Обожавам да чета противоположни на моето мнения, защото те разширяват кръгозора ми и често ми помагат да видя ситуацията от друг ъгъл. Не малко пъти съм си променяла мнението в следствие на подобни диалози. В конкретния случай обаче твърдо заставам зад позицията си, че Серкан не обича Селин и любовта й на този етап е несподелена. Смятам, че съвсем скоро сценаристите ще ни разяснят чувствата му и това не се е случило до момента съвсем умишлено - трябва да има интрига все пак. Освен това логиката и какво казва Серкан нямат нищо общо с това как се чуства. Както не е заявил открито, че не я обича, така и не е признал обратното.
Единственото, което сме чули, е, че е най-логичната жена за него. Нищо повече. За мен това по никакъв начин не означава, че я обича и иска да бъде с нея. Но нека видим какво са ни подготвили сценаристите и пак ще коментираме. 
Дори в първи епизод си спомням, че Еда го попита дали иска да си върне Селин и той й отговори нещо от сорта на "не, искам просто да не е с Ферит". Относно твърденията му, че Селин е най-логичната жена за него - виждам огромен смисъл в това. Той самият иска да се убеди в същото. Защото усеща, че се влюбва в Еда, а за него тя е най-немислият вариант. Най-малкото, защото е убеден, че тя не го харесва по същия начин и иска да се избави час по-скоро от присъствието му. Той не искаше да разделя Селин от Ферит, за да се събира с нея. Просто в момента се е вкопчил в Селин, убеждавайки себе си и околните, че тя е жената за него, защото го е страх от чувствата му към Еда. Скоро ще разберем дали съм права.

Ето защо потърсих и изгледах тази сцена отново, за да си припомня въпросния разговор. Много е интересен паралелът между двете двойки и двата разговора (на Еда с жената и на Серкан с мъжа). Ето тук > https://www.vbox7.com/play:20aff1712f (от 66:10 до 68:30). Два пъти Серкан заявява, че не е изпитвал чувството любов. Докато първия път го казва съвсем спонтанно, неосъзнавайки или нежелаейки да признае чувствата си към Еда, то втория път го казва сякаш, за да убеди себе си. Защото в думите на Бирол бей припознава себе си с Еда, а не себе си със Селин или друга. Нека си припомним и вечерята на двете двойки по-късно, както и сдобряването на Бирол бей с жена му - това само ни показва, че любовта между един робот и една приказна фея е напълно възможна. Дори си спомням, че жената на Бирол каза, че го е срещнала, докато той още е тичал след бившата си. Даже тук имаме съвпадение.
Та... в общи линии появята на това чудновато семейство беше, за да покаже на нашите твърдоглави и плахи в любовта ГГ, че любовта им е възможна, но в никакъв случай лесна и безоблачна. Да си правят сметка!

Обожавам да чета противоположни на моето мнения, защото те разширяват кръгозора ми и често ми помагат да видя ситуацията от друг ъгъл. Не малко пъти съм си променяла мнението в следствие на подобни диалози. В конкретния случай обаче твърдо заставам зад позицията си, че Серкан не обича Селин и любовта й на този етап е несподелена. Смятам, че съвсем скоро сценаристите ще ни разяснят чувствата му и това не се е случило до момента съвсем умишлено - трябва да има интрига все пак. Освен това логиката и какво казва Серкан нямат нищо общо с това как се чуства. 
)! Да избере логиката или да избере сърцето си? Истина е, че не е имало нито един момент, сцена или диалог в който Серкан директно да заяви чувства към Селин! Но в същото време, нито пред себе си, нито пред Енгин, нито пред чужди хора като двамата си клиенти, той показа или подсказа какво чувства в действителност! Серкан не само не признава чувствата си към Еда, напротив той категорично ги отрича (особено ясно в епизод 10 и не съм сигурна, че причина е само в това, че се страхува да не изгуби Еда, защото цитирания по-рано разговор между Серкан и г-н Бирол беше още в еп. 5)! Това е, което ни показват и аз това имах предвид в предишните си постове. Това съответно виждат и чуват и Еда, Селин, Енгин, Айдън и останалите! И ни трябва наистина много търпение и здрави нерви, за да дочакаме сряда с надеждата да се изяснят най-после отношенията между главните герои! И да реши Серкан Болат какво ще предпочете за себе си в този живот!

. и затова и супер много време му отне в миналия епизод да се реши да й се извини. Това стана едва след като видя клипа с майка му пред дома с Еда - тогава се разчувства и осъзна, че е постъпил супер необмислено, гадно и грубо с Еда, която е направила нещо толкова добро и благородно с майка му, без да иска нищо в замяна. И той преглътна гордостта си и направи за нея терариум.

Каза му, че гледайки отстрани двамата са като истинска влюбена двойка. Деде му надежда. И го окуражи да следва сърцето си, накара го да си задава въпроса какво всъщност той самият иска
(а не какво е логично и какво се очаква от него).
Хай, момичета!
Това е клип, поместен от druon, за който благодаря! https://youtu.be/gRQvFtuumQw
Тук са всички красиви и влюбени моменти, като свидетелство, колко е влюбен Серкан! Всички чувства, събрани в едно клипче! Отдавна съм забелязала, а тук направо се вижда, че Серкан се усмихва, само когато е до Еда, или когато си спомня за нея! Усмивките му са само за нея!
За всички останали, той е робота, принципа, закона - без сърце!
Серкан: Под натиска на семейството и логиката, той е приел, че Селен е логичната жена за брак. Назад във времето може да е бил увлечен, може дори да е имало sex, но в никакъв случай не е любов! С Еда се появи любовта! Той си каза "Любов от пръв поглед!". До последната серия, Серкан се бореше с това чувство, не искаше да го приеме, защото мислеше, че Еда не го споделя! Накрая се предаде, разговора в планинската къща направо си беше любовно обяснение! Беше готов да се разкрие напълно! Не е имал и няма чувства към Селин, но не го казва, защото тя е резервния вариант! Ако с Еда не стане, Селин е резерва!
Селин: Увлечена, влюбена и до скоро сигурна, че тя ще е жената! След като Серкан нищо не предприема, Ферит е добър вариант! Ако Серкан я обича, ще иска да я върне! За мен това са "котешки каваци" и женски номера! Но погледнато като логика за Селин, ако Серкан не иска, това е резервния вариант! Ферит е резерва!:
Серкан и Селин са логични, обичат застраховките! 
Еда: Открита и честна, тя приема чувствата си много критично! Не се открива, защото смята, че сърцето на Серкан и завоювана територия! При нея няма резерви, няма надежди, само "мечти по вечерно време"! За нея събирането на Серкан и Селин означава, край на договора и начин да се отдалечи от тази история! Сърцето трябва да замлъкне! Еда трябва да забрави! Най сигурния начин е да бъде далече!
Това, че Серкан е болен може да помогне! Но той вече трябва да се разкрие, или ще я загуби! Ако Селин не се омъжи, Серкан ще трябва да покаже, че не иска да е с нея ... и най вече Еда да разбере това!
За сега все още положението е "хаос в системата"! Всички са в заблуда - Серкан за Еда и Селин, Еда за Серкан и Селин, Ферит за Селин и Серкан, мама Айдан, тати Алптекин, леля Айфер, приятелките, приятелите ... може и Сириус да е объркан!
Искам да се свалят картите, дълга е тази игра! Само анонси, разиграване, игра на чувства ... Роботът има нужда от нова инсталация, звездичката - от очила! За сега нека се подреди пасианса! После може да се появят злодеите, за да има екшън и продължение! 10 серии се пълни чашата капка капка, нека прелее, за да се усмихне Серкан, да се усмихне Еда! А и ние да се усмихнем!
Приятен ден, красиви и щастливи!

Браво, момиче! Вярно е, че Серкан многократно се ОПИТА да обясни на Еда най-малкото колко е ВАЖНА И ЗНАЧИМА за него... Но Еда, както и самият Серкан, по което между другото си приличат много, както спомена и Енгин, има нужда от пряко назоваване на нещата - "Тръгни си!", "Остани с мен!", "Влюбен съм в теб"...Това е и причината тя постоянно да обяснява на Серкан и да негодува от начина, по който той постъпва, мислейки си, че той е влюбен в Селин - "Какво по-просто нещо да кажеш на една жена, че я обичаш...." Явно и за двамата не е толкова просто....
Но Серкан, наред с всичко това, което е изписано в цитирания пост, даде други сигнали и почти нареди на Еда да отиде при майка му и да измислят вариант да откажат Селин от пътуването до Италия... Еда видя вълнението и яростта му след думите на Селин, че ще се женят с Ферит, помисли си, че Серкан ревнува Селин, разбра, че Серкан неистово желае сватбата да не се състои, замисли се и взе решение да изпълни договорните си отношения и да се махне възможно най-бързо от объркващата я притегателна сила на Серкан. Далеч от него, нещата за нея ще бъдат преосмислени, не толкова напрегнати и неспокойни. Освен това, както казах и преди, тя реши да му осигури дозата щастие - разделянето на Селин и Ферит. След всички податки на Серкан за това колко ВАЖНА И ЗНАЧИМА е Еда за него, колко силен човек е тя и как той би искал да й помогне за клаустрофобията, ако имаше повече време, прекарано с нея, Еда не чу нещото, което еднозначно би я накарало да остане... Навярно пак ще се върна към същата мисъл, че всички сме наясно как мога да харесвам един човек, но това не означава, че съм влюбена в него. По този начин смятам, че мисли и Еда - че е ценена от Серкан като качества, но не и обичана на този етап. И докато Серкан не й заяви еднозначно чувствата си и не направи всичко възможно с точните думи да я задържи до себе си, Еда ще търси бягство и спасение извън гравитационното поле на Серкан... Препоръчани теми