в живота, защото се чувства без вина виновна, че е по-умната, а сестрата е безпътница, тия от предаването допълнително и вменяват вина и отговорности... Ще поемат ли те отговорност, че променят траекторията на мислите на една крехка все още психика, което може да се отрази в дългосрочен план на живота ѝ?! Ситуациите в екстремни условия не остават без следа в съзнанието и имат отзвук по-нататък. Ама кой ти мисли от човешка гледна точка, важното е сеир да има, нали сами са се цанили за това участниците.

Общи условия

Активация на акаунт