Отговори
# 255
  • София
Не ми излиза от главата песента на Кенан Доулу - Тенджере капак. Точно на нея танцуваха Серкан и Еда на годежа им. За пореден път съм удивена от Айтекин Аташ. Толкова добре подбира музикалния фон просто нямам думи.
Сякаш песента е писана за тях двамата.
Но ще успее ли Серкан да спре Еда,  признавайки чувствата си?
Ето това изграям от нетърпение да разбера.
Извинявам се лиричното ми отклонение, момичета.
Имайте хубав остатък от деня! Heart

Irinak, напълно съм съгласна с теб за качеството и подбора на музиката в сериала! Прекрасна е, подходяща е, вълшебна е! И искрена благодарност за текста/превода на песента!
Хубав ден! Nature Sunny

# 256
Относно годежа на Еда и Серкан - да, и аз забелязах, че Серкан е с пръстена, но сега гледам тази снимка. Вижда се, че Еда не е с пръстена. Не знам дали е огледална? Wear Ring Но май на тази ръка, където е гривната, си носи годежния пръстен попринцип? Изглежда, че Еда е някъде извън града и не е с пръстен. Договорът е приключил и са се разделили. Broken Heart

Селин е на същото място. Може би е по работа? Но каква работа имат двете заедно като Еда не иска да има нищо общо със Серкан след изтичането на договора...Pensive Едва ли са били шута на мъжете и са отишли да се забавляват заедно по женски. People Dancers

Не искам Еда да казва на Селин за договора Memo и че със Серкан не са били сгодени наистина.
Но може би само така, в крайна сметка Селин наистина няма да се омъжи за Ферит и ще го зареже  Broken Heart за да бъде със Серкан.
Струва ми се, че всички ще разберат за уговорката между Еда и Серкан и ми е интересно каква ще бъде реакцията на Айфер, Фифи, Мело... 
Селин ще заподскача от щастие, че Серкан я обича и че това между Еда и Серкан не е истина.
Ама как ли ще реагира Серкан като разбере? Вероятно ще се ядоса на Еда, не вярвам да върне и отхвърли Селин, по-скоро ще се държи с нея както попринцип като робот, ще е постигнал каквото иска, ама ще страда за Еда.

И за още нещо мисля - на няколко пъти става дума за Ферит и Каан и как трябва да се пази в тайна изтичането на договора от Серкан.

Един път Ферит помоли Еда да не казва на Серкан.
Втори път Еда каза на Джерен, че това ще си остане в тайна.
После още един път Ферит каза на Еда да не казват на Серкан.
А освен тези сцени имаше и няколко между Селин и Ферит, Селин направо в паника, ако Серкан разбере - все едно идва краят на света - краят на холдинга, на кариерата й в холдинга, на личния й живот и амбиции.

След като толкова много пъти става въпрос за това не мислите ли че в един момент Серкан като разбере ще се чувства предаден от Еда - че не му е казала, предаден от Селин, че е излъгала заради Ферит, и ядосан на Ферит заради това, че е снимал и изпратил снимката на Каан.
Може това премълчаване за доброто на Серкан и Селин ще се окаже голям проблем в бъдеще.Thinking

# 257
Здравейте приятели, едва ви догоних и изчетох.
Напълно съгласна съм с повечето от Вас. Разбрах също и че в разсъжденията си по фраговете съм много зле и май е по добре да се ориентирам към хвърляне на боб или редене на пасианси. И все пак разсъждавайки върху последния си помислих, че за да има бъдеще връзката между Еда и Серкан е необходим рестарт и всичко да започне съвсем на чисто, без лъжи и без договори. Затова макар да не ми се иска си мисля, че Еда ще разкаже на Селин и ще замине някъде далеко, но не и в Мардин. Не вярвам, че по този начин ще вкарат прословутата баба в сериала. Залагам много много надежди и в приятелите около нашата двойка, които да им помогнат да намерят пътя един към друг. И дето се вика май само Айше знае накъде ще задуха вятъра.

# 258
Здравейте!
Тези снимки от последния пост, не са от сет. Тогава Биге, Ханде и другата мамзела са били на почивка заедно.
Как намирате време да гледате по няколко пъти епизод и да правите такива задълбочени анализи... Аз още не съм изгледала последния епизод.

# 259
  • София
Само си мисля, но пък и много ми се иска да се окажа права за отношението на Айдан към Еда, та мисля си, че всъщност Айдан се включи в "играта" да откаже Селин от женитбата с Ферит, първо, за да помогне на сина си за отстраняването на Ферит от делата на холдинга, второ, тя много добре разбра, че Серкан е повече от влюбен в Еда, а Айдан е от майките, които ще направят всичко за щастието и доброто на детето си, и трето, разбира се не на последно място, Айдан харесва Еда, тя е умна жена и любяща майка и много добре усети положителните промени, не само в Серкан, но в цялото им семейство след като Еда влезе в живота им. Много силно се надявам, когато Робокоп и Цветното момиче най-после се изяснят и си признаят огромната любов, която изпитват помежду си, Айдан да ги подкрепи и като грижовна и обичаща майка да се радва искрено на тяхното щастие.

НиМуКа ТеЙоКе, и на мен, а предполагам, че и на много други ни се иска такова развитие на отношенията между Айдан и Еда, но аз изобщо не мисля, че в настоящия момент Айдан се "включи" в играта, за да помогне по някакъв начин на Еда! Не очаквам това изобщо някога да се случи, някак не мога да си представя Айдан да приеме Еда, която за нея е бедната, нежелана,  необразова и най-вече неподходяща за Серкан жена (много показателен за мен е разговора за новата секретарка на Алптекин, който видяхме в този епизод, в който той каза на Айдан, че тя съди за хората само по външния им вид, а не по характер и други качества!)! Сцените с пробите на сватбените рокли бяха особено показателни за отношението на Айдан към Еда, прикрито под формата на "важната задача"! Дори когато усети, колко тъжна е Еда (тук съм съгласна, че тя знае за чувствата й), показа лека загриженост, но пак хукна към Селин! Няма Айдан никога да се откаже от Селин, защото и тя като сина си е "зациклила", че Селин е жената за Серкан!
Хубав ден! Nature Sun With Face

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 18:38 от nrgmama

# 260
Привет!
За мен е пълна загадка какво е чувствал и какво чувства Серкан към Селин...Чакам с интерес какви са ги надробили сценаристите...
Пълна загадка е и бабата на Еда, знаем само, че е богата, но как и с какво е наранила Еда и леля й - никаква идея...
Очаквам Еда да замине в град, където има филиал на университета й, да го завърши и тогава да лети за Италия.
Интересно е дали ще се състои сватбата на Селин...

# 261

Селин е на същото място. Може би е по работа? Но каква работа имат двете заедно като Еда не иска да има нищо общо със Серкан след изтичането на договора...Pensive Едва ли са били шута на мъжете и са отишли да се забавляват заедно по женски. People Dancers

Снимките може и да не са от сета, но тази идея много ми хареса Stuck Out Tongue Closed Eyes
Серкан направо ще позеленее, почервенее и посинее Misc Alien Ще има да пуфти, че не разбира жените Laughing
Но едва ли сценаристите са толкова смели.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 22:44 от paterina

# 262
  • София
Как намирате време да гледате по няколко пъти епизод и да правите такива задълбочени анализи... Аз още не съм изгледала последния епизод.

Понякога и аз се чудя (но и тайно се възхищавам и мъничко завиждам Disappointed Relieved!) как е възможно, особено когато срещам споделено от някои пишещи в темите момичета (имам предвид общата тема за турските филми и сериали, в която понякога от любопитство надничам Blush), че следят по около десетина сериала едновременно! Моите уважения!
Аз гледам два-три сериала максимум, т.е. имам възможност да гледам по няколко пъти епизодите (особено на азиатските сериали, които са значително по-кратки), което пък ми дава възможност и провокира писането в темите!
Хубава вечер! Nature Sun With Face

# 263
За това какво е чувствал и какво чувства Серкан към Селин... и на Алптекин и Айдан им е интересно, както и на Еда. На никой не му е ясно. Само Енгин, Сейфе и Сириус знаят Cupid

Дано вече стане ясно, че всички са в грешка мислейки си, че Серкан още има чувства към Селин.

Аз не схванах разговора между Серкан и Алптекин в холдинга, когато обсъждаха сватбата на Селин и Ферит. Серкан каза, че е затворена тема - ама не разбрах кое.

Алптекин: - Мислиш, че основният проблем тук е, че Ферит работи с Каан? (Вероятно тук Алптекин намеква, че серкан ревнува от Ферит и иска да си я върне)
Серкан: Какво друго може да бъде?
А: Ти не обичаш да губиш? (може би намеква, че не иска да изгуби Селин?)
Да, това е добре за биснеса и работата. Но в личния си живот ще нараниш себе си и други. Според мен опитай да бъдеш щастлив със или за Селин? - тук не схванах - може би има предвид да остави Селин намира?
С: Не става дума за това. Ако бъда честен тази тема е отдавна затворена за мен. Аз просто не искам Селин и компанията да пострадат. И затова полагам толкова усилия. (тук не разбирам Серкан коя тема има предвид и кое с коя няма нищо общо)
Чакам си българските субтитри, че някой път тия англйски, испански, руски и т.н, не помагат.

Ама надявам се от този разговор поне на Алптекин да му е ясно, че Серкан не иска Селин. Rolling Eyes

# 264
За това какво е чувствал и какво чувства Серкан към Селин... и на Алптекин и Айдан им е интересно, както и на Еда. На никой не му е ясно. Само Енгин, Сейфе и Сириус знаят Cupid

Дано вече стане ясно, че всички са в грешка мислейки си, че Серкан още има чувства към Селин.

Аз не схванах разговора между Серкан и Алптекин в холдинга, когато обсъждаха сватбата на Селин и Ферит. Серкан каза, че е затворена тема - ама не разбрах кое.

Алптекин: - Мислиш, че основният проблем тук е, че Ферит работи с Каан? (Вероятно тук Алптекин намеква, че серкан ревнува от Ферит и иска да си я върне)
Да, това е добре за биснеса и работата. Но в личния си живот ще нараниш себе си и други. Според мен опитай да бъдеш щастлив със или за Селин? - тук не схванах - може би има предвид да остави Селин намира?
С: Не става дума за това. Ако бъда честен тази тема е отдавна затворена за мен. Аз просто не искам Селин и компанията да пострадат. И затова полагам толкова усилия. (тук не разбирам Серкан коя тема има предвид и кое с коя няма нищо общо)
Чакам си българските субтитри, че някой път тия англйски, испански, руски и т.н, не помагат.

Ама надявам се от този разговор поне на Алптекин да му е ясно, че Серкан не иска Селин. Rolling Eyes

# 265
Кукличка, Flowers Hibiscus Алптекин каза "Опитай се да се радваш (да бъдеш щастлив) за Селин."
Може би в смисъл да я остави да си живее живота. А Серкан му обясни, че не се интересува от личния ѝ живот с това "Това за мен отдавна е затворена тема". Аз така го приех. Но холдинга му е важен, а Селин му е приятел от детството. Не иска съмнителни субекти наоколо Sunglasses

# 266
Цитат
Според мен опитай да бъдеш щастлив със или за Селин? - тук не схванах - може би има предвид да остави Селин намира?

Ако правилно съм разбрала, темата стои в първата част от първото изречение - да бъде щастлив със Селин... Тази тема е затворена за Серкан... Да бъде щастлив за Селин - ето затова Серкан полага усилия за или заради Селин, защото смята, че бидейки с Ферит, Селин и компанията ще страдат... Нали ви се е случвало, когато не изпитвате любов към някого, но пък смятате, че той е почтен и много стойностен човек и не  желаете по никакъв начин нито да го нараните, нито пък да позволите на някой друг да го стори... Все пак Серкан и Селин са били дълго време заедно, изградили са някакви приятелски /със сигурност за Серкан/, а защо не и любовни /вероятно повече за Селин/ отношения и просто тези отношения задължават Серкан да иска възможно най-доброто за щастието на Селин... Към Ферит изпитва съмнения и подозрения, които в един момент могат да се окажат съвсем реални... Все още нищо не знаем и предстои да видим как ще се развият събитията по-нататък... Когато човек е притиснат от различни хора и обстоятелства, както например Ферит, тогава показва понякога истинската си същност...

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 21:44 от mury9

# 267

Аз го разбрахт така. Според мен на Алптекин му е ясно, че Серкан няма чувства към Селин и не ревнува от Ферит. Но според него приятелството с Каан е само предтекст за поведението му. По-скоро се опитва да му каже, че всичко е защото гордостта му е наранена от това, че Селин го е отхвърлила заради Ферит, но е крайно време да приеме това и да се опита да се зарадва на нейното щастие и да приеме Ферит защото те още дълги години ще управляват холдинга заедно.

Но не съм съгласна това. Според мен, от видяното до тук, Серкан наистина е притеснен за съдбата на холдина поради близкото приятелство на Каан и Ферит. А чувствата или по скоро намеренията му към Селин, защото е ясно, че чувства няма, и за мен са все още загадка.

# 268
  • София
Момичета, ето заради това я обожавам темата. Постоянно прочитам нещо ново, за което не съм се сетила и което ме провокира да се развихря със собствени размисли. В случая темите са две:
- отношението на Айдан към Еда;
- и какво чувства Серкан към Селин всъщност?

Според мен Айдан първоначално не прие Еда поради класовите различия - знаем, че Болат са богати и известни, искат снаха от висшето общество и не можем да им се сърдим за разбиранията. Освен това в главата на Айдан Селин е подходящата жена за сина й. И това не е от скоро. Серкан, споделяйки за договора с Еда и желанието си да развали годежа на Селин, обърка мислите на майка си. Тоест Айдан вярва, че Серкан иска да е със Селин. Но според мен Айдан ще приеме Еда, без значения коя е, след като разбере, че Серкан я обича. Айдан е многопластов характер, който тепърва ще се развива, но в никакъв случай не е лоша. Поставя щастието на сина си на първо място и съм сигурна, че няма да застане между Еда и Серкан. Относно отношението й към Еда, то беше много ясно обяснено от самата нея в един от последните епизоди. "Харесвам Севда като човек, но за снаха не я пожелавам и на най-големия си враг." По памет цитирам. Каза го на Сейфи. Айдан й е благодарна за жеста и помощта, осъзнава, че Еда е добра и искрена, но каквото и да си говорим Еда е с тежък характер и го показва доста често пред Айдан и Серкан. А това дали е наясно с чувствата на Еда - няма как да го знаем със сигурност. Но в крайна сметка за нея на първо място е Серкан и това той какво иска и чувства. Той не е заявил открито и категорично пред майка си: "Обичам Еда. Искам да бъда с нея, не със Селин." Не вярвам да продължи да му пробутва Селин, ако знае истинските му чувства.

За чувствата на Серкан към Селин имам своето предположение и ми е много интересно дали ще изляза права. Според мен Серкан е бил привлечен от Селин по ред причини, но влияние са оказали и семействата им. Вероятно е бил влюбен в нея преди време - тя е умна, възпитана, успешна, стилна и хубава жена. Когато описа Селин на Еда, не я излъга. Теза неща е харесал в нея навремето и затова е имал връзка с нея. Според мен в етап на връзката обаче чувствата му са се променили. Не е бил щастлив със Селин и е спрял да я обича като жена. Затова не й е предлагал брак, затова отношението му към нея е било студено (както Селин сама го определи в един разговор с Енгин). Но понеже е робот и мисли логично, не е предприел раздяла, защото за него Селин е най-логичната жена. Явно така е възпитан, че за един брак любовта не е най-важна. Накратко - според мен Серкан е бил влюбен преди в Селин, но вече не я обича по този начин. Приема я като приятел и близък на семейството човек.

# 269
  • София
За чувствата на Серкан към Селин имам своето предположение и ми е много интересно дали ще изляза права. Според мен Серкан е бил привлечен от Селин по ред причини, но влияние са оказали и семействата им. Вероятно е бил влюбен в нея преди време - тя е умна, възпитана, успешна, стилна и хубава жена. Когато описа Селин на Еда, не я излъга. Теза неща е харесал в нея навремето и затова е имал връзка с нея. Според мен в етап на връзката обаче чувствата му са се променили. Не е бил щастлив със Селин и е спрял да я обича като жена. Затова не й е предлагал брак, затова отношението му към нея е било студено (както Селин сама го определи в един разговор с Енгин). Но понеже е робот и мисли логично, не е предприел раздяла, защото за него Селин е най-логичната жена. Явно така е възпитан, че за един брак любовта не е най-важна. Накратко - според мен Серкан е бил влюбен преди в Селин, но вече не я обича по този начин. Приема я като приятел и близък на семейството човек.

От няколко дни обсъждаме любовта на Селин (споделена-несподелена) и напълно обърканите чувства на Серкан! Определено, до този момент не са ни намекнали по никакъв начин, че Серкан приема Селин само и единствено "като приятел и близък на семейството човек"! Напротив, Серкан продължава да се колебае в отношенията си спрямо Селин (припомнете си разговора със самата Селин в конюшнята, или разговора му с Енгин в еп. 10, в който той каза на Енгин, че Селин е жената за него според логиката)! Той не е отговорил нито веднъж точно, ясно и категорично на въпроса, влюбен ли е или не в Селин (Енгин го пита през нощта преди годежа на Селин; Еда му зададе три пъти този въпрос в последните два епизода). Ние естествено виждаме и други неща, като влюбените му погледи, милите му жестове, нежните докосвания насочени към Еда, но във всеки един епизод до тук ни показват сцена/диалог, в който Серкан прави или казва нещо, което логично ни насочва към това, че той  иска да бъде със Селин! Затова не само Еда разчита неправилно сигналите от негова страна, Селин също ги разчита неправилно! Това, което е странно, провокиращо и интригуващо за мен е всъщност как и защо един горд мъж като Серкан Болат, "захвърлен" от Селин все още  продължава да твърди пред себе си и околните, че Селин е логичния избор за него?!
Хубава петъчна вечер! Nature First Quarter Moon With Face

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 22:36 от nrgmama

Общи условия

Активация на акаунт