Отговори
# 210
Бърборанке,, Flowers Hibiscus Селин е влюбена в Серкан. Тя го каза многократно това. И пред него го призна поне два пъти. Много е трудно да се откъснеш от човека, когото обичаш и да стоиш далеч от него, защото така е по-добре за теб. Това и тя го знае, и Еда и Серкан го знаят, но никой от тримата не може да се отдалечи от любимия си човек (Селин и Еда от Серкан, и Серкан от Еда). Просто необходимостта ако не можеш да си с него, то поне да го виждаш, е по-силна от логиката.

Neorum HugHugHug и всички момичета, които пишете Kissing Heart И аз съм тук, защото ми е изключително приятно да чета размислите ви. Това е първата тема, в която се престраших да пиша и много се радвам, че ви открих.
Stuck Out Tongue Winking Eye и не съм адвокат, но никога не е късно да сменя попрището Kissing HeartSunglasses

# 211
  • Плевен / София
Бърборанке,, Flowers Hibiscus Селин е влюбена в Серкан. Тя го каза многократно това. И пред него го призна поне два пъти. Много е трудно да се откъснеш от човека, когото обичаш и да стоиш далеч от него, защото така е по-добре за теб. Това и тя го знае, и Еда и Серкан го знаят, но никой от тримата не може да се отдалечи от любимия си човек (Селин и Еда от Серкан, и Серкан от Еда). Просто необходимостта ако не можеш да си с него, то поне да го виждаш, е по-силна от логиката.
Само, че Селин по този начин наранява Ферит....а той с думите си "да приключим със Серкан Болат" не знам дали наистина иска да навреди на Серкан, или иска чрез брака да си бетонира мястото до Селин...иска ми се да е второто, защото като бизнесмен има още много хляб да яде.....

# 212
  • София

Neorum HugHugHug и всички момичета, които пишете Kissing Heart И аз съм тук, защото ми е изключително приятно да чета размислите ви. Това е първата тема, в която се престраших да пиша и много се радвам, че ви открих.
Stuck Out Tongue Winking Eye и не съм адвокат, но никога не е късно да сменя попрището Kissing HeartSunglasses

Аз пък си направих профил, за да мога да пиша в темата. Първоначално само ви четях, но просто ръцете ме засърбяха. Чудесно е, че има с кого да споделям мислите си за тази завладяваща очите и сърцето история. Обичам да ви чета. На една вълна сме. Приятно е да се коментира с вас. Гадаем заедно. Тръпнем в очакване заедно. Съпреживяваме заедно. Благодаря ви за емоциите, момичета!

blue, съгласна съм с теб относно Селин и трудността да се отдалечиш от любим човек, дори близостта ви да те наранява - преживяла съм го преди години. И аз като Селин гледах несподелената ми любов в очите и разчитах всеки “знак” в моя полза. Grinning Сега се смея, но колко нощи тогава съм плакала...

# 213
Така и не обсъдихме въпроса - къде, според вас, отива Еда?
Дари, за където и да е тръгнала, няма да стигне до там, защото ще се върне заради болния Серкан. А дали ще си разкрият чувствата или ще се измъчват с казано-недоизказано, аз ти приказвам едно-ти се сещай другото още няколко епизода, това зависи само от Айшето! Като вица-"Ти мене разбираш ли ме? Разбирам те! Добре, сега и на мене ми обясни, щото аз не се разбирам!"

# 214
ГостиFlowers Four Leaf Clover и на мен ми се иска второто - Ферит просто да бъде по-спокоен, че Селин ще си е негова. Не че няма разводи, но... Хич не искам да заформят интрига в тази посока. До момента ми харесва героя му, изглежда добряк (засега), нищо че според някои е чехльо.  Не може всички да са алфа мъжкари като Серкан.

# 215
  • София
dariVale, Еда искаше да замине за Италия. Доколкото помня, със Серкан се разбраха той да плати образованието й. Може би договорът е приключил, затова тя заминава. Въпреки че не вярвам да приеме пари от Серкан, било то за образование. Друг е вариантът да заминава при приятели. Временно. За да се разсее. Или просто сценаристите може да искат да си мислим, че заминава и ни подвеждат с тази сцена във фрага. Не се виждат куфари, но пък може вече са натоварени в колата, кой знае...

Твърде последователно са наредили сцените, за да ни подскажат, че Еда заминава, Серкан страда и Еда се връща. А знаем колко обичат да ни подвеждат и объркват, затова си мисля, че и тук има някаква уловка. Каква ли?? В сряда ще научим, а дотогава - размисли и страсти ни остават. Grinning

# 216
  • София
Добра вечер от мен, момичета! А вечерта е добра, когато сме в любимата тема! Gift Heart
След като изгледах еп. 10 искам да споделя накратко (поне ще се опитам да бъде кратко) нещо за ролята на  Серкан Болат. Както преди мен някой беше писал и аз намирам за малко странно въплащението на двете пълни противоположности в образа на Серкан! От една страна ни представят един млад, красив, самоуверен, амбициозен, успешен, дори преуспяващ мъж с отлична интуиция в бизнеса и от друга страна ни показват един напълно объркан, неуверен, несигурен в своите чувства в личния си живот мъж! И в този епизод сценаристите остават верни са себе си, като ни показват един точно толкова нерешителен, колебаещ се, невярващ в чувствата си Серкан! Много от вас пишат, че той не признава чувствата си заради характера си, по-точно заради своята гордост! Аз определено смятам, че не гордостта пречи на Серкан да бъде откровен ред себе си и през Еда, а това, че той наистина не е взел окончателно решение по отношение на двете жени в живота си! Колебае се и това ще му изиграе лоша шега (надявам се Еда да го зареже и да замине надалеч!). Примери за това което пиша има във всеки епизод, но накратко два момента от еп. 10, които мен ме подразниха най-много в неговия образ: 1) Разговорът между Алптекин и Серкан на срещата им в холдинга, когато Алптекин каза на Серкан, че трябва да се опита да бъде щастлив със Селин, той отговори на баща си „За да бъда честен, тази тема за мен е затворена отдавна!“; 2) Разговорът между Енгин и Серкан в дома на Серкан, когато стана ясно, че Енгин е разбрал за договора. Енгин каза на Серкан, че го е видял как гледа Еда, а отговорът на Серкан беше, че добре е играл. На последвалия въпрос на Енгин: „Добре, ти какво искаш? Селин? Шегуваш се!“ Серкан отговори: „Защо, ако помислиш, то Селин за мен е най-логичния човек!“!
След тези два разговора мен поне никой не може да ме убеди, че само от гордост човек не признава чувствата си, сам пред себе си и пред най-добрия си приятел! Да, горд мъж е Серкан Болат, но по-големия му проблем е, че е объркан и нерешителен! И в темата има очевидно много които мислят като мен, защото неколкократно съм срещала мнения за грешните сигнали, които дава Серкан на Селин! И определено тези качества на характера му никак не се съпоставят с другата част от образа му на успешен и решителен бизнесмен!
И както вече съм писала многократно, на мен такъв тотално объркан и неуверен в собствените си чувства и собствените си решения в личния живот герой не ми допада, не ми харесва и не бих одобрила да имам до себе си в реалния живот!  Може зациклил на тема Селин никога да не излезе от това си състояние, колкото и други жени да срещне и предпочита да има до себе си в този живот!
Моля за извинение, май не успях да бъда кратка! Хубава вечер на всички! Nature Moon

# 217
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Токущо си изгледах серията аз и много, ама много ми хареса! Не ми се искаше да свършва.

В началото не можах да разбера Серкан защо е толкова нещастен - дали защото Селин ще се жени или защото свършва играта с Еда.(между другото, страхотна игра на Керем, толкова силно изигра разочарованието си!)
В един момент обаче се чудех - може пък наистина да изпитва силни чувства към Селин и наистина да иска да си я върне? А в същото време си мисля и че харесва Еда - доста ме обърка той.
Ферит също ме обърква - има толкова мило лице и с тази сладка трапчинка и детска усмивка някак не вярваш, че може да е лош човек и да крои подли планове. (Така и не разбрах точно каква врътка направиха с Каан.) Но после, когато Серкан отказа да подпише договора заради неизгодни клаузи, вече повярвах, че не е толкова бял, колкото изглежда. От друга страна пък му вярвам, че обича Селин и е влюбен в нея. Малко ми е мътен той.

Любовта между Серкан и Еда -мъка, мъка! Все нещо не могат да се разберат, все нещо някой скривил, все за нещо някой се запънал и си демонстрира ината. Обаче пък красота! Удоволствие е да ги гледаш заедно. Тя наистина гледа с любов - а той може и да е прав като казва, че тя всички гледа така. Наистина много топъл и Обичен поглед има тя. Ама и той май се научи да я гледа с любов, макар и да присвива очи, да скрие. Инат-инат, ама като дойде любовта, не пита! И Енгин го засмука това любовно притегляне, та чак свят му се зави и не знае на кой свят се намира гОркият. Много се смях с неговите несръчни опити за общуване с жените - грешка след грешка и всяка по-голяма от предната.

Много се смях и с родителите на Серкан. Бащата ми става все по-симпатичен. А майката, милата, е много трогателна. Обаче се търкалях от смях при описанието на евентуалния учител по грънчарство, когато стигнахме до космите на гърдите - "стоят красиво", каза тя. И въобще страхотно го описа - красив, широки плещи, мускули, тридневна брада ("харесвам", каза тя.) Но космите по гърдите ме разбиха мен.Simple Smile

Не знам казвала ли съм, че обожавам бебешкото лице на Сейфи с невинния му поглед и честните сини очи. Неповторим! Не съм виждала друг толкова свеж образ.

Много любов имаше в този епизод, по всички линии, много съм доволна.

За тоалетите: Еда е страхотна в новата "корпоративна визия", особено с черния тоалет и в светлия с късите панталонки и сакенцето, а Селин ми изглеждаше жалка в онази перушинена пола - като я гледаш отзад, все едно гледаш кокошка от бялата порода.
Сватбените рокли не ги харесах, даже и розовата не.

# 218
  • Плевен / София
.... От една страна ни представят един млад, красив, самоуверен, амбициозен, успешен, дори преуспяващ мъж с отлична интуиция в бизнеса и от друга страна ни показват един напълно объркан, неуверен, несигурен в своите чувства в личния си живот мъж!.........
 И в този епизод сценаристите остават верни са себе си, като ни показват един точно толкова нерешителен, колебаещ се, невярващ в чувствата си Серкан!
Съгласна съм с написаното....но си мисля, че в бизнеса Серкан се чувства в свои води опирайки се на логиката....в любовта обаче логика няма...там е важно сърцето...Серкан е обичал брат си, загубил го е...наранен е от смъртта му и сега бяга, като дявол от тамян от любовта на Еда.
Логика=Серкан+Селин
Сърце/любов/=Серкан+Еда
Косвено Серкан си призна пред Селин, че при тях с Еда няма логика....какво остава тогава....
Направо нямам спиране днес...Извинявайте....Представям си какво ще настане, ако се появи и мардинската баба...

# 219
Аз не мога да разбера кой е по-влюбен - Еда или Серкан. От една страна ми се струва, че е Еда - тя непрекъснато напомня колко дни остават, споменава, че идва краят на тяхното "заедно", сякаш иска да му каже "опомни се, времето изтича, ако ще казваш нещо, казвай го!". От друга страна пък си мисля, че Серкан е по-влюбеният, но не осъзнава все още колко здраво е хлътнал.
Не че е важно кой е пО, но някой трябва да се осмели да даде знак, че тази любов я има.

# 220
  • София
blue, съгласна съм с теб относно Селин и трудността да се отдалечиш от любим човек, дори близостта ви да те наранява - преживяла съм го преди години. И аз като Селин гледах несподелената ми любов в очите и разчитах всеки “знак” в моя полза. Grinning Сега се смея, но колко нощи тогава съм плакала...

Провокирана от написаното по-горе си позволявам да напиша нещо накратко! Flowers Four Leaf Clover

Бърборанка с розови очила, убедена съм, че на всички момичета пишещи в темата, нещо подобно им се е случвало, както и на мен самата! Изоставяла съм, изоставяли са ме, преживявала съм несподелена любов! Живот, младост, любов, чувства, вълнения..... Heart
В случая със Селин обаче, не става дума за несподелена любов! Много от пишещите тук в темата оправдават поведението на Селин спрямо Серкан с това, че тя все още е влюбена в него! Но аз си спомням отлично една сцена от еп. 7, вечерята на рождения ден на Серкан, който Еда им организира в четиризвезден ресторант на брега на морето. По време на разговора на темата Ферит, контактите му с Каан и т.н. в един момент Серкан каза на Селин, че според него тя е с Ферит, само за да го ядоса. Какъв беше отговорът на Селин? Тя му каза буквално следното: "Знаеш ли, мисля, че това е причината да се ядосваш! Защото се разделих с теб и сега съм заедно с него (Ферит)! Защото Серкан Болат не може да бъде захвърлен, той може само да захвърля!".
Въпросът ми към всички вас е, ако вие сте взели трудното за всяка жена решение да се откаже и да си тръгне от един мъж, независимо от факта, че все още го обича, ще потъпчите ли собствената си женска гордост, достойнство и чест и ще правите ли всякакви опити отново да се върнете при този мъж, който вече сте "захвърлили"? Давал й бил Серкан грешни сигнали?! Но нали тя вече е взела решението, сложила е край на тези взаимоотношения, дори е намерила нова любов в лицето на Ферит и се е сгодила?! Не тя е изоставената, за да мечтае и да се надява на ново начало, тя е изоставила Серкан! Ако сценаристите бяха представили нещата обратно, че тя е изоставена, щях да бъда много по-толерантна и проявяваща разбиране! Но така представени нещата в ролята на Селин има нещо нелогично за мен!  Confused
Още веднъж хубава вечер и спокойни сънища! Nature Moon

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 22:48 от nrgmama

# 221
  • София
Момичета, чета ви и си мисля как нямам търпение да изгледам епизода на роден език в събота, че да оставя и аз тук своя коментар. Heart

nrgmama, разсъжденията за Серкан и разколебаните му чувства звучат много смислено и са една гледна точка, за която не бях мислила. Но да ти призная - не ми се ще да си права. Въпреки че е човешко да си разколебан между двама души. Селин я познава цял живот, тя е правилната жена за него според семейството му и логиката, имат общ бизнес, общо минало, подхождат си на пръв поглед, а и е повече от ясно, че тя го обича и би дала всичко за него. От друга страна е Еда, в която е влюбен, но не познава достатъчно добре, изживяват приятни моменти заедно, той се променя заради нея. Да, различни са и често спорят, но се вижда, че е заинтригуван и впечатлен от нея. Само че смята, че чувствата му не са споделени. И тук идват два клиширани въпроса:
1. Да пусна ли питомното, за да гоня дивото?
2. Разумът или сърцето да слушам?
Така че разбирам Серкан. Напълно нормално и възможно е да е раздвоен между двете жени в живота си. Въпросът е коя ще избере на този етап? Бих искала това да е Еда категорично. И все пак... заради романтичната ми натура... някак не ми се ще да има дори момент в този сериал, в който Серкан обича друга освен Еда. Тоест предпочитам да вярвам, че си науми да разделя Селин и Ферит, не защото имаше чувства към Селин и искаше да се събере с нея, а от наранено мъжко его и за да предпази холдинга, защото Ферит е приятел с Каан. Тоест искаше просто да няма сватба. Толкова скоро. И конкретно с Ферит. Тъй като проблемът му беше, че твърде скоро след раздялата им Селин се сгодява за друг. От наранено его представи Еда като своя годеница, за да не остане по-назад. Но хич не ми изглеждаше като наранен мъж, изоставен от любимата си. Напротив. Според мен, ако Селин беше изчакала да мине повече време и беше избрала някой непознат за Серкан, той въобще нямаше да се впечатли от годежа и сватбата й. Така че вярвам, че сърцето му беше свободно, когато срещна Еда и я склони да изпълнят този договор. Просто в сметките му не влизаше да се влюби тъкмо в нея. Ако въобще Серкан Болат някога е мислел, че ще се влюби. Роботите влюбват ли се? Grinning Grinning Grinning

Редактирам се, защото виждам, че си пуснала още един коментар междувременно относно Селин - но се обърках. Не разбирам каква е тезата ти. Ако при Селин не става дума за несподелена любов, то какво е? Защото според мен тя е изоставила Серкан от безсилие. Може би се е надявала така да го събуди. Според мен целият годеж с Ферит беше с цел да си върне Серкан, защото някъде там таи надежда, че той ще изревнува и ще иска да си я върне. Не знам. Аз самата съм объркана - дали действително е искала да уреди живота си с мъж, който я обича, или просто е използвала Ферит, за да пробуди някакви чувства в Серкан. Защото признанието й на финала на десети епизод беше красноречиво кого би избрала. Simple Smile

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 22:55 от Бърборанка с розови очила

# 222
Бърборанке, влюбват се роботите. Поне в научната фантастика се влюбват, при това много романтично и нероботски.Simple Smile И нашият вече почти е втасал, даже почва да го осъзнава.

# 223
  • София
Редактирам се, защото виждам, че си пуснала още един коментар междувременно относно Селин - но се обърках. Не разбирам каква е тезата ти. Ако при Селин не става дума за несподелена любов, то какво е? Защото според мен тя е изоставила Серкан от безсилие. Може би се е надявала така да го събуди. Според мен целият годеж с Ферит беше с цел да си върне Серкан, защото някъде там таи надежда, че той ще изревнува и ще иска да си я върне. Не знам. Аз самата съм объркана - дали действително е искала да уреди живота си с мъж, който я обича, или просто е използвала Ферит, за да пробуди някакви чувства в Серкан. Защото признанието й на финала на десети епизод беше красноречиво кого би избрала. Simple Smile
Каква е моята теза? Моята теза е, че определено не става дума за несподелена любов! От епизодите до този момент е повече от ясно, че между тях (Селин и Серкан) е имало връзка, която Селин е очаквала да стигне до брак! Няма как да говорим за несподелена любов при наличието на минала връзка! И както става ясно на самия годеж на Селин и Ферит (от разтовора провокиран от Каан) Серкан е изпратил Селин в един от хотелите на Ферит, той много я харесва, започва да я ухажва и се стига до годеж. Дали е от безсилие или не, за мен е важно, че тя е тази, която е взела трудното решение да сложи край на връзката им! До този момент няма дори най-лек намек, тя да е предприела тези действия, за да предизвика ревност и да си върне Серкан! Напротив, при разговора в офиса на фирмата между Селин и Пъръл (еп. 4), Селин й каза, че тъкмо е забравила Серкан (в симсъл, като любим), успокоила се е и е започнала на чисто с Ферит! И....се появи Еда! Едва тогава Селин реши, че й е любопитно коя е жената до Секран, че май е сгрешила, като е "захвърлила" Серкан!

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 23:20 от nrgmama

# 224
  • София
Каква е моята теза? Моята теза е, че определено не става дума за несподелена любов! От епизодите до този момент е повече от ясно, че между тях (Селин и Серкан) е имало връзка, която Селин е очаквала да стигне до брак! Няма как да говорим за несподелена любов при наличието на минала връзка! И както става ясно на самия годеж на Селин и Ферит (от разтовора провокиран от Каан) Серкан е изпратил Селин в един от хотелите на Ферит, той много я харесва, започва да я ухажва и се стига до годеж. До този момент няма дори най-лек намек, тя да е предприела някакви действия, за да предизвика ревност и да си върне Серкан! Напротив, при разговора в офиса на фирмата между Селин и Пъръл (еп. 4), Селин й каза, че тъкмо е забрави Серкан, успокоила се е и е започнала на чисто с Ферит! И....се появи Еда! Едва тогава Селин реши, че й е любопитно коя е жената до Секран, че май е сгрешила, като е "захвърлила" Серкан!

Виж, всички тези неща удобно за мен съм ги пропуснала. Не съм ги забелязала, защото вниманието ми е насочено по-скоро към Еда и Серкан, както и към другите персонажи, които харесвам. Конкретно Селин и връзката й с Ферит, миналото й със Серкан и приятелството с Пъръл са неща, които минават и заминават като сцени. Не им обръщам особено внимание, защото не са ми интересни. Но така, както ги описваш нещата, make sense. Аз бях останала с впечатлението обаче, че Селин е била нещастна със Серкан, че той не се държал с нея по начина, по който е очаквала, и затова го е оставила. А и защото така и не й е предложил брак. В този ред на мисли подлагам на съмнение факта дали Серкан е обичал Селин като жена. Да, уважава я, обича я като човек, скъпа му е, близка му е. Но влюбен ли е в нея? По-скоро не. И според мен Селин е усещала това. Затова казах, че любовта й е несподелена. А и откакто Серкан обяви годежа си с Еда, нещата се промениха и любовта на Селин е един вид несподелена. Защото тя все още го обича и това е видно. Но не беше сигурна в неговите чувства. Ако не бяха думите на Айдан и Еда, не знам дали щеше да се осмели да му каже тези неща в края на епизода.

Общи условия

Активация на акаунт