Погача на бебе - въпроси, традиции, обичаи

• 33 884
  • 70
  •   1
Отговори
# 45
Аз я натруших на птичките, някъде бях го чела.

# 46
И аз бях чувала за птички, но реших да проверя и тук. Май това ще е..

Иначе няма как да я изядем... Отдааавна не става за ядене .. А и особено парчето , което е прибрано с паричките:)))

# 47
Здравейте имсм един въорид и ще се радвам да ми отговорите На 40 ден сме нс черква. Каква питка се носи обикновенс или тези за погача с натписи.

# 48
Здравейте. Предстои ми погача на бебето. След чистата молитва задължително ли е да се канят гости? ( за първи път ми е )

# 49
  • Beyond the stars
Здравейте. Предстои ми погача на бебето. След чистата молитва задължително ли е да се канят гости? ( за първи път ми е )

Не, правите каквото на вас ви е на сърце. Може и да е друг ден, а може и изобщо без.

# 50
Здравейте, предстои ми да меся погача за бебе, има ли някакви специални ритуали и или нещо подобно по време преди или след месенето?

# 51
Знам, че трябва да е сладка, за да му е "сладък живота".

# 52
Здравейте Мами,аз съм с първо дете и нова в сайта! На моето момиченце 40-те дена се падат на разпети петък…,и скам да попитам хубаво ли е за детето или не да се направи пита тогава или мога и на другия ден след разпетия петък?
Благодаря!

# 53
Попитай свещеник, но мисля че отговора е не

# 54
Не живея в България, и нямаме православна църква,всички са католически…от тази гледна точка питам в сайта! Но мерси все пак

# 55
Добре ,по принцип питката е сладка,а точно този ден е тъжен за християните и строг,строг пост,не мисля че е редно да се прави

# 56
Благодаря ви 🙃

# 57
А като гост какво се носи на погача? Ние правихме преди години ,но вече никакъв спомен нямам гостите освен подаръци за бебето дали са носили друго. Мисля си дали не е редно и нещо за майката или този ден си е само за бебето Rolling Eyes

# 58
А като гост какво се носи на погача? Ние правихме преди години ,но вече никакъв спомен нямам гостите освен подаръци за бебето дали са носили друго. Мисля си дали не е редно и нещо за майката или този ден си е само за бебето Rolling Eyes
Носи се нещо сладко за хапване, хубаво е да си приготвите и монети, които се пускат в текситла, който се държи над главите на бебето и майката.

# 59
Благодаря! Монети  вярно че се слагат,бях забравила и със сигурност щях да отида без портфейл.

Общи условия

Активация на акаунт